KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'

Kovid-19'u yenen sağlık çalışanlarından Özel Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kabay kendisi ve kızının korona virüsü yenmesi ve tedavi sürecinde yaşadıklarını değerlendirdi. Op. Dr. Ahmet Kabay, 'Maskemizi ve siperliğimizi takmadan hiçbir hastamızı muayene etmedik. Buna rağmen virüse yakalandım. Nasıl olduğunun farkında bile değilim. Ben yakalanmam düşüncesine kapılmayın' dedi.

  • 2395
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kabay, yeni tip korona virüsünü yenerek; hastanedeki görevine başladı. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi kafesinde düzenlediği basın toplantısında; hastaları tedavi ederken, Kovid-19’a yakalandığını söyleyen Kabay, hastalığa yakalanmasını ve tedavi süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 

ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM 
Dr. Ahmet Kabay yaptığı açıklamada, “Doktor olduğumuz için hem kendimiz, hem ailemiz hem de hastalarımız için önlem almak zorundaydık. Maskemizi ve siperliğimizi takmadan hiçbir hastamızı muayene etmedik. Buna rağmen virüse yakalandım. Nasıl olduğunun farkında bile değilim. Ben yakalanmam düşüncesine kapılmayın. Bildiğiniz gibi sağlık çalışanlarının riski daha fazla. Hastalık çok ağır semptomlarla başlamadı. Koku ve tat duyularının kaybolduğunu hissettim. Asistanımda da aynı etkiler ortaya çıkınca şüphelendik. Onun 3 gün öncesinde de Kovid-19 testi pozitif çıkan bir hastamız oldu. Konuyu göğüs hastalıkları uzmanımıza anlattık. Test yapılması ve tomografi çekilmesi gerektiğini belirtti. Akciğerimde bir belirti görülünce hemen görevimi bıraktım ve yatışım yapıldı. Asistanım akciğer filminde bir şey çıkmayınca karantina altına alındı. Tedavimin başlamasının ardından PCR testi yapıldı ve pozitif çıktı. Asistanımın da testi pozitif çıktı. 4-5 gün hastanede yattım” ifadelerini kullandı. 

KALABALIK ORTAMLARDAN KAÇININ 
Kendisi ve asistanında hemen hemen aynı belirtiler yaşadıklarını dile getiren Dr. Kabay, “Hastalık esnasında derin nefes almakta zorlandım. Bunun yanında terleme ve ateş de oldu. Göğüs hastalıkları uzmanımız gerekli tetkikleri yaptı ve 4-5 gün içerisinde taburcu oldum. 14 gün evde karantinada kaldıktan sonra yapılan 2 test de negatif çıktı. Çarşamba günü de görevime geri döndüm. Hastanede yatma süreci çok zor geçiyor. Sürekli kolunuzda serum var ve ilaçlar alıyorsunuz. Branş itibariyle hasta tedavi ederken çok yakın çalışıyorsunuz. Mesafeler 15-20 santime kadar düşüyor. Çok dikkat etmemize rağmen, maske ve siperlikle çalışmamıza rağmen virüse yakalandım. Bu hastalığa girince strese girmemek gerekir. Evde bulunduğum dönem içerisinde çok iyi dinlendim ve beslenmeme çok dikkat ettim. Uyku düzenine çok dikkat ettim, ilaçlarımı kullandım ve dışarıya hiç çıkmadım. Burada yalnızca siz hasta olmuyorsunuz. Evde kızımın testi de pozitif çıktı. Ona bulaştıran da benim. Oğlumla eşimin testleri negatif çıktı. Kızım hastalığı rahat bir şekilde atlattı. Mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçının. Muayene için gelen bir hastadan virüs kaptığımı düşünüyorum. Bu kişinin kayınbiraderi de pozitif çıkmış. Aslında burada hastaların çilesini çekiyoruz. Bizi koruyacak kişiler tamamen hastalarımız. Şu an iyiyim, bir sıkıntı yok. Görevimin başındayım. Bu işin şakası yok” diye konuştu. 

GRİP AŞISI YAPTIRIN
Kış mevsiminin yaklaştığına dikkat çeken Özel Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kabay, grip aşısının önemine vurgu yaparak, “Sonbahara girdik. Asıl mevzu Kasım ayından sonra başlayacak. Kovid-19 ile gribal enfeksiyon o kadar birbirine benziyor ki karıştırıyoruz. Pratik olarak her hastaya PCR testi yapma şansımız yok. Her soğuk algınlığı belirtisi olana PCR testi yapamayız. Bunun sosyoekonomik boyutu var. Bu mümkün değil. Grip aşısını herkese tavsiye ediyorum. Kış aylarında işimiz daha zor olacak. Aşı olmadan bu sorunun çözümü olmayacak. Aşı bulunsa bile Türkiye’nin tamamının aşı olması 2-3 yıldan önce bitmez. Aşının ne zaman çıkacağı ve ülkemize geleceği belli değil. Türkiye olarak aşıyı kendimiz bulursak, bu kısa daha da aşağıya iner” şeklinde konuştu. 


 

KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'
KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'
KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'
KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'
KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'
KABAY, 'ÖNLEMLERE RAĞMEN VİRÜSE YAKALANDIM'

Bakmadan Geçme