Kıraathane esnafı çözüm bekliyor

Kıraathanelerde oynanan oyunların ve nargilenin salgın sebebiyle yasaklanmasıyla işleri olumsuz etkilenen esnaflar, yetkililerden çözüm bekliyor. Normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran'da şartlı olarak açılan kıraathaneler, yasaklar nedeniyle masraflarını karşılayamadıklarını ifade ettiler.

  • 1266
Kıraathane esnafı çözüm bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye’deki kıraathanelerin bazıları kapalı durumdayken, bazıları da günlerini çay ve tost satarak değerlendiriyor. Kıraathane işletmecileri oyun yasağı nedeniyle zor durumda olduklarını kaydettiler. Kıraathane mesleğinin yavaş yavaş kaybolmaya yüz tuttuğu belirtilirken, ilçe genelinde buraları artık vatandaşlar dinlemek ve çay içmek için tercih ediyorlar.  

Kahvehanelere dinlenmek için geldiklerini belirten Pazarlamacı Ceyhan Oktaş, “Pandemi sürecinde birçok sektör olumsuz etkilendi. Bunların başında kahvehane esnafları bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımız ciddi anlamda zorluk yaşamaktadır. Bazı dükkanlar kepenklerini indirdi. Birçok esnaf ekonomik anlamda sıkıntı içerisinde… Devletimiz kısa bir süre içerisinde kahvehane esnaflarının sorununa çözüm bulmasını diliyoruz. İnşallah onlar da düzenli olarak kazançlarını sağlayabilirler” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme