Hindiler görücüye çıktı

Yılbaşı yaklaşırken hindiler görücüye çıktı. Çarşı ve pazarlarda yılbaşı yaklaşırken hindi satışları da başladı. Hindi yetiştiricileri uzun bir süredir bakımını yaptıkları hindileri satmaya başladı. Koronavirüs nedeni ile işsiz kalınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Fethiye'ye, memleketine dönen Zeynep Okka ile babası Kemal Okka, hindi yetiştiriciliğine başladı. Yılbaşı yaklaşırken yetiştirdiği hindileri kilosu 35 TL'den satmaya başlayan Okka ailesi, taleplerin çok iyi durumda olduğunu ifade ettiler.

  • 1748
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hindiler görücüye çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılbaşı öncesi hindi talepleri de artıyor. Fethiye Yenimahalle’de Zeynep Okka ile babası Kemal Okka koronavirüs döneminde yetiştirmeye başladıkları hindileri satarak geçimlerini karşılıyor. Yaklaşan yılbaşında sofraların vazgeçilmez yiyeceklerinden olan hindiye talep arttı. Kilosu 35 TL’den satılan hindiler alıcı beklerken, temizlenerek de tüketiciye ulaştırıldığı ifade edildi. Her biri 12-13 kilogram gelen hindiler, yılbaşı için özel olarak beslenirken yem fiyatlarının artmasının bu yıl hindi fiyatının artmasında etken olduğu belirtildi. 

REZERVE EDİLDİ
Hindileri temizlenmiş olarak isteyenlere temizlenmiş şekilde ulaştırdıklarını söyleyen Kemal Okka, “Hindilerimiz hazır durumda, yılbaşı öncesi kesimlerin tam zamanı. Satışlarımız başladı. 12-13 kilogram ile 23-24 kilogram aralığımda hindilerimiz bulunmakta. Kilosunu 35 TL’ye veriyoruz. Siyah hindilerimizin tanesi 450 TL. Beyaz hindilerimizin tane fiyatı ise 450 TL’den başlayıp, 700 TL’ye kadar çıkabiliyor. Canlı almak isteyenlere canlı şekilde, temiz isteyenlere de temizleyip verebiliyoruz. Talepler çok iyi durumda. 200 adet hindimiz vardı, şu anda 80-90 tane kaldı, yılbaşı için almak isteyenlere rezerve edilen hindilerimiz de var. Bakımları zor ve masraflı, çok yem tüketiyorlar. Bu hindiler günde yaklaşık 2 çuval yem yiyor. Bir çuval yem zaten 200 TL. Yeni yılın bütün insanlar için hayırlı olmasını ve bir an önce insanların koronavirüs belasından kurtulmasını diliyorum” dedi.
GÖZÜ GİBİ BAKTI
Kuzey Kıbrıs’ta işe başlayacağı anda Covid-19 nedeni ile işsiz kalan ve memleketi Fethiye’ye gelip, babası ile birlikte hindi yetiştiriciliğine başlayan, Zeynep Okka, hindilere gözüm gibi baktım dedi. Okka, “Ben normalde Kıbrıs’taydım okulumu orada bitirdim. Bir otelle anlaşma yapmıştım, bir işletmede çalışacaktım ama işbaşı beklerken araya pandemi girdi ve Türkiye’ye döndüm. Ailemin yanına dönünce boş durmamak için bir işle uğraşmam gerektiğini düşündüm ve aklıma hindi yetiştiriciliği geldi. Zaten köydeydik, çevre hindi yetiştirmek için müsait bir ortam vardı ve hindi yetiştirmekte karar aldım. 200 tane hindi ile başladım. Hiç tecrübem olmadığı için hindiler küçükken çok ölüm oldu. Sıcak-soğuk hassasiyetleri çok fazla olduğu için çok fazla kayıp verdim. Bunların dışında zamanla birçok şey öğrendim. İlk hastalandıklarında veterinerlerden çözüm bulamadık, hepsi farklı bir şey söyledi. İnternetten araştırarak bal, sirke ve sarımsakla iyileştirmeyi öğrendim, tek tek burunlarını sildim, gözüm gibi baktım, doğal yollarla nasıl iyileştiririm diye düşünüp araştırmalar yaptım. Şu anda anca emeğimin karşılığını alabilecek durumdayım, çünkü çok fazla kayıp verdim. Ben aslında ilk sağlıklı beslenmeye yönelik başlamıştım. Çünkü hindi etinin besin değerleri neredeyse kırmızı etten daha iyi ama kırmızı etteki gibi kolesterol seviyesi yüksek değil, proteinleri çok yüksek, yağ oranı çok düşük ve tavuk veya diğer etlerde olmayan birçok vitaminlere sahip. Yeni yıldan sağlık, mutluluk ve huzur diliyoruz” ifadelerini kullandı. (Fatih Dereli)

Bakmadan Geçme