Babalar Gününde iki kuşak bir araya geldi

Fethiye'de 'Babalar Günü' nedeni ile Huzurevinde kalan yaşlılar ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar Büyük Samanlık Koyunda bir araya geldi. Gün boyu eğlenceli anların yaşandığı piknikte Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar, Huzurevinde yaşayan yaşlılara 'Babalar Günü' hediyesi vererek günlerini kutladılar.

  • 1169
Babalar Gününde iki kuşak bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Samanlık Koyunun ev sahipliği yaptığı etkinlikte iki kuşak bir araya getirilerek, anlamlı bir “Babalar Günü” kutlandı.  Fethiye SHÇEK Huzurevi Müdürlüğü, Fethiye Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ve Özgür Özekin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından “Babalar Günü”  dolayısıyla Huzurevinde kalan yaşlılar ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar piknikte buluştu. Etkinlikte Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklar, Huzurevinde yaşayan yaşlılara “Babalar Günü” hediyesi verdi. Oyunların oynanıp, şarkıların söylendiği Büyük Samanlık Koyunda gerçekleşen etkinliğe AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Belediye Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Çiğdem Karaca, Fethiye SHÇEK Huzurevi Müdiresi Sevim Seringen, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mustafa Çakır, Özgür Özekin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alparslan Selçuk ve her iki kurumun personelleri katıldı.
FIRSAT YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan Fethiye SHÇEK Huzurevi Müdürü Sevim Seringen,”Pandemi süreci nedeniyle yaşlılarımız, yaklaşık bir yıldır huzurevlerinde kapalı bir ortamda kalmak zorunda kaldılar. Bizde bu nedenle özellikle Pazar günleri yasağın olduğu günlerde diğer insanlarla fazla temasları olmaması nedeniyle bu tür etkinlikler düzenleyerek o bir yılda yaşadıkları olumsuz dönemi atmaları için, fırsat yaratmaya çalışıyoruz. Bu etkinliği yapmamızın en büyük sebeplerinden birisi, ziyaretler konusunda hala sıkıntılar yaşıyoruz. Yakınlarıyla görüşmeleri noktasında çok uzun soluklu görüşmeler gerçekleştiremiyorlar. Çocuk evlerinde yaşayan çocuklarımızın baba özlemi büyükbaba özlemini giderebilmek, hem de yaşlılarımızla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüyle böyle bir organizasyon yaptık” diye konuştu.
BABA DEMEK CESARET DEMEKTİR
Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Çiğdem Karaca ise, “Sadece baba, anne diye ayırmadan her canlıya bir anne şefkati ile bir baba şefkati ile yaklaşan, herkesin bugüne özel babalar gününü kutluyoruz. Baba dendiği zaman böyle küçük kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Her zaman sırtınızı yaslayabileceğiniz, arkanızda güven duyabileceğiniz kişilerdir. Şöyle bir şey var biz çocuklarımızı yetiştirirken aman düşme, koşma, otur, yanımızda dur, yukarıya çıkma deriz. Baba demek cesaret demektir. Bir baba şunu söyler, hadi çocuğum en yukarıya çık, ben buradayım seni koruyorum, hadi yapabilirsin. İşte budur baba demek. Arkadaş ve dost olabilen babalar varsa da ne mutlu onlara. Evlatları ile birlikte yaşam paylaşanlar. Bugün burada daha farklı bir etkinlikteyiz. Huzur evinde bulunan babalarımızı ağırladık. Fethiye korunmaya muhtaç çocuklara yardım derneğimiz var. Uzun bir süredir de başkanlığını yapmaktayım. Gerek anneler günü olsun, gerek babalar günü olsun, biz bu tür etkinlikler yapıyoruz ve bu günleri yalnız başına değil hep birlikte kutlamalarını sağlıyoruz. Biz mutlu oluyoruz umarım onlarda bizim bu etkinliklerimizden mutlu oluyorlardır” dedi.
ANLAMLI GÜNÜ HEP BİRLİKTE DEĞERLENDİRİYORUZ
Tüm babaların Babalar Gününü kutlayan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Özgür Özekin Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin işletmekte olduğu Büyük Samanlık Koyunda, ilçemiz huzurevinde yaşayan yaşlı bireylerimizi ve Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklarımızı bu güzel günü hep birlikte değerlendiriyoruz. Yılda bir gün tabiatın içerisinde, değişik bir ortamda keyifli bir gün geçirmelerine vesile olmak istedik. Organizasyonu düzenleyen tüm yetkilerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
“Çok Güzel Bir Ortam”
Huzurevi sakinleri ve Çocuk Evleri Sitesindeki gençler ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti Fethiye İlçe Başkanın Turgay Öztürk, “Fethiye’de çok güzel bir hava yaşıyoruz. Babalar Günü olması münasebeti ve SHÇEK Huzurevinde yaşayan yaşlılarımızla da beraber olunca bu güzel hava, daha güzel ve neşeli bir gün oluyor. Pandemi nedeni ile Huzurevi yaşlılarımız ve Çocuk Evleri Sitesindeki çocuklarımız yaklaşık bir buçuk yıldır hep kapalı ortamda kalıyorlardı. Bugün de kurum müdürlerimizin düzenlediği bu güzel etkinlikte bir raya geldik. Gözlerinden de oldukça güzel vakit geçirdiklerini görüyorum. Buda bizleri oldukça mutlu ediyor. İnşallah en kısa sürede daha güzel bir ortamda tekrardan onlarla birlikte olacağız. Başta şehit ve gazilerimizin babaları olmak üzere tüm babaların gününü de kutluyorum “dedi.

Bakmadan Geçme