KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ

Türkiye'nin en iddialı Rock Grubu Gizem Saatçi Band, Koronaya Şifa albümü yaptı. Türkiye'nin tek basit kadın vokali, muhteşem gırtlak ve sesi ile Türkiye'nin Tina Turner ı olarak tanınan ve sahnelerin en çok aranan sesi haline gelen Gizem Saatçi, yeni albümünü anlattı. Bu albümden ilk klibini 'At Ateşe' adlı eserine çeken sanatçı, 'Bu zamana dek, özellikle son iki yıldır yapmış olduğumuz eserler Rock müzik tarihine altın harflerle yazıldı. Amaçlarımızdan bir tanesi de Fethiye ve çevresinin tanıtımına, çektiğimiz kliplerle katkıda bulunmak. Bu ilk klibimiz şimdiden tıklanma rekoru kırıyor' diye konuştu.

  • 4328
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Gülyüz Yurdagül Sırt'ın haberine göre; Pandemiden dolayı alınan bir çok tedbir kararının yanında, 17 Mart tarihinden itibaren konser ve festivallerin de süresiz olarak durdurulması, müzik piyasasını durma noktasına getirdi. Ancak bu süreci üreterek değerlendiren sanatçılar da oldu. Ülkenin en iddialı Rock Grubu Gizem Saatçi Band, karantina günlerini 4 eserlik bir albüm yaparak geçirdi. “At Ateşe vol.10” adlı dört eserlik bir maxi single yapan grubun vokali Gizem Saatçi, eşi ve aynı zamanda grubun kurucusu müzisyen Esat Saatçi ile birlikte yeni albümlerini tanıttı. SED Medya’yı ziyaret eden müzisyen çiftle albümün doğuşundan Kayaköy’de çekilen klibe kadar herşeyi konuştuk. 23 Temmuz’da ilk defa internet üzerinden konser vereceklerini dile getiren sanatçı Gizem Saatçi, yeni dünya düzenine artık internet üzerinden ayak uydurmak zorunda olduklarını ifade etti.  

İLK KLİBİMİZİ KAYAKÖY’DE ÇEKTİK
Şimdiye kadar 10 adet projede yer alan, kendine has yorumu ve besteleri olan grubun vokali Gizem Saatçi “ Bu zamana kadar 10 adet projede yer almış, kendine has yorumu ve kendine has besteleri olan pop rock grubuyuz. Karantina günlerinde negatifi pasifize ederek pozitif bir algıyla hareket ettik. Değerli İzmirli radyocu, müzisyen, bestekar olan Murat Aygün’ün de grubumuza katılmasıyla beraber bu korona günlerini “At Ateşe vol.10” adlı albümü yaparak en güzel şekilde değerlendirdik. 4 adet şarkımızı Es Müzik bünyesinde piyasaya ve değerli dinleyicilerimize sunmuş olduk. Albümümüzde At Ateşe, Ye Koçum Ye, Çok Zor ve Oluyorum adlı 4 adet eserimiz var. Bu eserlerimiz arasından “At Ateşe” adlı eserimize Kayaköy’de klibimizi çektik. Artık Fethiyeli olmuş Fuat Eren’in yönetmenliğinde çekilen klibimiz şu an internet üzerinden yayında. Yine aynı şekilde “Çok Zor” adlı şarkımıza 9 Temmuz’da yayına girecek” dedi.

FETHİYE’Yİ HEP BİRLİKTE TANITALIM
“Kalıcı sanat tıpkı bir sanat eseri gibi, bugün anlaşılmasa dahi, er yada geç hak ettiği takdiri bulur” diyen Saatçi “Bu zamana dek, özellikle son iki yıldır yapmış olduğumuz eserler Rock müzik tarihine altın harflerle yazıldı” dedi. Saatçi, albümün ilk klibinden de bahsederek, “Klibimizi izleyenler ‘burası neresi’ diye soruyorlar. Yani ülkemizin tarihini, kültürel mirasını en iyi şekilde temsil etmeye çalışan bir sanatçı olarak ve doğma büyüme Fethiyeli olmamama rağmen ruhsal olarak Fethiye’de doğmuş sayan bir sanatçı olarak Fethiye’nin en iyi şekilde tanıtımını yapmaya çalışıyorum. Bu sadece Türkiye’de değil dünya platformunda. Ayrıca Kanada’da 12 sene yaşamışlığım var. Amerika’dan da aynı şekilde arkadaşlarım soruyorlar ve buraya gelmek istiyorlar. Dünyada en değerli noktalardan bir tanesi Fethiye. Burada yaşamak bir ayrıcalık. İnsanlarımız çok güzel, doğamızı her zaman koruyalım. Birlik ve beraberlik duygusu içinde Fethiye’mizi dünyaya tanıtmak adına elimizden gelen her türlü desteği sağlamalıyız” şeklinde konuştu.
BU 10. ALBÜMÜMÜZ
Gizem Saatci Band’in kurucusu Esat Saatci ise “ ben de gitaristim, müzisyenim, bestekarım. Uzun yıllardan beri müziğin içindeyim. Bu bizim 10. Albümümüz. Ancak bu son albümüzdeki eserlerimiz biraz daha farklı oldu. Grup elemanlarıyla beraber çalıştık. Murat Aygün, Osman Boyacı, Gizem, ben. Bundan evvelki albümleri Gizem’le ben yapıyorduk. Yani bunun biraz ayrıcalığı oldu, bir de Fethiye’mizin doğasını, tarihini kliplerimizde de ortaya çıkardık. Özellikle Kayaköy’de çektiğimiz klip herkesin ilgi odağı oldu. Bu terk edilmiş şehrin tarihini merak ediyorlar. Aslında biz bu klibi görsel amaçlı çekmiştik ancak, çekilen mekan büyük ilgi gördü” dedi.

KONSER, 23 TEMMUZ’DA
Pandemiden müzik piyasasının çok olumsuz etkilendiğini de ifade eden Sanatçı Gizem Saatçi, “Değişen dünya düzenine ister istemez herkes adapte olmak zorunda. Bizler de yaşayan insanlar olarak bunun bilinci içerisindeyiz. Daha önceleri belli bir plan, proje yapabiliyorduk, yani önümüzdeki bir- iki sene içindeki hedeflerimizi belirleyebiliyorduk. Fakat artık böyle bir şeyi hem kurumsal olarak hem bireysel olarak yapabilmek imkansız. Böyle olduğu için biz de sadece önümüzdeki günü kurtarmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Diğer yandan pandemiden dolayı bütün otel programlarımız, konserlerimiz, festivallerimiz iptal oldu. Sadece Türkiye’de değil, yurt dışındaki Almanya’daki konserlerimiz de iptal oldu. Fakat bizler de farklı bir konsepte geri dönmeye karar verdik. 23 Temmuz tarihinde ilk defa canlı yayın üzerinden konser vereceğiz. Konser biletlerimizi müzikseverler, sitelerimize girip oradan temin edebilirler. Artık bu şekilde insanların evlerine konuk olacağız. Yeni dünya düzeninde, internet üzerinden dinleyicilerimizle buluşacağız” diye konuştu.

KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ
KARANTİNA GÜNLERİNDE YAPTIĞI ALBÜM SES GETİRDİ

Bakmadan Geçme