• Haberler
  • Eğitim
  • Fethiye'de bir dilim karpuzun fiyatını görenler hayrete düştü!

Fethiye'de bir dilim karpuzun fiyatını görenler hayrete düştü!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı'nda karpuzun fiyatını görenler hayrete düştü. Bakın Fethiye Salı Pazarı'nda karpuzun dilimi kaç lira? Kilosu kaç lira? Siz değerli okuyucularımız için öğrendik..

  • 1936

Fethiye’de her Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda fiyatlar vatandaşın yorumuna göre normalin üstünde seyretmeye devam ediyor. Yükselen enflasyon ile birlikte vatandaşlar Fethiye Salı Pazarı’nda dilediği ürünü alamıyor. Bu alamadıklarının arasında karpuz da var.. 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan semt pazarında karpuzun kilosu 25 ila 30 lira bandında seyir ediyor. Bu da evine karpuz almak isteyen vatandaşları zorluyor. Ortalama bir karpuz 8 ila 10 kilo arası geliyor. Karpuzun tanesi ortalama 250 – 300 lira arasına denk geliyor.

Alım gücünün düşmesi ile birlikte vatandaşlar bir adet karpuz almak yerine bir dilim karpuz alıyor. Karpuzun bir dilimi de 70-80 liraya denk geliyor. Bir dilim karpuz 3 kiloya denk geliyor. Fethiye Salı Pazarı’nda emekli öğretmen bu konu ile ilgili konuştu.

Emekli öğretmen yaptığı açıklamada, “İlk olarak hayatımda dilimli alıyorum hayat pahalı ya şu 70 lira olur mu ya. Ülkeyi soydular soğana çevirdiler böyle soğan gibi soydular bizi bende mecbur 70 liraya dilim aldım. Gücüm olsaydı bütün alırdım” dedi.
 

Bakmadan Geçme