KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozunca dosya yeniden görülmeye başlandı. 2 yıl 7 aydır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay, annesinin öldüğü haberini duruşma sırasında avukatı Eyüp Oktay'dan alınca gözyaşlarına boğuldu.

  • 3564
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre; 16 Aralık 2017 tarihinde Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi'ndeki bir tarlada başına çuval geçirilmiş ve yarı çıplak halde bir ceset bulunmuştu. Polis cesedin 10 gün önce eşi Rabia Özbay tarafından kayıp başvurusunda bulunulan Aziz Özbay’a ait olduğunu belirlemişti. Özbay’ın eşi Rabia Özbay ve iş arkadaşı İbrahim Şeyh’in cinayetle ilişkisi olduğu tespit edilmiş ve her iki şüpheli de cinayeti itiraf etmişti. Tutuklanan Rabia Özbay ve İbrahim Şeyh cezaevine gönderilmişti. 
BU KADINA AŞIKTIM
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Rabia Özbay (38) ile Suriye uyruklu İbrahim Şeyh (26) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf Mahkemesi, tasarlayarak adam öldürme suçundan verilen bu cezayı bozarken olayın netleştirilmesini istedi. Yaklaşık 4 sayfalık bozma gerekçesinin ardından dosya Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülmeye başlandı. Tutuklu sanıklar Rabia Özbay ile İbrahim Şeyh, Seydikemer Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldıkları duruşmada bir kez daha ifade verdiler. Suriye uyruklu İbrahim Şeyh ifadesinde Rabia Özbay’ı suçladı. Şeyh tercüman eşliğinde alınan ifadesinde “Kendisi cinayeti işleyip benden yardım istedi. Bu yaşıma kadar hiçbir mahkemede bulunmadım. Bana ya büyü yaptı, bir şekilde etkiledi. Cinayeti işlemedim. 3 yıldır Türkiye’deyim. Hanımefendinin olayın doğrusunu söylemesini istiyorum. Aziz’i öldüreceğinden haberim yoktu. Olayın vuku bulduğu gece 12’de beni arayıp yardım istedi. Eve gittiğimde Aziz’in ölü olduğunu gördüm. Düşmanlarının olduğu yere cesedi götürmemi istedi. Tüm sorumluluğu kendisinin üstleneceğini anlattı. Cinayet aletini de tuvalete attığını belirtti. Eve geldiğimde her yer kan içindeydi. Maktul sırtüstü yatıyordu. Rabia çuval getirdi. Maktulü çuvala koyup yürüyerek Rabia’nın dediği boş araziye bıraktık. Yolda giderken bana bir şey olmayacağını söyleyip sakinleştirdi. Urfa’da çoban olarak çalışıyordum. Önceden gönül ilişkim yoktu. Fethiye’ye gelince başladı. Allah şahidimdir ki, bu kadına aşıktım. Şu an kandırıldığımın farkındayım. Önceki ifadelerimin hepsi yalandı. Huzurunuzda doğruları anlattım. Yardım ettikten sonra Suriye’ye bile kaçmadım. Çünkü ben suçsuzdum” diye konuştu.
BEN KOCAMI ÖLDÜRMEDİM
Rabia Özbay ise ifadesinde “Suçsuzum. İki yıl yedi aydır cezaevindeyim. Bu kişi sürekli ifadesini değiştiriyor. Çocuklarımı niçin babasız bırakayım. Ben kocamı öldürmedim” şeklinde konuştu. Rabia Özbay’ın avukatı Eyyüp Oktay, İbrahim Şeyh’in ifadelerindeki çelişkileri ortaya koyup “ bu kadıncağız, suçsuzdur. Annesi üzüle üzüle öldü. Bugüne kadar söylemedim, şimdi söylüyorum. Annesinin öldüğünü avukatından şimdi öğreniyor. Tahliye verilmesini talep ediyorum” dediği anda Rabia Özbay’ın hıçkırıklarla ağladığı gözlendi. Duruşmada her iki katil zanlısının tutukluluğunun devamına karar verilirken duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

6 YAŞINDAKİ KIZDAN KAN DONDURAN İFADE GELMİŞTİ
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk yargılamalar sırasında Mahkeme Başkanı, çiftin 6 yaşındaki kızının ifadelerini okuyunca, herkesin adeta kanı donmuştu.  6 yaşındaki kızın '' Babam işten gelince annemle bazen kavga ederdi. Annem babamı sevmiyordu. Babamı öldürdüğü için annemi sevmiyorum. Babamı öldürdükleri gün babam annemi dövmemişti. O gün birbirlerine bağırıp çağırmamışlardı. Babam odada yatıyordu. Ben, annem ve kardeşim mutfakta yatıyorduk. Babamı öldüren adamın adı İbrahim'dir. Annem pencereyi açtı. İbrahim'i eve aldı. Elinde bir tane bıçak, bir tane sopa vardı. Annem İbrahim'in elindeki sopayı alıp babama kendisi vurdu. Sonra İbrahim de sopayla vurdu. Babam İbrahim ile kavgaya tutuştu. Annem babamı sırtından 2 kere bıçakladı. Babam yere düştü. Sopayı kırıp sobaya attılar. Bıçağı da annem yıkayıp yerine koydu. Ben babam dövülürken korkup bir başka yere ayrılmadım. Babamı evin arkasına götürürlerken, babamı çuvalın içine koyarlarken gördüm'' şeklinde ifade vermişti.
 
 
 

KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU
KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU

Bakmadan Geçme