Kaya, 'Okullarımızda tüm tedbirler alındı'

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, ilçedeki okulların 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayacağını söyledi. 31 Ağustos'ta ise uzaktan eğitimlerin başlayacağını hatırlatan Kaya, 'Fethiye'deki okullarımızda her ihtimale karşı tedbirlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz. Sağlıklı bir ortamda eğitim sunmayı planlıyoruz' dedi.

  • 1475
Kaya, 'Okullarımızda tüm tedbirler alındı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili bir açıklamada bulundu. Buna göre isteyen özel okullar 17 Ağustos’ta eğitim öğretime başlayacak. Bunun yanında 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim, 21 Eylül’de de yüz yüze eğitimlerin başlayacağı bildirildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, ilçedeki okullarda Kovid-19 ile ilgili tüm tedbirlerin alındığını belirterek; aileler ve öğrencilerin rahat olmalarını istedi. 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızı özledik, çocuklarımız da okullarını özledi. Bir an önce bu hasretin bitmesini istiyoruz. Eğitim yapılacak ortamların sağlık anlamında düzenlenmesini ayrıca öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın sağlığının korunmasını önemsiyoruz. Bakanlığımız alınacak yeni tedbirleri açıkladı. 31 Ağustos’ta başlaması planlanan yeni eğitim öğretim yılı, Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar neticesinde yeniden gözden geçirildi. 17 Ağustos itibariyle dileyen özel okullar, öğretime başlayabilecekler. Devlet okullarımız da 31 Ağustos itibariyle 21 Eylül tarihine kadar uzaktan eğitim öğretim sistemiyle devam edecek. Bu tarihler pandeminin seyrine göre değişiklik gösterebilecek ifadeler. 21 Eylül’den itibaren okullarımız yüz yüze eğitime geçecek” diye konuştu. 

Fethiye’de tüm tedbirlerin alındığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya, “Fethiye’deki okullarımızda her ihtimale karşı tedbirlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz. Sağlıklı bir ortamda eğitim sunmayı planlıyoruz. Okullarımızın hijyeni konusunda bir sıkıntımız yok. Bunun yanında azaltılmış eğitim modeli üzerinde duruluyor. Bakanlığımız tarafından belirlenen net bir durum yok. Süreç takip ediliyor ve çalışmalar devam ediyor. Şu anda kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerimiz tespit ediliyor. Sınıf, derslik, öğretmen ve öğrenci sayısı hususunda veriler hazırlandı. Bu yönde bakanlığın net açıklamalarını bekliyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz rahat olsunlar. Okullarımızda sağlıkla ilgili tüm önlemleri alabilecek fiziki durumdayız” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Kaya, “Geçen yıl Fethiye’deki okullarımızda bulunan temizlik görevlisi sayısı 75’ten, 80’e çıkarıldı. Bunun yanında 18 güvenlik görevlisinin ilçemize tahsisi yapıldı. Fakat okulların açılması ileri bir tarihe ertelendi. Eylül başı veya 15 Eylül gibi bu görevlilerimiz, okullarında göreve başlamış olacak” dedi. 

 
 

Kaya, 'Okullarımızda tüm tedbirler alındı'
Kaya, 'Okullarımızda tüm tedbirler alındı'

Bakmadan Geçme