Kış lastiği uygulaması başladı

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık Pazar günü devreye giriyor. Türkiye'de 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olan kış lastiği uygulaması için Fethiye'de de lastikçilerde hareket başladı.

  • 2362
Kış lastiği uygulaması başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başlarken Fethiye Sanayi çarşısındaki lastikçiler mesailerini arttırdı. Fethiye’den il dışına gidecek sürücüler kış lastiği uygulaması nedeni ile araçlarının lastiklerini değiştirmeye başladılar. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması lastikçilerin hareketli günler geçirmesine neden oldu. Fethiye sanayi çarşısında yıllardır lastikçilik yapan Özerler Rot Balans sahibi Mustafa Özer kış lastiğinin takılmasının her zaman faydalı olduğunu ifade etti.

Özer; ‘Yaklaşık 10 günden beri değişim yapıyoruz. Yaz kış eski ve yeni değişimler yapılıyor. Bizim bu bölgede geçerli değil ama müşterilerimiz dışarı gittiği için, dışarıda ticari veya hususi de olsa illaki kış lastiği her zaman için faydalı’ dedi. Kış lastiği fiyatlarının hemen hemen geçen yılki fiyatlarla aynı olduğunu söyleyen Mustafa Özer ‘Şu an fiyatlar ortalama iyi. Yaz lastiği ile kıyaslarsak kış lastiği daha uygun fiyata geliyor. Başka markalarda daha pahalı. Mesela yaz lastiği 300 TL ise başka markalarda kış lastiği 350 TL oluyor. Biz de yaz lastiği 300 TL ise kış lastiği 280 TL oluyor. Lassa ve bristonda kış lastiğinin fiyatı daha uygun. Türkiye'de üretiliyor, o yüzden daha ekonomik oluyor’ dedi. 
Lastik alırken dikkat edilmesi gereken hususlar olduğuna dikkat çeken Özer; ‘Örneğin bu lastik 2019 yılının 46. haftasında üretilmiş. Yeni bir lastik. 24 aya kadar müşteri bu lastiği alabilir. 24 aylık lastiği alıp taksın. 24 aydan sonrası olursa o zaman eski lastik olur. Ama 2 yıllık lastik de eski değildir. Her zaman lastiklerin garantisi var. 5 yıllık da olsa, 2 yıllık da olsa garantisi var. Ömrü 10 yıl. Vatandaş eğer karlı bölgeye gidecek olursa, kış lastiği mutlaka takılmalı. Çünkü karlı bölgede çok zorluk yaşanır. Hem kendi zorluk çeker, hem de karşı taraf sıkıntı çeker. Lastik dişi 3 milimin altına düşerse tehlikelidir. Özellikle kış aylarında 3 milimin altında olmaması gerekir. Yazın normal. 3 milim de olsa yine de değişmesi gerek. Yaz ayında 3 milim yeterli’ diye konuştu. 
1 Aralık'ta başlayacak kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan 2020'ye kadar devam edecek. Kurala uymayan araç sürücülerine ise 625 lira ceza kesilecek. 

Kış lastiği uygulaması başladı
Kış lastiği uygulaması başladı
Kış lastiği uygulaması başladı

Bakmadan Geçme