Vekil Gökcan'dan Geçmiş Olsun Ziyareti

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Seydikemer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş'ten bölgede yaşanılan yangın sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Afet bölgesi ilan edilen Seydikemer'de yangından sonra yaraların sarılacağını kaydeden Vekil Gökcan, evleri yanan vatandaşlar için inşaatların 1 ay içinde başlayacağını duyurdu.

  • 1001
Vekil Gökcan'dan Geçmiş Olsun Ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'daki orman yangınlarının kontrol altına alınmasının ardından AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Seydikemer’e gelerek geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu. Seydikemer’deki ilk ziyaretini Seydikemer Belediyesine yapan Vekil Gökcan’ı; Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, AK Parti Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, AK Parti Seydikemer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker ve partililer karşıladı. 
Ziyaretler kapsamında Seydikemer Belediyesi meclis salonunda toplantı düzenlendi. Toplantıda AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, AK Parti Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy ve AK Parti Seydikemer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker; partililere ve vatandaşlara yangın sonrasında izlenecek yol haritasını ve Devletin afet bölgesi için yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantıda konuşan AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş; “Yaklaşık 2 haftadan bu yana yangınlarla uğraşıyoruz. Öncelikle hepimize geçmiş olsun! Bizi en çok sevindiren burada herhangi bir can kaybı olmaması. Vekilimiz de bugün ikinci defa ziyaretimize geldi. Bundan sonra afetzedelerle alakalı ve Seydikemer’deki yatırımlarla alakalı nasıl bir yol izleyeceğimiz hakkında, Devletten nasıl yatırımlar geleceği hakkında bize bilgilendirme yapacak. Katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.
BAŞKAN OTGÖZ: “HELİKOPTER VE UÇAK ZAMANINDA GELDİ”
Muğla’nın diğer ilçelerinde olduğu gibi Seydikemer’de de 3 tane büyük çapta olmak üzere birçok yangın çıktığını belirten Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “1 günde 5 tane yangın çıktı ancak sizlerin sayesinde, birlik beraberlik sayesinde bu yangınların üstesinden geldik. Seydikemer’deki yangınların büyümemesinin tek sebebi vatandaşın birebir yangınlarla mücadele etmesidir. Ben herkese teşekkür ediyorum. Biz sadece helikopter ve uçak desteği istedik. Allah razı olsun zamanında yetiştirdiler. Yangınlar büyümeden söndürüldü. Yangınların büyümemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralanan Seydikemer Belediye Personeli Kadir Büküm’ün tedavisi için Manisa’ya gönderildiğini, traktör altında kalarak yaralanan Süleyman Yıldırım’ın ise sağlık durumunun iyiye doğru gittiğini dile getiren Başkan Otgöz, yangın sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve milletvekillerin bölgeye geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Başkan Otgöz; “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un söz verdiği traktörü vatandaşımıza teslim ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaraları saracağız demişti ve bir gün geçmeden traktör geldi. Ben Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İnşallah böyle bir afeti bir daha yaşamayız” dedi. 
VEKİL GÖKCAN; “BU GERÇEKTEN DOĞAL AFET!”
Seydikemer’e, Muğla’ya ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diyen Vekil Gökcan, yangınlardan etkilenen ilçelerle ilgili hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, tüm yaraların sarılacağını ifade etti. Seydikemer’deki yangın söndürme çalışmaları sırasında vatandaşların üstün gayretlerini takdir eden Vekil Gökcan şunları söyledi: “Gerçekten çok zor günlerden geçtik. Yangın 29 Temmuz’da ilk olarak Marmaris ve Köyceğiz’de başladı. Akabinde de Kavaklıdere, Yatağan, Milas, Bodrum, Menteşe, Fethiye ve Seydikemer’de yani 9 ilçemizde yangın vardı. Bunların birçoğu aynı anda oldu. 15 günde 9 ilçede aynı anda yangınlarla mücadelemiz devam ediyor. Bunu diğer yangınlarla karıştırmamak gerekiyor. Çünkü bu gerçekten bir doğal afet! Rabbim beterinden korusun. Bugün itibariyle bütün ilçelerimizde yangınlar söndürüldü. Köyceğiz’deki yangında kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.”
Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta çok ciddi sel felaketi yaşandığını belirten Vekil Gökcan, oradaki vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. Vekil Gökcan; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte yangından zarar gören muhtarlarla koordinasyon toplantısı yaptıkları sırada sel felaketinin yaşandığı haberi gelir gelmez 3 bakanın bölgeye intikal ettiğini anlattı. 
VEKİL GÖKCAN; “YANAN EVLERLE İLGİLİ TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hemen sahaya inerek hasar tespit çalışmalarına başladığını dile getiren Vekil Gökcan; “Seydikemer’deki yangınlarımız sone erdi. Karadan çok ciddi müdahale yapıldı. Arasözler, acil müdahale ekipleri, traktörler karadan müdahale etti. Havadan da 3 uçak ve 10 helikopterle müdahale edildi. Yanan alanlarımız; Kabaağaç, Arifler, Karaköy, Çaykenarı bölgelerinde yaklaşık 300 hektar alan zarar gördü. Yine Bayır, Çökek ve Dereköyde’de 580 hektar alan zarar gördü. Hasar tespit çalışmaları hemen başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hemen sahaya indi. Yanan evlerle ilgili tespit çalışmaları başladı. Muğla ilinde yaklaşık 110 tane ev hasar gördü. Bunların içinde az hasarlı, orta hasarlı ve tamamıyla yanan evler var. O civarda da ahırların yanması söz konusu. Hemen tespit edildi. Evi yanan vatandaşlarımız hemen kira yardımı aldı. Kiraya çıkmak isteyenler kiraya çıkıyor, konteynerler hemen geldi. Vatandaşlarımızın hesabına 50 bin TL yatırıldı. Ayrıca eşya yardımı için ekstra tekrar ücretler yatırılıyor” dedi.
Traktörün altında kalarak yaralanan Süleyman Yıldırım’a geçmiş olsun diyen Vekil Gökcan, “Yine aynı şekilde yanık tedavisi gören bir kardeşimiz var. Yaraları en kısa zamanda sarılacaktır. Köyceğiz’deki yangında bir kardeşimiz vefat etti. Bu yangınlarda bizim için en önemli olan şey vatandaşımızın sağlığını korumak ve can kaybının olmamasıydı. Ormanlarımız, ciğerlerimiz yandı. Orman içindeki hayvanlarımız yandı. Gerçekten canımız çok acıdı. Yanan evler tekrar yerine gelebilir, ormanlar tekrar dikilebilir. Bundan hiç şüpheniz olmasın! Ama vatandaşlarımızın yerine gelmesi söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
EVİN İNŞAATLARI BİR AY İÇİNDE BAŞLAYACAK
Seydikemer’in Arifler, Çaykenarı, Çökek, Çukurincir, Kabaağaç, Karaköy, Girmeler, Gölbet, Minare Mahallelerinin genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini kaydeden Vekil Gökcan; “Şimdi bununla birlikte hızlı bir şekilde yaraları saracağız. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin hasarları karşılanacak. Yanan evlere hem maddi yardım hem de eşya yardımı yapılıyor. Vergi, SGK, esnaf kredileri, tarım kredileri, tarım ziraat borçları erteleniyor. Esnafa faizsiz kredi desteği geliyor. KOSGEB ve hibe desteği verilecek. Evin inşaatları bir ay içinde başlayacak. Devletimiz hızlı bir şekilde bölgeye yakışan evler yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı hayvanlarını kaydedenlere destek veriyor. Büyükbaş hayvanlarda 16 bin TL, küçükbaş hayvanlarda bin 600 TL, kovan başında da 600 TL destek olacak” diye konuştu. 
Toplantının ardından Vekil Gökcan beraberinde Başkan Otgöz, İlçe Başkanı Salih Gümüş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker ile birlikte Arifler Mahallesi’nde çıkan ardından Kabağaç Mahallesine sıçrayan yangını söndürme çalışmalarına traktörüyle katılan ancak kaza sonrası yaralanan Süleyman Yıldırım’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Daha sonra yangında zarar gören vatandaşlar ziyaret edilerek talepleri dinlendi. Başkan Otgöz ve İlçe Başkanı Salih Gümüş’ten bölgede yaşanan yangınlar sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vekil Gökcan, yangınlarda evleri, ahırları hasar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini kaydetti. 
Evleri yanan vatandaşlar için bölgede kurulan konteynırlarda kalan vatandaşlarla da bire bir ilgilenen Vekil Gökcan, bölgenin elektrik sorunu için AYDEM ve Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı. 
Vekil Gökcan ayrıca yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralanan ve hastanede tedavi edilen Seydikemer Belediye Personeli Kadir Büküm’ü telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. 


 

Vekil Gökcan'dan Geçmiş Olsun Ziyareti
Vekil Gökcan'dan Geçmiş Olsun Ziyareti
Vekil Gökcan'dan Geçmiş Olsun Ziyareti
Vekil Gökcan'dan Geçmiş Olsun Ziyareti

Bakmadan Geçme