Karaca 'Fethiye'yi Ranta Teslim Etmeyeceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca seçim çalışmalarına devam ediyor.

  • 1121
Karaca 'Fethiye'yi Ranta Teslim Etmeyeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca seçim  çalışmalarına devam ediyor. Alim Karaca ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adayları, CHP Gençlik Kolları mensupları ve CHP ilçe yöneticileri Fethiye Hayvan Eğitim Destek Derneği’ne (HAYED) ziyarette bulunarak sokak hayvanları ile ilgili hazırladıkları projeler hakkında bilgi verdiler.

Hayvan Eğitim Destek Derneği Başkanı Gökçen Bayram, Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Kerem Özdemir ile gönüllülerin karşıladığı Alim Karaca ve ekibi tesisi gezerek yapılan faaliyetler ile ilgili bilgiler aldı. Karaca, “Fethiye’nin doğasının bozulmadan, gelecek nesillere yaşanabilir bir şekilde bırakılmasının boyunlarının borcu olduğunu” kaydetti.

HAYED Başkanı Gökçen Bayram, Alim Karaca’nın ziyareti sırasında yaptığı konuşmada; “Fethiye’deki çeşitli okullarda öğrencilere veteriner hekim Kerem Özdemir tarafından eğitim verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokolle öğrencilerimizi artık kendi tesislerimizde eğiterek bilgilendiriyoruz. Örneğin, böylece köpek korkusu olan çocuklar bu korkularını büyük ölçüde yenebiliyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile birlikte bazı çalışmalar yürütüyoruz. Hizmetlerimizi sokak hayvanları ile sınırlı tutmuyoruz, yaban hayatına da önem veriyoruz. Tesisimizin yanına Tarım Orman Bakanlığının desteğiyle bir de fidanlık yapacağız. Hedefimiz bir hayvan eğitim parkı yapmak ve tüm Türkiye’ye örnek olabilmek.” şeklinde konuştu. 

HAYED Başkan yardımcısı, veteriner Kerem Özdemir ise “2 yıl kadar önce FETAV çatısı altında sokak hayvanları ile ilgili çalışmalara başladıklarını” ifade ederek, “16 bin öğrenciye sokak hayvanları hakkında yanlış bilinenlerinin doğrularını anlattık. İlçe genelinde 1. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerimize ulaştık. Bir nesli eğitebilmek için yerel yönetimlere, yani belediyelere de büyük görev düşüyor. Muğla’nın % 25 kadarı koruma altında bulunuyor. Bu durum planlanabilir.bir gelecek açısından çok önemli.” dedi.

CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim KARACA ise; “sokak hayvanlarının yanı sıra, doğanın korunması, yaşanabilir bir Fethiye’nin gelecek nesillere aktarılması için projelerinin hazır olduğunu” belirterek, “Özel Çevre Koruma Bölgesi” konumundaki Fethiye’nin doğal kaynaklarının korunmasına, geliştirilmesine özel önem vereceğiz. Hele ki benim gibi, kızının ismini Doğa, oğlunun ismini Deniz koyan bir babadan, zaten başka bir yaklaşım içinde olması beklenemez. Bizim yönetimimizdeki Fethiye’de, hava, su ve gürültü kirliliği en aza indirilecektir. Bu, bizim gelecek nesillere olan borcumuzdur. 31 Mart seçimlerinden zaferle çıktığımızda, tüm doğaseverlere ve hayvanseverlere destek vereceğiz, hiç şüpheniz olmasın. Sokak hayvanlarıyla ilgili hassas bir yapıya sahibim. Temas ettiğimiz tüm sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde, çok keyifli bir 5 yıl geçireceğimizi düşünüyorum. Fethiye’deki bazı siyasi şahsiyetlerin çeşitli söylemlerini duyuyoruz. Fethiye’yi megakent yapmaktan, 5 yıldızlı tesislerin artırılmasından bahseden arkadaşlarımız var. Biz ise bunun tam tersini söylüyoruz. Fethiye’nin mevcut durumu koruyarak, doğal güzelliklerini bozmadan, daha yaşanabilir, daha keyifli bir ilçe yaratmak istiyoruz. Eğer birilerinin şahsi planları doğrultusunda bölgemizi ranta açarsak, birkaç yıl sonra buraları terk etmek zorunda kalırız. Mevcut haliyle bile yaşanabilecek durum kalmadı sayılır. Rantla işi olanların bizimle asla işi olmaz, olamaz. Fethiye’nin katledilmemesi için çok dikkatli ve hassas davranıyoruz. Seçim çalışmalarını hiç kimseden destek almadan, kendi bütçemizle yapıyoruz. Kimseye gebe kalmamak için her adımı dikkatli atıyoruz. Fethiye’yi hep beraber güzelleştireceğiz. Projelerimizle Fethiye daha güzel olacak. Mücadelemize devam edeceğiz ve Fethiye’yi ranta asla teslim etmeyeceğiz.

Önümüzdeki günlerde FKM’de gerçekleştireceğimiz proje tanıtım toplantısına partili, partisiz, bizi destekleyen, desteklemeyen tüm yurttaşlarımızı şimdiden davet ediyorum. Lütfen gelsinler, Fethiye için neler yapmayı hedeflediğimizi, detaylı projelerimizi bizzat bizden duysunlar…

Unutulmasın, ben 31 Mart’a kadar CHP’nin Belediye Başkan adayıyım, fakat seçimleri zaferle kazanmamızın ardından, 1 Nisan’dan itibaren, “rozetsiz, herkesin başkanı olacağım”. Buna söz veriyorum. Kazanan Fethiye olsun!” dedi.

Bakmadan Geçme