Karaçulha Kültürü Yaşatılıyor

Karaçulha Gönüllüleri Derneği, Karaçulha Kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Karaçulha Yaren gecesi düzenliyor.

  • 1380
Karaçulha Kültürü Yaşatılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaçulha Gönüllüleri Derneği, Karaçulha Kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Karaçulha Yaren gecesi düzenliyor.

Fethiye’nin en büyük mahallesi ve bin 600 yıllık geçmişiyle dikkat çeken Karaçulha kültürü gelecek kuşaklara aktarılıyor. Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından yıl içinde yapılan çeşitli etkinliklerden sadece biri olan Karaçulha Yaren Gecesi 24 Ocak Perşembe günü yapılacak. Karaçulha Yaren Gecesinin provaları devam ederken, geceyi düzenleyen Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, herkesi bu geceye davet etti.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, “24 Ocak Perşembe günü akşam saat 20.00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde Karaçulha Yaren Gecesi düzenleyeceğiz. Bu gecenin prova çalışmaları devam ediyor. Dernek olarak yılda 6-7 tane etkinlik yapıyoruz. Bu etkinliklerin hepsi ücretsiz oluyor. Bir etkinliğimiz bittiğinde diğer etkinliğimizin tarihi belli olduğu için o etkinliğe de en güzel şekilde hazırlanıyoruz. Bizler kültürümüzü yaşatmak için bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Yörüklüğü seven, kültürünü seven, Yörüğüm diyen, Beşkazalıyım diyen herkese Yörük Yaren Gecesine bekliyoruz” dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, “Karaçulha’nın kültürünü, adını yaşatmaya çalışan Kataçulha Gönüllüleri Derneğine ve bu derneğe emek verenlere teşekkür ediyorum. Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği olarak Karaçulha Gönüllüleri Derneğine destek olmak için 24 Ocak Perşembe akşamı Karaçulha Yaren Gecesine destek vermek için kültür merkezine olacağız” diye konuştu.

Karaçulha Muhtarı Mustafa Gizli de, “1600 yıllık geçmişe sahip Karaçulhamızda kültürümüzü yaşatmak için, gelecek nesillere aktarmak için yapılan bu etkinliği destekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu geceye bekliyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme