Karavanda izole yaşam

Fethiye'de normal şartlarda her gün yüzlerce vatandaşın uğrak yerlerinden olan sahil bandı çevresindeki parkın yanında, korona virüsü nedeniyle bugünlerde sadece karavanda yaşayanlar bulunuyor. Sosyal mesafe kapsamında izole bir hayat süren karavan tutkunları kuşları ve yan taraftaki derede bulunan balıkları besliyor. 

  • 6491
Karavanda izole yaşam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin Haberibe Göre; 

Fethiye’de normal şartlarda her gün yüzlerce vatandaşın uğrak yerlerinden olan sahil bandı çevresindeki parkın yanında, korona virüsü nedeniyle bugünlerde sadece karavanda yaşayanlar bulunuyor. Sosyal mesafe kapsamında izole bir hayat süren karavan tutkunları; kuşları ve yan taraftaki derede bulunan balıkları besliyor. 

Gönüllü olarak çevre temizliğini üstlenen karavanda yaşayan vatandaşlar, günlerini karavanlarında geçiriyorlar. Fethiye’de sahil bandına yakın boş arazide konaklayanlar, sosyal mesafeyi korumak için karavanları arasına en az 2 metre boşluk bırakıyor. Burada yaklaşık 10 karavanda kalan vatandaşlar, deniz ve doğayla baş başa izole günler geçiriyor.

Bursa’dan karavanla Fethiye’ye gelen 61 yaşındaki Hikmet Tozduman, 2 aydan bu yana Fethiye’de olduğunu söyledi. Hikmet Tozduman, “Eşimle birlikte ev yerine karavanda izole olmayı tercih ettik. Çünkü karavanda istediğiniz gibi hareket ediyorsunuz. Fethiye’de doğa ve hayvanlarla iç içeyiz. Buradaki diğer arkadaşlarımızla sosyal mesafe kapsamında yaşamımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan alınan tedbirlere uymalarını ve evlerinde kalmalarını rica ediyorum” dedi. 

63 yaşındaki Sadi Tozduman, “Fethiye çok güzel bir yer. Korona virüsünden dolayı karavanımızda izole bir yaşam sürüyoruz. Tüm karavan sahipleri sosyal mesafeyi koruyoruz. Her birimizi hijyene önem veriyoruz. Mümkün oldukça karavanımızda kalmaya özen gösteriyoruz. Sadece alışveriş için dışarıya çıkıyoruz. Vatandaşlarımız alınan önlemlere uysunlar ve sokağa çıkma yasaklarına riayet etsinler” diye konuştu. 

Emekli makine mühendisi 71 yaşındaki Abidin Aydın açıklamasında, “İstanbul’da yaşıyorum. Karavanım ile geldiğim Fethiye’de 2 aydan bu yana yaşamaktayım. Fethiye çok güzel. Doğası ve insanları ile eşsiz bir yer. Bazı insanlar evlerinde izole olurken, biz karavanı tercih ettik. Karavanlar arasında belirli mesafeler var. Dünyayı etkisi altına alan korona virüsten korunmak için sosyal mesafeye dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını sürdüren Aydın, “Karavan tutkusu, insanı ve doğayı sevmektir. Çeşitli coğrafyaları ve kültürleri tanımaktır. Doğayı korur ve asla zarar vermez. Çevresini temiz tutmaya özen gösterir. Karavancı doğayı seven insandır” dedi. 


 

Karavanda izole yaşam
Karavanda izole yaşam
Karavanda izole yaşam
Karavanda izole yaşam
Karavanda izole yaşam
Karavanda izole yaşam
Karavanda izole yaşam

Bakmadan Geçme