Karavanda izole tatil

Fethiye'de karavancılar, korona virüsü salgını nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında günlerini karavanlarında izole olarak geçiriyor.

  • 8806
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karavanda izole tatil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Cahit Gündüz Caddesi üzerinde bulunan parkta 10’un üzerinde karavanın park halinde olduğu alanda, sosyal mesafe kurallarına uyuluyor. Araçlarını en az 2 metre arayla park eden karavancılar, gün içinde de birbirleriyle yakın temasta bulunmuyor. Kimisi karavanının önünde kitap okurken, kimisi de müzik dinleyerek, köpeği ile zaman geçiriyor. Karavancılar sokağa çıkma kısıtlamasında güneş ve doğa ile baş başa izole yaşam sürüyor.
Kısıtlama günlerini doğayla iç içe geçirdiklerini söyleyen karavan sakinleri, diğer turizm bölgelerinde karavancıların ücretli kamp alanlarına zorlanmalarından şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.  

SOKAKTA İZOLE OLUYORUZ
4 yıldan bu yana karavan hayatı sürdürdüğünü aktaran Ziya Öz, “Emekli olduktan sonra karavanda yaşamaya karar verdim. Yaklaşık olarak 4 sene oldu. Karavanda yaşamak daha özgür, kimseye bağlı değilsin ve istediğin yerde yaşama şansın var. Kısıtlama günlerinde biz yine karavanımızın önünde sokakta izole oluyoruz. Kısıtlamalara elimizden geldiğince uymaya çalışıyoruz. İzole bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz” dedi. 

KISITLAMA GÜNLERİ DOĞADA GEÇİYOR
Emekli olduktan sonra karavan yaşamını tercih eden Şerif Dumatoğlu, “Bütün vatandaşlar gibi bizde kısıtlamalara uyuyoruz. Vatandaşlar evlerinde izole olurken, bizler karavanımızın önünde, parkta ve doğada izole oluyoruz. 1-1,5 yıldır karavan serüveni başladı. Tabi ki öncesinde merakımız ve isteğimiz vardı. Karavan yaşamına geçerken düşünmek gerekiyor. Şartlara uyum sağlayabileceğinizden emin olmalısınız. Eşimle ortak bir karar vererek karavan serüvenine başladık. Biz çekme karavan ile başladık. İlerleyen zamanlarda daha da geliştirebiliriz” ifadelerini kullandı. 

KAMP ALANLARINA ZORLANMAMIZDAN ŞİKÂYETÇİYİZ
Dumatoğlu konuşmasına devam ederek, “Karavancılar olarak ücretli kamp alanlarına zorlanmamızdan şikâyetçiyiz. Yaz sezonunda otel ücretlerine denk karavan kamp ücretleri isteniyor. Fethiye Belediyesi bize ücretsiz kamp alanı gösterdiği için teşekkür ediyorum. Alt yapı olarak hizmet verilmiyor ama en azından park edebiliyoruz. Marmaris, Bodrum başta olmak üzere birçok kıyı şeridinde bu imkân yok. Fethiye’de ne belediye nede emniyet güçleri bizleri rahatsız etmiyor. Uygulanan yasaklar yeterli değil ama ülkenin ekonomik durumunu göz önüne aldığınızda bir şey söyleyemiyorsunuz. Ciddi 2 haftalık kısıtlamanın gelmesi ve herkesin izole olması salgının önlenmesinde etkili olacaktır” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme