'Karın ağrısı okul kaygısının işareti olabilir'

Uzman Psikolog Rana İrem Güler, çocukların okula gitmeden önce başlayan karın ağrısı ve hastalık şikayetlerinin okul kaygısının habercisi olabileceği yönünde anne babaları uyardı. 'Çocuğa nasıl hissettiğini açıklamasını öğretin karın ağrısı mı var yoksa korkmuş mu' diyen Psikolog Güler, şefkatin her zaman iyi sonuçlar oluşturacağını söyledi.

  • 1594
'Karın ağrısı okul kaygısının işareti olabilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Şefkat iyi sonuçlar oluşturacaktır"

Her ne kadar okulun her gününü kaçıramayacakları açık olsa da, çocukların da bazen tıpkı yetişkinler gibi bir "rahatlama gününe" ihtiyaç duyduklarını anlatan Psikolog Güler, "Çocuğunuz, hayatının ilerleyen dönemlerinde kendi sorunlarını nasıl ele alacağına karar verirken muhtemelen bu anlara dönüp bakacaktır. Bu ara vermeler sinir bozucu olsa da, çocuğunuzun kendisi için tamamen yeni olan büyük duygularla uğraştığını unutmayın; şefkat, kısa ve uzun vadede daha iyi sonuçlar oluşturacaktır" diye konuştu.

Ekip yaklaşımının, okula gitmeyi reddeden çocuklara yardım etmenin en iyi yolu olduğunu vurgulayan Güler, çocukların okulda hoşlanmadıkları şeylere odaklanmaya yatkın olduklarını ancak evde stres veya tıbbi sorunlar gibi kaygıya neden olabilecek birçok temel sorun olduğunu ifade etti.

'Karın ağrısı okul kaygısının işareti olabilir'

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4

Bakmadan Geçme