Kılıç, 'Asgari ücret biraz düşük oldu'

Asgari ücretin bürüt 3 bin 577 TL ve net 2 bin 825 TL olarak açıklanmasını, işçi temsilcileri ve çalışanlar değerlendirirken, rakamın biraz düşük olduğu ifade edildi. Belediye İş Sendikası İşçi Temsilcisi Sinan Kılıç, 'Çarşıda-pazarda, markette yüzde 30-40'lık artışların olduğu dönemde açıklanan ücret, düşük kaldı. CHP'li belediyeler 3 bin TL'nin üzerinde açıklama yapıyor, bizler de Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca'dan, 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında maaş belirlemesi bekliyoruz' dedi. Çalışanlar ise, 'Asgari ücret biraz daha yüksek olabilirdi' diye konuştular.

  • 1678
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kılıç, 'Asgari ücret biraz düşük oldu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücret açıklanırken, Belediye İş Sendikası İşçi Temsilciliği açıklanan rakamı düşük buldu. Asgari ücretin 3 bin TL’nin üzerinde olması gerektiği ifade edilirken, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın diğer CHP’li belediyeler gibi işçilerin geçim şartlarını göz önüne alacağına inandıkları öğrenildi. Belediye İş Sendikası İşçi Temsilcisi Sinan Kılıç, “Çarşıda-pazarda, markette yüzde 30-40’lık artışların olduğu dönemde açıklanan ücret, düşük kaldı. CHP’li belediyeler 3 bin TL’nin üzerinde açıklama yapıyor, bizler de Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’dan, 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında maaş belirlemesi bekliyoruz” dedi. 
3 BİN-3 BİN 500 TL ARASINDA BEKLİYORUZ 
Belediye İş Sendikası İşçi Temsilcisi Sinan Kılıç, “Asgari ücret 2 bin 825 TL olarak belirlendi. Beklentimiz biraz daha büyüktü. Yüzde 30 ve yüzde 40 artışların olduğu günümüzde biraz düşük geldi. Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca, bizlere 3 bin TL’nin üzerinde olanak sağlayacaktır. Maaş konusunda işçilerin mağdur olmaması için gerekli gayreti göstereceklerdir. Fethiye şartlarında kira ödeyen işçilerin geçim şartları göz önünde bulundurulacaktır. 3 bin TL veya 3 bin 500 TL arasında Başkanımız bir maaş belirlemesi yapacaktır” diye konuştu. 
ÇALIŞANLAR NE DEDİ?
Asgari ücretin net 2 bin 825 TL olarak açıklanmasının ardından, görüşlerini aldığımız çalışanlardan Ramazan Esen, “Vatana, millete hayırlı olsun. Daha iyisi olur diye bekliyordum. 10 bin TL de 100 bin TL de verseniz kimseyi kurtarmaz. Ona göre yaşıyoruz” derken, bir başka asgari ücretli çalışan ise, “Beklentimizin üzerinde bir asgari ücret gerçekleşti. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. CHP’li belediyeler mümkün olduğunca en iyisini yapıyorlar. Keşke devletimiz de aynı yönde bir uygulama yapsaydı” diye konuştu. 


 

Kılıç, 'Asgari ücret biraz düşük oldu'
Kılıç, 'Asgari ücret biraz düşük oldu'

Bakmadan Geçme