SAKLIKENT'TE BAYRAM BEREKETİ

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, 9 günlük bayram tatilinde büyük yoğunluk yaşadı.

  • 1487
SAKLIKENT'TE BAYRAM BEREKETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Seydikemer’de serinlemek ve dünyaca ünlü ören yerlerini ziyaret etmek isteyen tatilciler, Muğla-Antalya sınırındaki 18 kilometrelik Saklıkent Kanyonu’na akın etti.Yoğunluk nedeniyle Saklıkent yolunda birkaç kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, tatilciler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlandı. Yoğunluk kanyon girişindeki gişeler ve 200 metrelik ahşap yürüyüş parkurunda da kendini gösterdi.Tatilciler ahşap yürüyüş parkurundaki yoğunluk nedeniyle gişe girişinde bekletildi.Girişte izdihama sebep olan tatilciler, hava sıcaklığının en az 5 derece düşük hissedildiği kanyona girişte buz gibi sulara dalan tatilciler, kanyonun muhteşem doğa manzaraları eşliğinde yürüyüşler gerçekleştirdi. Buz gibi suların içerisinde yol almakta zorlanan tatilciler, bol bol fotoğraf çektiler. Kanyon içerisindeki çamurları yüzlerine süren tatilciler, 4-5 derece ölçülen soğuk suya girip zor anlar yaşadı. Rafting ve çamur banyosu gibi etkinliklerin yapılabildiği kanyon bayram boyunca en hareketli günlerini yaşadı. Özellikle gurbetçilerin de akınına uğrayan kanyona çok sayıda yerli ve yabancı turist de ziyaret edince yoğunluk geçtiğimiz yılları aratmadı. Geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla su kaynaklarının adeta patladığı Saklıkent Kanyonunda tatilciler, keyifli anlar yaşadı. Yanlarında mayo ve bikinileri ile gelenler buz gibi sularda çığlıklar atarken, kimi tatilciler de suyun akıntısına kapılmamak için birbirlerine tutunarak yol aldılar. Bu yıl öğrencilerin 4, büyüklerin 8 TL'den giriş yaptıkları Seydikemer Belediyesine tahsisli Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Saklıkent Milli Parkı kanyon girişinde uzun kuyruklar oluştu.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, tüm halkın mübarek Ramazan bayramını tebrik ederek, ''Seydikemer ilçemize gelen misafirlerimiz 9 günlük bayram tatilinde dünyanın en uzun ilk 10 kanyonu içindeki Saklıkent kanyonuna büyük ilgi gösterdiler. Belediye olarak aldığımız tedbirlerle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 6 günde Saklıkent kanyonunu 26 bin kişi ziyaret etti. Bayram tatilinde Saklıkent kanyonu yine çekim merkezi oldu. Bayram tatili devam ediyor. Ziyaretçi sayısı her geçen gün artacaktır'' ifadelerini kullandı.

İzmir'den arkadaşı Büşra Top ile birlikte gelen Tuğçe Atıcı Saklıkent'e daha önce gelmesine rağmen yine bu tatilde de doğal güzelliği nedeniyle tercih ettiklerini söyledi. Atıcı, ''Su çok soğuk. Harika. Soğuk olduğu için giremedim. Sadece manzaraya dalıp gittik. Bol bol fotoğraf çektik. Bu çektiğimiz fotoğrafları sosyal medyada paylaşacağız'' dedi.  
İzmir'den gelen İlker Gözeler ise ''Saklıkent'e ilk kez geldik. Bayıldık. Parkur inanılmaz güzel. Kanyonda 400 metre yol aldık. Şelaleye kadar gittik. Bayrama değer şekilde eğlendik. İyi ki tatil için Saklıkent'i tercih etmişiz. Çektiğimiz fotoğrafları sosyal medyada paylaşacağım'' dedi.
Saklıkent kanyonunda bol bol öz çekim yapan tatilciler, böylesine doğal güzelliği olan bir yer görmediklerini, huzur arayanlar için tatil yerinin Saklıkent olduğunu ifade ettiler.

Saklıkent'te George Kamp sahibi Nurettin Ulutaş da ''Bayram boyunca çok büyük yoğunluk yaşadık. Yaşamaya da devam ediyoruz. Saklıkent'e gelen tatilciler, keyifli anlar yaşıyor. Gelen turistlere kanyonda yürüyüş, zipline, rafting turu, kaya tırmanışı ve 14-16 kilometrelik parkurlarda traking yaptırıyoruz'' diye konuştu.
KANYONUN ÖZELLİĞİ

Saklıkent Kanyonunun uzunluğu yaklaşık 18 km olup yüksekliği ortalama 200 ile 600 metre arasında değişmektedir. Bazı noktalarda kaya aralığı 2 metreye kadar daraldığından buralardan gökyüzünü görmek neredeyse imkansızdır. Kanyonda değişik noktalarda onlarca kaynak suyu çıkmakta olup, kanyon içinde şelaleler de yer alıyor.
 

Bakmadan Geçme