Kent Konseyinde Çoğunluk Sağlanamadı

Fethiye Kent Konseyinin Yönergesinin görüşülmesi ve oylanması gündemi ile yapılacak olağanüstü toplantıda çoğunluk sağlanamadı.

  • 934
Kent Konseyinde Çoğunluk Sağlanamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kent Konseyinin Yönergesinin görüşülmesi ve oylanması gündemi ile yapılacak olağanüstü toplantıda çoğunluk sağlanamadı. Kent Konseyi Başkan ve üyeleri toplantıda Fethiye için neler yapılması konusunda görüş alışverişinde bulundular. Toplantının ileriki günlerde yeniden yapılabileceği bildirildi. 


''Fethiye Kent Konseyi Yönergesi'nin Görüşülmesi ve Oylanması" gündemi ile toplanan olağan Genel Kurulda çoğunluk sağlanamadı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonundaki toplantıya Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, yönetim kurulu üyeleri, bazı STK'ların başkan ve üyeleri katıldı. 220 üyesi bulunan Fethiye Kent Konseyi meclisi sadece 35 üye katılınca çoğunluk sağlanamadığı için gündemindeki maddeleri görüşemedi. Genel Kurul divan seçiminin yanı sıra Fethiye Kent Konseyi faaliyetlerinin anlatılıp diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylamasının da yapılacağı Kent Konseyi toplantısında Kent Konseyi yönergesinin okunup oylanmasının da gerçekleştirilemediği öğrenildi. Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, ilk toplantıdan bugüne kadar yapılabilenleri çoğunluğun sağlanamadığı genel kurul üyelerine anlatıp, Fethiye için hangi projeleri öne çıkarabileceklerini de üyelerden talep etti.

Hemen hemen her üyenin görüşlerinin alındığı bu toplantı hakkında açıklamada bulunan Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Argun, ''220 STK'nın bir araya geldiği Fethiye Kent Konseyi olarak bugün yönergemizi konseye sunacaktık. Ancak çoğunluk sağlanamadı. 111 üye olmadığı için sadece dilek ve temennileri dinledik. Fethiye'ye nasıl yararlı olabileceğimizi konuştuk. Kent Meclis yönetim kurulu ile STK'lı üyelerimiz bilgi alışverişinde bulundu. En kısa sürede yeniden toplanıp hazırlanan yönergemizi oylamaya sunacağız'' ifadelerini kullandı. Fethiye Kent Meclisi yönergesinin amacı ise şöyle anlatıldı: ''Bu yönergenin amacı; Fethiye İlçesi sınırları içinde, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin ve kentlinin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye ve ekolojiye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan Fethiye Kent Konseyi’nin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.''

Bakmadan Geçme