Gün Kadınların

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Fethiye'de bir dizi etkinlik yapılacak. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde 8 Mart Pazar günü saat 13.00'da resmi tören gerçekleştirilecek. Fethiye'de 8 Mart Pazar günü başlayacak Dünya Kadınlar günü etkinlikleri 9-10 ve 13 Mart günlerinde de devam edecek.Kutlama törenlerinde sivil toplum kuruluşları adına yapılacak konuşmalarda yerel yönetimlerde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde kadın oranının erkeklere oranla geride kaldığına dikkat çekilip daha çok temsil hakkı istenmesi bekleniyor.

  • 2050
Gün Kadınların
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Mart Dünya Kadınlar günü Fethiye’de de törenle kutlanacak. 8 Mart Pazar günü Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde yapılacak törene CHP Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve eşi Çiğdem Karaca ile siyasi partilerin ilçe başkanları, Kadın Kolları başkanları, Kadın Dernekleri başkan ve üyeleri ile Kent Meclisi Kadın grubu başkan ve üyelerinin katılmaları bekleniyor. Atatürk anıtına çelenk sunulup saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Fethiye Belediyesi Özer olgun Kültür Merkezi salonunda açılış ve serbest kürsü gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 14.00’da da Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneğinden Nilüfer Yılmaz 8 Mart’ın önemi ve tarihçesini anlatacak. Saat 15.00’da ise oyun belgeseli gösterimi gerçekleştirilecek. Saat 20.30’da da aynı salonda Çağla Yaman, Nevin Barakalı, Sevda Aytan, Ayşegül Sağır, Tuğba Benek, Ayşegül Yumrutepe, İlayda Pütün, Tutku Sekmen’in oynadığı Sinem Koroç ve Hilmi Dönmez’in danslarıyla renk kattığı Ayşe Uçar’ın yazıp Ufuk Emek ve Evim Aktaş’ın yönettiği susturulan kadınların öyküsü olan ‘Şirin’ isimli tiyatro oyunu sahneye konulacak. 
9 Mart Pazartesi günü de Dünya Kadınlar günü etkinlikleri devam edecek. 9 Mart Pazartesi günü saat 12.00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde Kesikkapı mahalle muhtarı Süzen Taşar kısa filmi gösterimi ile başlayacak etkinlikle 12.10’da ‘İSMİGÜL’ kısa film gösterimi, 12.15’te ‘Terazi Belgeseli’ gösterimi, 14.00’te İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Kadın ve Üreme sağlığı’ konferansı, saat 15.30’da da Muğla Barosu Av. Ayşe Mine Çetinkaya, Av. Fatma Gül Evren ve Av. Hayal Özenç’in konuşmacı olarak katılacağı kadın hakları mücadelesi ve kazanımlarımız konulu panel gerçekleşecek. 
10 Mart Salı günü saat 20.00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda yine Dünya Kadınlar günü nedeni ile ‘Amechi Film’ gösterimi yapılacak. 
13 Mart Cuma günü de saat 20.00’da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde Kadınlar günü nedeni ile Soprana Esra Arslantürk, piyano Sevinç Okutan, keman Tuğrul Göğüs, yan flüt Yeşim Saraç, erbane Pınar Serkan, tango Bülent Baştürk ve Kübra Hatice Kuşlu, pandomim Yeliz Yeşil’in katılacağı sunumunu Gülseren Pars’ın gerçekleştireceği müzik dinletisi de yapılacak. Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Belediyesi öncülüğünde hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri programına tüm Fethiye halkı davet edildi. 

Gün Kadınların
Gün Kadınların
Gün Kadınların

Bakmadan Geçme