İlk Yardımın önemi anlatılacak 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, FETAV, Fikir Atölyesi Derneği, Mavi Kuş Sanat ve Dayanışma Derneği ile Akarca Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde İlk Yardım Farkındalık Semineri düzenlenecek. 

  • 1238

İlk yardımın öneminin anlatılacağı etkinlik 11 Şubat Salı günü saat 10.00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Seminer kapsamında katılımcılara konuşmacılar tarafından Ev Kazalarında İlk Yardım, Ev Kazalarından Korunmaya Yönelik Ev Düzenlemeleri ve İlk Yardım Sırasında Sakin Kalma konularında bilgiler aktarılacak. 

Konu hakkında açıklama yapan Akarca Mahalle Muhtarı Cevdet Köse, “Önlenebilir nedenlere bağlı olarak gelişen ve kötü sonuçlanan olaylara kaza diyoruz. Bu kazaların bir kısmı ölümle sonuçlanabiliyor ve ölümlü kazaların da dörtte biri en güvenli yer saydığımız evlerimizde gerçekleşiyor. Ev kazalarından en çok etkilenen aile bireyleri sırasıyla çocuklar, yaşlılar ve kadınlardır. En sık karşılaşılan ev kazaları; düşmeler, kesikler, katı cisim ile boğulma, zehirlenmeler, yanıklar ve elektrik çarpmalarıdır. Özellikle çocukların ve yaşlıların kaza risklerini azaltmak için birtakım basit önlemler almak mümkün. Bu önlemler ve olası durumlarda yapılması gerekenlere yönelik ilk yardım müdahaleleri için tüm halkımızı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, FETAV, Fikir Atölyesi Derneği, Mavi Kuş Sanat ve Dayanışma Derneği ile Akarca Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde yapılacak olan İlk Yardım Farkındalık Semineri’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme