İngiliz Gruptan Fethiye Belediyesi'ne Ziyaret

Uzun yıllardır Fethiye'de yaşayan bir grup İngiliz, Fethiye Belediyesi'ne hem yeni yönetimi tebrik etmek, hem de bazı isteklerini iletmek amacıyla ziyarette bulundu.

  • 919
İngiliz Gruptan Fethiye Belediyesi'ne Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiliz grubu, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, danışman Yavuz Topateş ve Belediye Meclis üyesi Can Cüceoğlu karşıladı. Yapılan görüşmede Fethiye’de yaşayan İngilizler için bir “koordinasyon merkezi” kurulmasını isteyen Fethiye’de yaşayan İngilizler, çeşitli konularda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. “Fethiye’de yaşadıkları için gayet mutlu olduklarını, fakat bazı durumlarda yanlış yönlendirildiklerini” söyleyen İngiliz grup üyeleri, “bir koordinasyon merkezikurulması halinde Fethiye’de anlık gelişen durumlardan haberdar olabileceklerini, ihtiyaç duydukları çeşitli bilgilere bu merkez üzerinden rahatça ulaşabileceklerini” söylediler. 
“Ulaşım, trafik, imar durumları, su, elektrik, Fethiye’de gerçekleştirilecek etkinlikler gibi günlük hayatta ihtiyaç duyabilecekleri temel bilgilerin bu koordinasyon merkezinde toplanmasını ve oradaki Belediye yetkilileri ile muhatap olmak istediklerini” belirten İngiliz vatandaşlar, bu tarz bilgileri halen ancak Türk komşularından ya da arkadaşlarından öğrenebildiklerini belirttiler. 
Belediyenin sosyal medyadaki duyurularının, sesli anons sisteminin ve billboardların gerekli hallerde İngilizce yapılması gerektiğine değinilen toplantıda, Fethiye Belediyesi tarafından açılacak koordinasyon merkezinde lisan bilen, İngiliz kültürüne aşina kişilerin çalışabileceği ve Fethiye’de yerleşik yabancıların da gönüllülük esasıyla çalışmalara destek olabilecekleribelirtildi. Konuk heyet mensupları bu sayede Fethiye’de yaşayan 5 binden fazla yabancı arasında iyi Türkçe bilenlerin de belediyeye hizmet edebileceğini vurgulayıp, Fethiye Belediyesi’nden destek istediler. 
Fethiye Belediyesi’nden Olumlu Yanıt
Talepleri hassasiyetle dinleyen Fethiye Belediyesi başkan yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ve Belediye Meclis üyesi Can Cüceoğlu, bu oluşumun büyük bir eksiklik olduğunun Belediye olarak farkında olduklarını ve en kısa zamanda bu yöndeki temasların arttırılıp, karşılıklı iletişim ve anlayış çerçevesinde hayata geçirilebileceğini ifade ettiler. 

Bakmadan Geçme