KİMİ BUZ GİBİ SULARDA KİMİ DE YÜKSEKLERDE ADRENALİN KEYFİ YAŞIYOR

Saklıkent Kanyonu'na gelen yerli ve yabancı turistlere buz gibi suda rafting keyfi yaşatılırken, kimi turistler de gökyüzünde zipline keyfi yaşıyor.

  • 1277
KİMİ BUZ GİBİ SULARDA KİMİ DE YÜKSEKLERDE ADRENALİN KEYFİ YAŞIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saklıkent Kanyonu'na gelen yerli ve yabancı turistlere önce şişme botla raftingin tanıtımı yapılıyor. Katılmak isteyenlere birer şişme bot, kask ve can yeleği veriliyor. Ardından profesyonel rehberler tarafından raftingin nasıl yapılacağı, nelere dikkat edileceği hakkında bilgi veriliyor. Saklıkent Kanyonu'ndan çıkan Karaçay'ın buz gibi sularına George kamp önünden bir bir bırakılan raftingciler, adrenalinin doruğuna çıkıyor. 5 yaşından 70 yaşına kadar sağlıklı olan herkesin katılabildiği rafting, yaklaşık 10 kilometre sürüyor. Rafting grupları önünde ve arkasında birer profesyonel rehber takip ederken, hızla akan Karaçay'ın 9-10 derecelik suyunda kürekler çekiliyor. Raftingin heyecanı ile Karaçay'a düşenlerin imdadına rehberler yetişiyor. Suyun içinde eğlenceli dakikalar yaşayan yerli ve yabancı tatilciler, ''Harika saatler yaşadık'' diye konuştular.

Saklıkent'teki şişme lastik botla rafting keyfi üç ayrı parkurda yapılıyor. Rafting yaklaşık 30 dakika süren 5 kilometrelik, 1 saat süren 10 kilometrelik ve 2 saat süren 15 kilometrelik parkurlarda yapılıyor. En çok tercih edileni kısa mesafeli 5 kilometrelik olan ve 30 dakika süren turlara ilgi oldukça yoğun. Turun bitiminde bekleyen görevliler lastik botları hızla kenara çekiyor. Lastik botlar araçların bagajına bağlanarak çıkış noktasına götürülüyor. Raftinge katılanlar ardından ciplere binerek su savaşı yapıyor. Bir sonraki duraklarına yola çıkıyor.

Rafting turuna katılan yerli ve yabancı tatilciler, "Saklıkent harika. Saklıkent'i görmeyenlerin mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum. Raftingi denesinler. Oldukça güzel adrenalin keyfi yaşadık'' diye konuştular.
'ZİPLİNE DA HARİKA'

Saklıkent'te George kamp içinde 3 etapta çamlar arasında kurulan tellerde zipline yapan tatilcilere önce ziplinenin özellikleri anlatılıyor. Çam ağaçlarına çıkan tatilcilere zipline ile ilgili gerekli bilgiler veriliyor. Kask ve gerekli ekipmanını takan tatilciler, rehber eşliğinde teller üzerinde etap etap çığlıklar atarak havada yol alıyor. Yerli ve yabancıların ilgi ile izlediği ziplinenın Karaçay üzerinden geçişi de sağlanıyor. Aynı anda hem Antalya hem de Seydikemer sınırlarını geçen tatilciler, unutamayacakları dakikalar yaşıyor.

Önce çekinerek ve korkarak başladıkları ziplinedan çok hoşlandıklarını söyleyen İskoçyalı grup, ''Saklıkent harika. Ekstrem ve macera sporları için doğal bir alan. Ziplinedan çok keyif aldık'' dediler.
İstanbul'dan gelen bir çift ise ''Yükseklik korkumuz vardı ama yendik. Herkese Saklıkent'i ve ziplinenı tavsiye edeceğiz'' dediler.
İşletmeci Anıl Yavuz ise ''Saklıkent'te yazın en eğlenceli aktivitesini yapıyoruz. Uluslararası güvenli ekipmanlarla tatilcilere unutamayacakları macera yaşatıyoruz. Survıvor parkurumuz var. 300 metrelik 3 etaptaki parkurda zipline için yerli müşteriler 60, yabancılar ise 75 TL ücret ödüyor'' dedi.

George kamp sahibi Nurettin Ulutaş ise Saklıkent'e gelen herkes macera sporlarını ve traking yapabiliyor. Onlara Karaçay'da rafting, havada ise zipline keyfi yaşatıyoruz. Ayrıca dağa tırmanma ve traking parkurlarımız da mevcut. Rehberler eşliğinde Saklıkent'te tatilcilerimize heyecanlı bir gün yaşatarak ayrılmalarını sağlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme