Kayaköy, deve sırtında keşfediliyor

Her yıl yaz döneminde Fethiye Kayaköy'de düzenlenen deve turları bu yıl sezonun geç açılmasından dolayı yeni başladı. Deve safari turlarına katılan yerli ve yabancı turistler, tarihi Kayaköy'ü gezip ormandaki patika yollarda Ölüdeniz'in doğal güzelliklerini seyrediyor. Kayaköy'de deve turları yapan Tuncay Özbey, 'Her sezon deve turları için Aydın'dan, Kayaköy'e geliyoruz' dedi.

  • 2594
Kayaköy, deve sırtında keşfediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatillerini Fethiye'de geçiren yerli ve yabancı turistler, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin bir arada sunulduğu deve safari turlarına ilgi gösteriyor. Eğitimli develerle Kayaköy’den başlayan deve turları, turistlere farklı gezi heyecanı sunuyor. Deve sırtında Kayaköy ile Ölüdeniz’i keşfetme fırsatı bulan yerli ve yabancı turistler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirtmeyi de ihmal etmiyor. Deve sırtında yaklaşık 1 kilometre yol alan turistler, Kayaköy manzarasında köyün tarihi dokusunu izleme fırsatı buluyor. Kayaköy’de deve turları yapan Tuncay Özbey pandemiden dolayı işlerinin çok kötü olduğunu belirterek, “Kayaköy’e her sene deve turları için geliyoruz. Pandemi döneminden dolayı 2 sezondur işlerimiz çok durgun geçiyor. Develerin bakım maliyetlerinden dolayı kazancımız olmuyor. Bekliyoruz. İnşallah güzel bir sezon geçiririz” diye konuştu. 
TERCİHLERE GÖRE DEVE TURLARI YAPIYORUZ
Tuncay Özbey, “Deve turlarımız ikiye ayrılıyor. Kısa ve uzun turlarımız var. Kısa turlarımız 30-40 TL, müşterilerimize 8-10 dakika sürede kısa bir Kayaköy turu attırıyoruz. Birde safari turlarımız var. Eski Gemiler Koyundan başlayıp, 1 saati geçen uzun bir tur yapıyoruz. Müşterilerimizin tercihlerine göre yardımcı oluyoruz. Fethiye Kayaköy’ü tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  
 

Kayaköy, deve sırtında keşfediliyor
Kayaköy, deve sırtında keşfediliyor

Bakmadan Geçme