İş dünyasının yaralarının sarılması için ilk adım MUTSO'dan

Yangın afetinden etkilenen üyelerin ve iş dünyasının yaralarının sarılması için harekete geçen ilk kurum MUTSO oldu. MUTSO Heyeti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşerek, yangın afeti sonrasında üyelerin yaşadıkları sorunları ve talepleri aktardı.

  • 1080
İş dünyasının yaralarının sarılması için ilk adım MUTSO'dan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Üyeleri Bülent Karakuş ve Mevlüt Acar, Marmaris’te gerçekleştirilen Afet ve Koordinasyona katıldı. MUTSO heyeti, toplantı öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir ile görüştü. Gerçekleştirilen görüşmede, yaşanan yangın afeti sonucunda, MUTSO üyelerinin doğrudan ve dolaylı olarak yaşadığı sorunlar ve talepler iletildi. 
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimize, ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah milletimize bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. Yangın afetinin etkilerini tüm ilçelerimizde yaşadık. Bu nedenle öncelikle, yangınların görüldüğü tüm ilçelerimizin mücbir sebepli bölgeler arasında yer almasını istiyoruz. Ayrıca Muğla Odaları olarak, kısa çalışma ödeneğinin getirilmesini istiyoruz. Vergi, SGK ve yapılandırma ödemelerinin, 1 yıl ertelenmesi üye işletmelerimiz adına büyük önem arz etmektedir. Bu talep bir indirim yada af talebi değildir. Bir yıllık sürenin sonunda gerekli tüm ödemeler gerçekleştirilecektir. Muğla’da faaliyet gösteren işletmelerimiz, devletimize olan her türlü borç ve yükümlülüklerini yerine getirmek konusunda son derece hassastır. Ancak takdir edersiniz ki, yaşanan bu afet tüm ilçelerimizdeki işletmelerimizi doğrudan veya onlarla iş yapma durumları açısından dolaylı olarak etkiledi. Bu noktada gerekli desteklemelere ihtiyacımız var. KOSGEB Acil Destek Kredisi kapsamının genişletilerek, yangından dolaylı olarak etkilenen işletmelerin de yararlanabilmesini talep ediyoruz.  Ayrıca üye işletmelerimizin kullanmakta olduğu Nefes, Can Suyu ve İşe Devam Kredilerinin faizsiz olarak Mayıs 2022’ye kadar ertelenmesi söz konusu işletmelerimiz açısından son derece önem arz etmektedir.” 
Başkan Ercan ayrıca, “Öncelikle Thomas Cook krizi ile ekonomik darbe yaşayan üyelerimiz, Coronavirüs pandemisinin de etkisiyle uzun süre kapalı kalmışlar yada iş yapma kapasitelerini düşürmek zorunda kalmışlardır. Hizmet sektörü ağırlıklı ilimizde 1 Temmuz itibariyle tam kapasite çalışılmaya başlansa da, yaşadığımız büyük yangın nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin önemli bir kısmı ilimizi terk etmişler yada rezervasyonlarını iptal etmişlerdir. Talebimiz, üst üste yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle ekonomik açıdan ağır darbe alarak batma noktasına gelen esnafımızı, tüccarımız ve sanayicimizi ayakta tutacak desteklerin sağlanmasıdır.” ifadelerine yer verdi. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu talepleri dinleyerek, MUTSO’nun oluşturduğu durum raporunun, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığıyla kendisine iletildiğini, raporu incelediğini, taleplerin görüşüleceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme