Karadeniz yaylalarından gelen lezzet

Karadeniz yaylaları ve değişik yörelerin doğal lezzetlerini Fethiye halkı ile buluşturan Trabzon Şarküteri Köy Evi açıldı. Trabzonlu iki yakın arkadaşın Ege turu esnasında Fethiye'de eksikliğinin farkına vardığı işletmede, Karadeniz'in yöresel ve doğal ürünlerinin satışı gerçekleştiriliyor. 

  • 5559
Karadeniz yaylalarından gelen lezzet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; 

Karadeniz yaylaları ve değişik yörelerin doğal lezzetlerini Fethiye halkı ile buluşturan Trabzon Şarküteri Köy Evi açıldı. Trabzonlu iki yakın arkadaşın Ege turu esnasında Fethiye’de eksikliğinin farkına vardığı işletmede, Karadeniz’in yöresel ve doğal ürünlerinin satışı gerçekleştiriliyor. 

Trabzon Şarküteri Köy Evi; Karadeniz yaylalarında, geleneksel yöntemlerle hazırlanan peynir ve tereyağının yanı sıra bal, kavurma, Karadeniz çayları, bakliyat, zeytinyağı, fındık ve ceviz gibi yöresel ürünleri halkın beğenisine sunuyor. İki yakın arkadaş olan Barış Samat ve Zeki Terzi tarafından işletilen şarküteri, yöresel ve doğal ürünleri ile büyük ilgi görüyor. Dispanser Caddesi’nde yer alan Trabzon Şarküteri Köy Evi, tüm ürünleri ile oldukça iddialı. 

Trabzon Şarküteri Köy Evi ortaklarından Barış Samat yaptığı açıklamada, “Trabzon’dan geliyoruz, çocukluk arkadaşıyız. Trabzon’un yöresel ürünlerini Fethiye halkına tanıtmak için geldik. Trabzon’un en iyi ürünlerini; bal, tereyağı, peynir çeşitlerini halkımıza tanıtmayı amaçlıyoruz. Çeşitlerimizin büyük çoğunluğu Trabzon’dan geliyor. Her ilin en iyi ürünlerini getirmeye gayret ettik. Yayla rakımlarının yüksekliği et ve süt ürünlerinin lezzetinde etkili oluyor. Peynir ve tereyağları yaylarda, geleneksel yöntemlerle hazırlanmaktadır. Peynir ve lor satışlarını satarken, vatandaşlarımızın tatmalarını sağlıyoruz” dedi. 

Zeki Terzi açıklamasında, “Doğma büyüme Trabzonluyum. İki arkadaş bundan bir ay önce Trabzon’dan yola çıktık. Ege turu yaptık. Fethiye’ye geldiğimizde burada bir eksikliğin farkına vardık. Tüm ürünlerimiz yöresel ve katkısızdır. Tamamen doğaldır. Burada bulunan her şey birinci sınıftır. Tüm illerimizin en iyilerini; Çanakkale’nin Ezine peyniri, Kars’ın meşhur kaşar peynirini katkısız bir şekilde halkımıza sunmak istiyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. 

  
 

Karadeniz yaylalarından gelen lezzet
Karadeniz yaylalarından gelen lezzet
Karadeniz yaylalarından gelen lezzet
Karadeniz yaylalarından gelen lezzet
Yorumlar 1
Alper 04 Mayıs 2020 20:32

Gerçekten çok iyi oldu böyle biseye ihtiyaç vardı fethiyede Ben aldım. Kahvaltılık ürünler gayet lezetli tavsiye ederim

Bakmadan Geçme