İslam'ı araştırdı ve Müslüman oldu

İngiliz vatandaşı 26 yaşındaki Charlotte Marie Atkinson, 5 yıldır tatil için Fethiye'yi tercih ediyordu. 1,5 yıldan bu yana da ilçemizde yerleşik olarak yaşayan Atkinson, İslam'ı araştırdığını ve Müslümanlığı seçtiğini belirtti.

  • 1875
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İslam'ı araştırdı ve Müslüman oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de yerleşik olarak yaşayan ev hanımı İngiliz uyruklu Charlotte Marie Atkinson, Müslüman oldu. Bekar ve 2 çocuk annesi Atkinson, İlçe Müftülüğüne başvurdu ve Müslüman olmak istediğini bildirdi. Fethiye Müftülüğünde gerçekleşen ihtida törenine Atkinson, annesi Jackie Shabo ve arkadaşları ile geldi. Programda ilk olarak Fethiye Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Yusuf Demirci tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra Müftü Kamil Oktay, Müslüman olan Charlotte Marie Atkinson’a; İslamiyet hakkında bilgiler aktardı. 

Müftü Kamil Oktay rehberliğinde Kelime-i Şehadet getiren Charlotte Marie Atkinson, şahitler Şube Müdürü İsa Ünal ve Memur Bilal Günlü huzurunda Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonra Elif adını almayı planlayan Atkinson, “Fethiye’ye 5 yıldır tatil için geliyorum. 1,5 yıldan bu yana da yerleşik olarak yaşıyorum. Fethiye’yi ve burada yaşayan insanları çok seviyorum. Geçtiğimiz yıllarda manevi olarak büyük sorunlar yaşadım. Türkiye'de insanlar bana çok yardımcı oldu. Bu desteği kendi ülkemde görmedim. Kitaplardan yaptığım araştırmalarda, bu yardımseverliğin kaynağının İslamiyet olduğunu öğrendim. Araştırmalarımın ardından Müslüman olmaya karar verdim. İslamiyet'te beni en çok camiler ve ezan sesi etkiliyor” dedi. 

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay da ihtida belgesini takdim ettiği Charlotte Marie Atkinson'a, Kuran-ı Kerim’in İngilizce mealini ve dini kitaplar hediye etti.

İslam'ı araştırdı ve Müslüman oldu
İslam'ı araştırdı ve Müslüman oldu

Bakmadan Geçme