Uysal, 'Yılbaşında yoğunluk beklenmiyor'

Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar neticesinde yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlama kararının detayları bakanlık genelgesi ile yayımlandı. Böylelikle 31 Aralık saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağı 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00'e kadar devam edecek. Kısıtlamalı tatil için Fethiye'de açık olan otellere çevre il ve ilçelerle İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden tatilcinin gelmesi bekleniyor. Fethiye'de bazı villalara da izole olmak için tatilcilerin rezervasyonlar yaptırdığı öğrenildi. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, yılbaşındaki kısıtlamalı tatil için 'Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluğu beklemiyoruz' dedi.

  • 1102
Uysal, 'Yılbaşında yoğunluk beklenmiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılbaşında kısıtlamalı tatil için Fethiye’de fazla bir yoğunluğun yaşanmayacağı bekleniyor. Fethiye’de açık olan otel ve villalarda rezervasyonlar devam ederken, büyükşehirlerden yerli ve yabancı tatilciler 3 gün boyunca izole bir tatil için rezervasyon yaptırıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında müşterilerini ağırlayacak tesis sahipleri, hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Ancak geçtiğimiz yıllardaki yılbaşı yoğunluğu bu yıl beklenmiyor. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye şehir içindeki açık otellerde müşteri hazırlığı bulunmaktadır. Pandeminin etkisinde yılbaşı tatili için otellere fazla bir yoğunluk beklenmiyor” dedi. Uysal, “Şehir içi otellerimiz şuan açık ama pandeminin etkisinde. Otellerimizde çok fazla bir yoğunluğumuz yok. Yılbaşında yerli misafirlerimizi kapsayan sokağa çıkma yasağımız 4 gün sürecek. Bu yüzden otellerimizde geçmiş yıllarda beklediğimiz yoğunluk yok. Koronavirüs nedeniyle otellerimizde yılbaşı programları ve eğlenceli ortam sağlanamayacak. Otel restoranlarımızda da aynı tedbirler uygulanacak, bu kısıtlamaları kabullenmek ve destek olmak durumundayız. Biran önce pandeminin bitmesi için tüm sektörler ile vatandaşlarımızın destek olması gerekiyor. Bizde konaklama sektörü olarak elimizden geldiğince kurallara uyarak, pandeminin bitmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.  
“GEÇEN YILKİ KALABALIĞI GÖREMEYECEĞİZ”
Uysal, bugünlerin geride kalacağını inandığını belirterek, “Doluluğun bu yılbaşında çok fazla olacağını zannetmiyorum. Özellikle şu dönemlerde şehir içinde açık olan otelcilerimize sorduğumuzda en azından pazarlamacılar geliyordu. Fethiye’ye ayrıca sakin bir tatil yapmak amacıyla gelen misafirlerimiz de vardı ama maalesef bu pandemi döneminde onları göremiyoruz. Yılbaşında da çok bir yoğunluğumuz maalesef yok. Pandemi kurallarına uygun bir şekilde otellerimizde konaklama hizmeti yeme-içme hizmeti devam edecek. Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluğu maalesef Fethiye’de beklemiyoruz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme