Kısıtlama sessizliğinde dizi çekimi

Yeni Covid-19 tedbirleriyle birlikte tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de yaklaşık bir aydır uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, bir yandan halkı eve kapatırken diğer yandan dizi çekim ekibi için ideal bir ortam yarattı. Çekimlerine 2 ay önce başlanan internet dizisinin tüm kadrosu Fethiye'den ve tüm sahneler Fethiye'nin değişik mekanlarında gerçekleşiyor. 'Keklik' isimli dizinin çekimleri için kısıtlama ortamının ideal bir sessizlik yarattığını dile getiren Yönetmen Kazım Kural ' Bizim için kısıtlama bir şans. Daha önce arabaların ve insanların sesinden bazı sahneleri alamıyorduk. Pandemi bize yaradı galiba biraz' diye konuştu.

  • 8334
Kısıtlama sessizliğinde dizi çekimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye, 4. sokağa çıkma kısıtlamasını yaşarken çevreye hakim olan sessizlik, dizi çekim ekibine yaradı. Yaklaşık 2 ay önce çekimlerine başlanan ve bir internet televizyonu için hazırlanan "Keklik" isimli dizinin ekibi, bir sahneyi 2 Etap Sahil Bandı'ndaki Özgecan Arslan Parkı'nda çekti. Kısıtlama sessizliğini fırsat bilerek sabahın erken saatlerinde, yetkililerden özel izin alıp sahne çekimlerine başlayan 27 kişilik ekibin tamamı Fethiye'de yaşıyor. Yerel yeteneklerle birlikte çalışan ve 15 yıldır sinema - tiyatro sektöründe olan Dizi Yönetmeni Kazım Kural, aynı zamanda oyuncu olduğunu ve oyuncu yetiştirdiğini de dile getirerek "Bizim için kısıtlama bir şans" dedi.
"KEKLİK", İNTERNET DİZİSİ
Yönetmen Kazım Kural, Sed Medya'ya yaptığı açıklamada " 8 yıldır Fethiye'de yaşıyorum. Fethiye'nin halkıyla, gençleriyle beraber şu anda bir internet dizisi çekiyoruz. Güzel konusu olan bir projeyi hep beraber hayata geçirmeye çalışıyoruz. 10 bölümlük bir dizi. Şu anda 3. Bölümü bitirmek üzereyiz. Bizim için kısıtlama bir şans. Daha önce arabaların ve insanların sesinden bazı sahneleri alamıyorduk. Pandemi bize yaradı galiba biraz. Dizimiz Blue TV için çekiyoruz, ismi 'Keklik'". Hem ışıkçımız var, hem oyuncumuz aynı. Bazen ışık tutuyor, bazen boom tutuyor, bazen sahnesi varsa onu yapıyor. Set işleri varsa onu yapıyor, imece usulü çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
3. BÖLÜM BİTMEK ÜZERE
Dizinin senaristi Hasan Kaplan ise açıklamasında "yaklaşık 14 senedir ben de sinema sektörünün içerisindeyim. Senaryonun tamamı bana ait. Kazım hocamız ve ekip arkadaşlarımızla beraber yola çıktık. Çok da iyi ilerliyoruz. Yaklaşık 2 aydır çekim yapıyoruz. 3. Bölümü bitirmek üzereyiz. Senaryomuz, normal bir hayat yaşayan aile babamızın eşinin maganda kurşunuyla ölmesiyle mafyanın içerisine girip uyuşturucuyla mücadelesi, mafyayla mücadelesini anlatıyor. Başrolü ben canlandırıyorum. 27 kişilik bir ekibimiz var" ifadelerine yer verdi. 
DAHA ÇOK KENDİ İMKANLARIMIZLA ÇEKİYORUZ
Yönetmen Kazım Kural, dizi projesi için Fethiyeli iş adamlarının bazılarından destek gördüklerini belirterek "Daha çok kendi imkanlarımızla çekimi gerçekleştiriyoruz. Sahnelerin hepsini Fethiye içinde çekiyoruz. Biz Fethiye'nin hem doğal güzelliklerini hem de tarihi güzelliklerini de göstermek istiyoruz. Filmimizle birlikte bu şekilde güzel bir harman oluşturarak inşallah güzel bir çalışma ortaya çıkararak izleyicimize sunarız" şeklinde konuştu. (Gülyüz Yurdagül Sırt)
 

Bakmadan Geçme