Gün, Gazetecilerindi

Fethiye Gazeteciler Derneği tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen organizasyonda Fethiye ve Muğla protokolü bir araya geldi. Belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı etkinlik sohbet havasında geçti. Gecenin finalinde Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük ve yönetim kurulu üyeleri Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve katılımcılarla birlikte özel hazırlanan pastayı alkışlar arasında kestiler.

  • 797
Gün, Gazetecilerindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Sensatori Barut Hotel Amber Restoran’da gerçekleştirilen programa, fasıl ekibi şarkıları ile renk kattı. Havuz ve deniz manzarasında basın mensupları ile katılımcılar, ülke ve Fethiye gündemi üzerinde değerlendirmelerde bulundular. Gecede yapılan konuşmalarda yerel basının sorunlarına değinildi. 

 

BÖLÜK, “HAYATIMIZI SÜRDÜRME MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Gecede ilk olarak konuşan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük, “Bugün sansürün basında kaldırılışının 111. yılını kutluyoruz. Bizlerde, Fethiye Gazeteciler Derneği olarak hep beraber olmak istedik. Fethiye için sıkıntılarımız, problemlerimiz var. Gazetelerde sorunlar hat safhada, neredeyse kepenk kapatma durumundayız.  Bunun için bayram demiyoruz, günümüzü kutluyoruz. Çünkü yarın hangi gazetenin kepenk kapatacağını bilmiyoruz. Bundan dolayı bizler aramızdaki sıkıntıları, stresleri atarak sadece ekonomik koşullarda ki sorunları gidermek üzerine odaklanmak istediğimiz için biz bugün buradayız. Çünkü belki önümüzdeki yıl Türkiye’de ki gazetelerin yüzde ellisi kapanacak. Ulusal televizyonlar, ulusal gazeteler internet üzerinden yayın yaparak hayatını devam ettirmek üzere çalışıyorlar. Birçok TV kanalı, inanın SSK ve vergi borcunun içerisinde hayatını zor devam ettiriyor, maaşları 2-3 ay geriden ödüyor.Bu koşullar içerisinde biz Fethiye olarak, Fethiye’de yaşayan ticaret erbabı olan işletmelerle, gazeteler-televizyonlar yayın hayatını sürdürme mücadelesinde bulunuyorlar. Ben bunun için bölgemizde ki bizimle beraber çalışan, bizlerle beraber olan, bizlere kol kanat geren tüm resmi daire amirleri başta olmak üzere ve bunun dışındaki sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Karınca kararınca bize destek olmaya çalışıyorlar. Bizler de onlara destek oluyoruz. Bundan 4 gün önce istenmeyen bir olay yaşadık. Buradan Fethiye’de ki camianın, biz basın mensuplarına çok ciddi bir şekilde sahip çıktığını gördük. Bizim için önemli olan şu: biz hepimiz kamu görevi yapıyoruz bu yüzden doğru haberi, doğru kişiye, doğru tüketiciye, haberi almak isteyen kişiye ulaştırmak. Söz uçar yazı kalır. Gazeteler olarak bizi yaşatırsanız, bizde sizlere ve gelecek nesillere daha güzel ve daha doğru bir Fethiye sunabilmek için çalışacağız.Bundan sonra ki çalışma dönemimiz; çok şeffaf, çok net ve birbirimize kenetlenmek üzere oluşturmak istiyoruz. Bu geceden sonra geçmişe çizgi çekiyoruz. Güzel şeffaf bir Fethiye istediğimiz için temiz bir sayfa ile başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KAYTAN, “24 TEMMUZ’U DAYANIŞMA GÜNÜ OLARAK KUTLAMALIYIZ”

Ardından konuşan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, “Biz 24 Temmuz’un basından sansürün kaldırılışını değil, dayanışma günü olarak kutlanmasını daha önceki dile getirmiştik. Birçok resmi kurum ve meslek odaları bizleri arayıp, günümüzü kutladılar. Söylenecek çok söz var ama ben yine dayanışma günümüzün kutlu olmasını diliyorum. Bu geceyi tertipleyen Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük ve yönetimine ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ABDİOĞLU, “HAKLARIMIZIN İADESİNİ İSTİYORUZ”

Daha sonra kürsüye gelen Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğlu, “3 gün önce elim bir olay yaşadık. Sağ olsun Sayın Kaymakamım ve Emniyet Müdürüm telefonlarımı açtı ve gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen konuyla yakından ilgilendiler. Nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum.Sağlık, eğitim ve kolluk kuvvetlerine uygulanan saldırıları haber haline getirip; bu mağduriyetin giderilmesi adına gayret gösteren biz basın mensuplarına toplum sahip çıkma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bu iş sadece bürokratlar ve siyasilerle olmaz. Fethiye ülkemizin dünyaya açılan bir penceresi. Kültür elçilerinin olduğu yerler. İş güvenliği yasası kurallarına uymayan bir arkadaşımız, kendi hatasının bedelini Mesut Bölük arkadaşımızdan çıkarmaya çalışmıştır. Şiddetin büyüğü ya da küçüğü olmaz. Verilecek cezanın takipçisi olacağımız gibi bundan sonra basına kalkan ellerin 2 katı bir ceza ile cezalandırılması adınaSayın Vekilimizin ve diğer bürokratlarımızın gereğini yapacağını düşünüyorum. Sayın Vekilim, Basın Kanunu; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde… İnternet medyasının kimliği yok. Telif hakları yüzünden radyoların sıkıntıları hat safhada… Televizyonlar ise dipsiz bir kuyu… Anadolu’da televizyon işine giren her arkadaşımız maalesef belli bir süre sonra batıyor ya da evini veya mevcut istihdamını satarak; televizyonu beslemek zorunda kalıyor. Devletimize ait Anadolu Ajansı, hükümetin ve muhalefetin haberlerini geçmek zorunda… Fakat biz bu haberleri parayla satın alıyoruz. Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da, Anadolu basının görevini yerine getirdiğini ve güveninin sonsuz olduğunu dile getirdi. Hakkımız olan hakların, iadesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

GÖKCAN, “SEKTÖRÜMÜZÜN CİDDİ SORUNLARI VAR”

Muğla’da bir yerel gazetenin sahibi olduğunu belirterek sözlerine başlayanAK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Bildiğiniz gibi meclisimiz tatile girdi, bizler de seçim bölgemiz Muğla’dayız. Meslektaşlarımdan böyle bir davet alınca hemen kabul ettim. Malumunuz siyaset çok meşakkatli… Geçen sene Ekim ayından Cuma gününe kadar çalıştık. Bir milletvekili olarak meclis kapandığı anda ilk uçakla Muğla’ya geliyorum. Muğla aşığıyım, Muğla sevdalısıyım… Muğla’ya hizmet etmekten, Muğla milletvekili olmaktan ve basın sektörünün içinde olmaktan her zaman büyük bir gurur ve onur duydum. Mesut Bölük’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Öğrendiğimiz andan itibaren üzerimize düşeni yaptık. Şiddet nereden gelirse gelsin, esefle kınıyorum… Önümüzdeki süreçte de basın mensuplarımızın hak ettiği yerde, hak ettiği şekilde muamele görmesi için de bir milletvekili olarak her zaman sizlerin yanında yer alacağımı özellikle belirtmek istiyorum. Sizlerin çok iyi anlıyorum. Çok ilgilenemesem de Muğla’da bir gazetem var. Yayın hayatına devam ediyoruz. Muğla’nın ilk yerel televizyonu Şah Radyo Televizyon bir okuldur. Bünyemizde birçok arkadaşımız, burada görüyorum Mustafa İnci ve Cem Kaytan bizimle çalışmıştı. Basın sektörü ayrı bir sevdadır. Kopmak da çok zor… Sektörümüzün ciddi sorunları vardır. Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve gazeteci arkadaşlarımızla sorunlarını istişare ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizlerin gözü kulağı olmaya devam edeceğim.

 

ŞAHİNER, “FETHİYE BASINI HALKA DOĞRU BİLGİ AKTARMAK ADINA ÖZVERİLİYLE ÇALIŞIYOR”

Son olarak konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “3 gün öce yaşanan olayla ilgili üzüntümüzü paylaştık. Gereği yapıldı ve yapılmaya devam edecek. İlgili teknenin eksikleri olduğunu tespit ettik, faaliyeti durduruldu. Tekne sahipleri de bugün ziyaret ettiler, üzüntülerini bildirdiler. Ne olursa olsun görevi başındaki arkadaşımızın yaşadığı bu acıyı yüreklerimizde hissettik. Tekrar geçmiş olsun. 2 yıldan bu yana Fethiye’de görev yapıyorum. Özverilerinden dolayı tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Fethiye ülkemizin turizm anlamında görünen yüzü… Zaman zaman sıkıntılar yaşansa da arkadaşlarımız hassasiyetle yaklaşıyorlar. Kurumlarla görüşerek, doğru bilgileri aktarıyorlar” dedi.

 

Gerçekleşen organizasyona Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Sezgin Sagun, Muğla Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, siyasi parti, meslek odaları sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Bakmadan Geçme