KARAKUŞ'TAN SED MEDYA'YA ZİYARET

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu, dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen korona virüs salgınına farkındalık oluşturmak adına sıra dışı bir çalışmaya imza attılar. Kovid-19 tedbirlerini Beşkaza ağzı ile anlatan afişler hazırlatan platform, bu projesi ile Muğla genelinde adından sıkça söz ettiriyor. Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, SED Medya'yı ziyaret ederek etti ve amaçlarının Kovid-19 tedbirlerine dikkat çekmek olduğunu belirtti.

  • 636
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KARAKUŞ'TAN SED MEDYA'YA ZİYARET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Vatandaşların uyması gereken maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının Beşkaza ağzı ile yer aldığı afişlerde; “Hendene söle öte getsin”, Öte get bora gelme”, Gocaherif bıdırab durma maskeyi ağzına key”, Elini aazını yüdün mü woyn” ifadelerine yer veriliyor. Sohbet havasında geçen ziyarette Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Muğla genelindeki bu faaliyet hakkında SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e bilgiler aktardı. 

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş yaptığı açıklamada, “Bizler Muğla merkezde ikamet eden Beşkazalıların oluşturduğu bir platformuz. 1,5 yıldır faaliyet içerisindeyiz. Kurulduğumuz günden bugüne SED Medya’nın hep desteğini gördük. Daha önceden yürüttüğümüz GEKA projesi ile sosyal mesafe, maske farkındalık projesi hakkında bilgiler aktardık. Bundan sonra yapacak olduğumuz yok olmaya yüz tutmuş, kültürel bir geleneğimizin yeniden yaşatılması için yapacağımız çalışma için desteklerini istedik. Muğla’da yaşayan Beşkazalılar olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz kültür çatısı altında bir araya gelmiş ve referans noktası aynı kültürü olan bir topluluğuz” şeklinde ifadeler kullandı.  

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, “Devrim Karakuş proje adamıdır. Her daim bir projesi vardır. Eksik gördüğü konularda proje üreterek eksiklerin giderilmesi için çaba sarf ediyor. Çoğu kişiler eksikleri gidermek için uğraşmaz. Proje ürettiği için SED Medya olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Her zaman derneğinin ve kendisinin yanındayız” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme