Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar

Fethiye'ye tatile gelen 15 Temmuz Gazilerinden Cengiz Düz ile Fethiye'de yaşayan Özcan Aybey, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk'ü ziyaret ederek, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması gerektiğini vurguladılar.

  • 4873
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatil amacıyla eşi ve çocukları ile Fethiye’de bulunduğunu ve Fethiye’yi çok sevdiğini ifade eden 15 Temmuz Gazisi Cengiz Düz ile Kayaköy’de yaşayan Özcan Aybey hain kalkışmanın olduğu geceyi anlatıp; “Millet iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteğimiz tamdır” şeklinde konuştular.  

BAYRAKLARIMIZI ALIP SOKAĞA ÇIKTIK
Bir buçuk yıl tedavi gören ve bir süre yoğun bakında kalan 15 Temmuz Gazisi Cengiz Düz’ün AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e anlattığı 15 Temmuz gecesi bir ibret vesikası olarak hiçbir zaman unutulmaması gereken bir gece olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Cengiz Düz, hastanede ameliyatın ardından yanındakilere “Darbe oldu mu?” diye sormuştu. Cengiz Düz, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’nda yaptığı açıklamada, “Evliyim ve 2 çocuğum var, esnafım. 15 Temmuz gecesi ağabeyim Murat Düz ile birlikte evde oturuyordum. Cumhurbaşkanımızın cep telefonu görüntüsü ile televizyonlardan bizlere seslenmesi üzerine bayraklarımızı alıp sokağa çıktık. Ağabeyim Murat Düz ile birlikte Anadolu Hisarı’na yürüyorduk. İlk başta birinci köprü istikametine gitmeye karar verdik. Daha sonra vazgeçtik. Bizim gibi dışarı çıkan diğer vatandaşlarla birlikte yarımız birinci köprü istikametine, diğer yarımızda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne doğru gittik. Bizde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne doğru gitmeye karar verdik. Yolda giderken askerlerle karşılaştık. En büyük asker bizim asker diye sloganlar attık. Amacımız yaklaşıp silahlarını almaktı. Bizi gördüler, ‘Evlerinize gidin ihtilal oldu’ dediler. Silahlarını almak nasip olmadı. Bu sefer de asker kışlaya diye slogan attık. Ben en ön gruptaydım. Direk bana attı. Önce koluma sonra da karnıma kurşunlar isabet etti. Her yerim kan içinde kaldı. Herkes darmadağın oldu ve yerlerdeydi. Sonra geriye doğru kaçarken beni tekrar kolumdan vurdu. Sinirlerim koptu. O arada yan tarafından girip çıkan bir de mermi var. Farkında değilim. Sonra tekrar vurmaya başladılar ve yaya kaldırımında aşağıya düştüm. Her yerim kan oldu. Oradan geçen arabalar beni almadılar. Bir tanede şarapnel parçası yüzümü sıyırıp geçmişti ve her yerim kan içindeydi. Sonra bir aile Allah razı olsun beni arabasına aldı. Bende beni dükkanımın bulunduğu semtte bir tıp merkezi var oraya götürmelerini istedim. Baktım ki saat 11.45 ve orası da kapalıydı. Sonra dükkanımın yanındaki Polis karakoluna gittim. O da beni kanlar içinde görünce kapıyı çekti ve kapadı. Bağırtılar koptu ve orada beni ölüme terk etti. Bende orada bittim ve tükendim artık, vücudumda kan kalmadı, başımı kaldırıma koyup kelimeyi şehadet getirmeye başladım. O arada çocuğun biri beni başımdan çekti, ‘Sana ne oldu’ dedi. Ben de beni hastaneye götür dedim. Gelenler beni tanıdılar, esnaf olduğumu bildiler ve konuşamıyorum. Beni tıp merkezine götürdüler ve ilk müdahaleyi yaptılar. Sonra tam teşekküllü hastaneye sevk ettiler. Hastanede ameliyata alındım. 2-3 gün sonra komadan çıktım ve ilk işim eşime sormak oldu. İhtilal oldu mu dedim. O da olmadığını, başaramadıklarını söyledi. Çok sevindim ve rahatladım. 1,5 ay hastanede yattım. 1,5 senede evde tedavi gördüm. Şu gerçek ki milletin iradesinin üstünde hiçbir güç olamaz. Ben her zaman şunu söylerim; biz ya bu topraklarda şerefimizle, namusumuzla yaşayacağız; ya da bu toprakların altında huzur içinde yatacağız.” dedi. 

DEVLET GAZİLERİNE SAHİP ÇIKTI
Bazı 15 Temmuz Gazilerinin yaptıkları eylemlerin sorulması üzerine Cengiz Düz, “Bu kendi kafalarına göre kurulan dernekler ve bu işten nemalanmak isteyen kişilerden kaynaklanan olaylar. Ben bir esnaf olarak 1,5 yıl dükkanım kapalı kaldı. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız beni aradı. Hastanede her türlü destek sağlandı. Para dahi gönderildi. Bu partiyi ve Cumhurbaşkanımızı yıpratmak isteyenlerin yaptığı bir olay. Bu konuyla ön plana çıkmak istiyorlar. Benim gözlemlerim bu şekilde. Devlet gazilerine sahip çıktı ve gerekli yardımları yaptı. Allah milletime, devletime ve vatanıma zeval vermesin. Biz meydanlara para için çıkmadık. Sonuçta davamızın arkasındayız. Beni arayan, geçmiş olsun diyen, her konuda maddi, manevi destek olan Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İLK VURULANLARDAN BİRİSİYİM 
15 Temmuz Gazisi Özcan Aybey de ziyarette yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi önünde gazi oldum. Darbe girişiminin olduğu ilk saatlerde Sayın Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım ile görüştüm. Akabinde beylik tabancamı alıp, sokaklara indim. AKOM bölgesine gittim ve hainlerle çatışmaya girdim. Ayağımdan vuruldum. Hastaneye gittim. İlk vurulanlardan birisiyim. Daha Cumhurbaşkanımız açıklama yapmamıştı. Hastaneye gittim, tedavi oldum. O esnada Cumhurbaşkanımızın millete seslenişini duydum. Bu çağrıyı duyduktan sonra ayağı sarılı bir şekilde Hasdal Kışlası’na giderek, hainlere müdahale ettik. Cumhurbaşkanımızın emriyle Hasdal Kışlası’nda ağır silahların kullanılmaması için müdahale eden ekiple birlikte canımızı ortaya koyarak, müdahaleyi önledik. Milletimiz bize yetişti. Allah bu olayı bir daha ülkemize ve milletimize yaşatmasın. Sadece biz gazi değiliz. Yüz binlerce kişi gazidir. Biz bu işi millet olarak, hepimiz başardık. Siyasi görüşü, mezhebi ne olursa olsun hep birlikte başardık. Çünkü; olay vatan meselesi idi. Çok şükür ülkemizi o gece hainlere teslim etmedik. Allah bir daha bu olayı ülkemize ve milletimize yaşatmasın” ifadelerini kullandı. 

GAZİLERİMİZE VEFA BORCUMUZ VAR
AK parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk de ziyarete teşekkür ederek, “Bildiğiniz gibi 4 yıl önce 15 Temmuz’da hain bir darbe kalkışması oldu. O gece en büyük sıkıntıyı İstanbul ve Ankara’daki vatandaşlarımız yaşadı. Biz bu sıkıntıyı Marmaris’te de yaşadık. O gece uzun bir geceydi. Uzun süren çatışmalar oldu. Kayıplarımız ve şehitlerimiz oldu. 251 şehit verdik. Allah rahmet eylesin ve mekanları cennet olsun. Onları minnet ve saygıyla yad ediyoruz. Bu arada 2 bin 196 civarında gazimiz vardı. Şehitlik ve gazilik bizler için çok kutsaldır. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz bize emanet. Bugün 2 gazimizi ağırlıyoruz. Bu ziyaret bizleri onurlandırdı ve duygulandırdı. Bizim onlara vefa borcumuz var. Memleketimiz çok büyük bir badire atlattı. Allah bir daha o günleri göstermesin. Allah onlara ve tüm gazilerimize uzun ve sağlıklı, huzur dolu ömürler versin. Gazilerimizin ve Şehit ailelerimizin emrindeyiz. Tüm şehitlerimiz başımızın tacıdır. Ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


 

Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar
Hain darbe kalkışması gecesini anlattılar

Bakmadan Geçme