Uysal, ülke gündemini değerlendirdi

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'yı ziyaretinde ülke gündemini de değerlendirdi. Uysal, 'Türkiye ve dünya küresel bir salgınla karşı karşıya. Bireysel olarak fiziki ve bedeni olarak bağışıklığımızın değil yönetim sistemlerinin, demokrasinin, hükümetlerin ve devletlerin de kurumsal olarak bağışıklığının sınandığı bir dönemdeyiz' dedi.

  • 1009
Uysal, ülke gündemini değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BİRÇOK KIRILMANIN MİLADI

Yassıada ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma ile ilgili olarak Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “27 Mayıs, Türkiye’de birçok kırılmanın miladıdır. Bugün yaşadığımız ve üstesinden gelemediğimiz pek çok sorunun başlangıcıdır. Rahmetli Özal ve rahmetli Demirel döneminde; 60 ve 70’li yıllar için birçok adım atılmıştır. Yasaklar kalkmış, itibarlar iade edilmiş, mezarlar taşınmıştır. Demokrat Parti olarak Yassıada’da idam edilmiş liderlerimiz ve bakanlarımız için atılan her adıma olumlu bakarız. Türkiye’nin arkasında kabuk bağlayan yaraları, açık bıraktığı yaralar var. Bunları bugünün kavgasında bir cephane yapmak değil, yarınları aydınlatmak adına bir vesile olması adına bakıyoruz. TBMM zemininde de Demokrat Parti’nin sözünü özümsememiş bir iktidarın, kısa vadede kazanç sağlamak için teşebbüsleri oldu. Üst üste nasıl bina giydiririz yarışması yapsanız, ortaya böyle bir çalışma çıkardı. Orada yaşanan acılara ve hatıralara sadakatsizlik yapılmıştır. TBMM’de bunları dile getirmeye gayret gösterdim” diye konuştu.

KAYNAKLAR VERİMSİZ YÖNLENDİRİLDİ

Pandemi sürecinde muhalefetin ekonominin kötü gidişatı, iktidarın ise ekonominin yükselişte olduğu yönünde çıkan açıklamalara Uysal, “Türkiye ve dünya küresel bir salgınla karşı karşıya. Bireysel olarak fiziki ve bedeni olarak bağışıklığımızın değil; yönetim sistemlerinin, demokrasinin, hükümetlerin ve devletlerin de kurumsal olarak bağışıklığının sınandığı bir dönemdeyiz. Türkiye uzun süredir kaynaklarını verimsiz alanlara yönlendirdi. Yedek akçelerin de tükendiği bir dönemde pandemiye yakalandı. Japonya, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler ek bütçeler oluştururken; Türkiye’de 5,5 milyon insana bin TL yardım ve İşsizlik Fonundan kısa çalışma ödeneği ile ancak bir destek sağlayabildi. Bugün artık gerçekle yüz yüze geliyoruz. TESK’in bugün bir açıklaması var, 90 bin esnaf kepenk kapattı. Turizm sektöründe, önemli bir merkez olan Fethiye’de herkes durumu görüyor. Doğrudan yapılan yardımlar ortada. Sanal rakamlarla, Ebcet hesabıyla oluşturulan 260 bin katrilyonluk fon oluşturulduğu söylemlerinin karşılığı yok. Pek çok işletme iflas riski ile karşı karşıya. Hanelerin elektrik, su, doğal gaz gibi zaruri ihtiyaçlarında uzun yıllara varacak şekilde Türkiye’nin geleceğini ipotek altına almanın bedelini vatandaşa yansıttık. Salgın nedeniyle 5 binin üzerinde bir kaybımız var. Korona virüsü salgını bir sağlık problemi olmanın yanında ekonomik buhrana dönüşen etkileri olmuştur. İnşallah büyük olumsuzluklar ve can kayıpları yaşamadan bu krizi atlatmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLİ BİRLİĞE ZARAR VEREBİLECEK TEŞEBBÜSLER

Çoklu baro tartışmaları ile ilgili olarak sorulan soruyu Uysal, “Bu çok tehlikeli. Türkiye’nin milli birliğine zarar verebilecek teşebbüsler. Siyaseten kutuplaşmanın getirdiği bölünmüşlükler var. Bunları daha da derinleştireceği endişesindeyim. AK Parti iktidarının ne için buna teşebbüs ettiğini hepimiz biliyoruz. Devleti ele geçirme mantığıyla 15 Temmuz’da ülkemizi nereye getirdikleri ortada. Buradan ders alınmadı. En küçük eleştiriye tahammülleri yok. Türkiye’de enflasyon çift hanelerde yaşanırken, kağıt üstünde enflasyonu düşürmüş olmanız durumu değiştirmez. Kendi tezlerini savunacak barolar isteniyor. Türkiye’de hukuk devletinin ne kadar örselendiğini biliyoruz. Siyasete angaje hale gelmiş adaletin Türkiye’de ödettiği bedeller var. Sadece baro değil bağımsız bir kuruluş olması gereken RTÜK’ün ‘Cumhurbaşkanı bana ne derse onu yaparım’ diyen bir başkanı var. Türkiye’nin bu kadar kötülüğü hak etmediği kanaatindeyim. Adalet ve demokrasi ortak paydasında bir araya gelmiş milyonlarca insanlarımız, kurumlarımız ve siyasi partiler var. Onların kılavuzluğunda Türkiye’nin yeniden bu acıları yaşamaması için görevimizi yerine getirmeye gayret gösteriyoruz” şeklinde cevaplandırdı.

Bakmadan Geçme