Kansız, ' İktidar milletin açlığından sefaletinden habersiz'

Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlığı'nı yaptığı Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız iktidarı eleştirdi. Kansız iktidarın yangın çıkan alanları satmaya çalıştığını ve milletin açlığından sefaletinden haberi olmadığını ifade etti.

  • 972
Kansız, ' İktidar milletin açlığından sefaletinden habersiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız hükümetin yangın çıkan alanları satmaya çalıştığını ifade ederek “Bildiğimiz gibi yaz döneminde Türkiye tarihinde ilk kez aynı anda birçok bölgede çıkan yangınlar yaklaşık 1 ay boyunca bazı bölgelerde müdahalesizlikten ormanlarımız ve canlılarımız kül oldu. Türkiye’nin birçok bölgesinden gönüllü vatandaşlar sesini duyurabilmek için bölgeye akın ettiler. Her defasında iktidarda olan AKP ve ortağı MHP Türkiye’nin şahlandığını bahsederken kendilerinin açıkladığı gibi yangın uçaklarının olmadığı için göz göre göre binlerce canlı ve doğa kaybolmuştur. Bölge insanı belediyelerle el ele vererek birçok yangını önlemişlerdir. Yangından önce çıkan bir yasa 7334 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 1. Maddesinde fıkrasına göre Kültür ve Turizm gelişme bölgesi dışında kalsa bile orman alanları ve arazileri kamu yararı kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına yani Türkçesi satmaya yasa çıkarmıştır. Evet bugün görülüyor ki, bunların neticeleri alınacak gibi. Uzun bir süredir Microsoft’un kurucusu Bill Gates ülkemizin döviz getiren Ege ve Akdeniz’de Kuş Adası, Bodrum, Marmaris, Göcek ve bildiğimiz gibi Fethiye’de doğum gününü ada kapatarak kutlayan Bill Gates gözünü Türkiye’ye çevirmiş. Akıllara yanan bölgelerden kıyı seçimi için yatından çıkmayan büyük emlak ve firma CEO’ları adeta yarışıyor” dedi.
“TOPRAKLARIMIZ DEVLET ELİ İLE SATILIYOR”
Doların yükselmesinin Türkiye topraklarının bedava olmasına sebep olduğunu söyleyen Kansız “Doların 10 TL oluşu onlara bedava oldu Türkiye toprakları. Biliyoruz Katar’a veriyoruz. Müslüman diye satılan topraklar nasıl el vesait değiştirdiğini biliyoruz. Topraklarımız devlet eli ile satılırken bizler bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.
“ÇİFTÇİ SERASINI, TRAKTÖRÜNÜ, EVİNİ BANKAYA TESLİM ETTİ”
Kansız iktidarı eleştiren konuşmasına “Hazineyi tüketen iktidar, sayın cumhurbaşkanı kendi ifade ettiği gibi şu 24’ünü hayırlısıyla atlatalım diyen cumhurbaşkanı, verin yetkiyi görün etkiyi, dövizle nasıl mücadele edileceğini ülkenin tek çözümünün tek adam olduğunu söyleyen, bugün dolar 10 TL olunca ne olmuş diyen cumhurbaşkanı, çiftçi serasını, traktörünü evini bankaya teslim etti. Çiftçinin icradaki arazileri yabancılara hazır düzen gibi yatırım haline geldi “diye devam etti.
“TURİZMCİLER DE AYNI HALDE” 
Turizmcilerimiz de aynı halde diyerek konuşmasına devam eden Sadet Kansız “El değiştiren oteller, aileden kalma ekmek tekneleri bir bir satılırken bunları görmezden gelen iktidar, İngiltere’de raflar boş, Almanya bitik, 20 yılın sonunda dönüp baktık her evde araba var diyen cumhurbaşkanı ülkede krizin, pahalılığın ve geçim sıkıntısının olmadığını, enflasyonun tek hanede, işsizliğin olmadığını ifade ediyor. Bunu dile getiren ana muhalefet partileri adeta vatan haini ilan ediliyor. Sayın cumhurbaşkanı 2825 TL’ye evine ekmek götürmeye çalışan 1000 TL’nin altında ev kirası olmayan neredeyse şehir kalmadı. Çocuk okutan, evlenip çocuk yapan, 900 gram mamanın 190 TL olduğu, alarm takıldığı marketlerde 3 çocuk yapın diyen sayın cumhurbaşkanı bırakın üç çocuğu bir çocuğa bile bakamayan binlerce aile bu pahalılıkta geliri açlık sınırının altında olan insanların bu halini biliyor mu?” dedi.
“BABA ÇOCUĞUNA OKUL HARÇLIĞI VEREMİYOR”
Evlenen boşanan, geçimsizlikten aile içi şiddetlerin, cinayetlerin alıp başını gittiğini söyleyen Sadet Kansız  “Bir baba çocuğuna sabah okul harçlığı veremezken saraylarda yaşayanlar yeni saraylar yapmaya, Kanal İstanbul gibi yap-işlet-soy mantığıyla milletin aklıyla oynayan iktidar ve ortağı müjdelerle gaz buldukça uçtuk hepsi bitti artık bu milletin bu pahalılığı kaldıracak gücü kalmadı. Tek adam ne derse onu yazan yazarlar, onu okuyan basın ve kanallar, saraydan nemalanan şakşakçılar, doların, altının, dövizin uçmasıyla bundan mutluluk duyan iktidar, milletin açlığından, sefaletinden habersiz yaşıyorlar. Sayın cumhurbaşkanı, bu milleti az da olsa seviyorsan vatandaşa içi boş mu dolu mu bilmediğin sandığı getir, millet karar versin artık. Millet artık sizin yalanlarınızdan, kanallarınızdan, yazarlarınızdan, beşli kan emicilerinizden bıktı artık. Bu işin kurtuluşu erken seçim” diye konuşmasını noktaladı.
 

Bakmadan Geçme