Kadına şiddetin önüne geçilecek

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı gereğince İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'de eş zamanlı olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapılacak. Bu etkinlik ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

  • 1128
Kadına şiddetin önüne geçilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürünün katılımıyla 25 Kasım 2020 Çarşamba günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecek. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılacağı belirtildi. 

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat imzalı yazılı açıklamada, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı gereğince İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 01.01.2020 tarihli ve 1 sayılı Genelge ile Bakanlığımızın, Valiliklerin ve kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan hususlar düzenlenmiş olup, bahse konu mücadele yol haritası belirlenmiştir. Bu kapsamda; Bakanlığımız İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 13.11.2020 tarihli ve 18848 sayılı yazısı gereğince; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi ile yapılan faaliyetlerin ön plana çıkarılması amacıyla:
1-Başkanlığımda, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürünün katılımıyla 25 Kasım 2020 Çarşamba günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı yapılacaktır.
2-Toplantı sonrasında Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Birimleri olarak görev yapan Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki birimler toplantıya katılan heyetle beraber ziyaret edilecektir.
3-KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik olarak Sosyal Hizmet Merkezinin Koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma Birimleri ile birlikte en yoğun olan caddelerimizde stant kurularak görevlendirilen personel tarafından kadınlarımıza KADES uygulaması hakkında bilgi verilerek KADES uygulamasının telefonlarına yüklenilmesi yönünde bilinçlendirme faaliyeti yapılacaktır” denildi. 

Yukarıda açıklanan iş ve işlemlerin Sosyal Hizmet Merkezinin Koordinesinde gerçekleştirilerek neticesinden görsel materyallerin de (fotoğraf, video vb.) eklenerek hazırlanacak olan raporun en geç 27 Kasım 2020 Cuma günü saat 12.00'a kadar Fethiye Kaymakamlığı’na gönderilmesi istendi. 


 

Bakmadan Geçme