Gümrük Günü Kutlanıyor 

26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Fethiye Gümrük Müdürü İlyas Uzuner beraberinde görevli personel ile birlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i makamında ziyaret etti. Her yıl bir tema belirlenerek kutlanan Gümrük Günü, bu yıl 'İnsanoğlu, refah ve gezegenimizin sürdürülebilirliğinde gümrükleri' sloganı ile kutlanıyor. 

  • 1943

Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu ve halen 180 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü’nün temelini oluşturan Gümrük İşbirliği Konseyi Sözleşmesinin, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu kurucu üyeler tarafından 1950 yılında imzalanarak 1952 yılında yürürlüğe girdiği bildirildi. Anılan konseyin ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde 17 ülkenin katılımıyla Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirmesi nedeniyle 26 Ocak gününün, üye ülkelerde ve DGÖ merkezinde Dünya Gümrük Günü olarak belirlendiği kaydedildi. 

Gümrük Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Fethiye Gümrük Müdürü İlyas Uzuner ve görevli personeller Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaret ettiler. Sohbet havasında geçen ziyarette gümrüğün önemine vurgu yapıldı. Şahiner, Gümrük Müdürü Uzuner ve görevli personelin günlerini kutladı. 

REFAH VE ÇEVRE FAKTÖRLERİNE VURGU YAPILDI 
Gümrük Günü hakkında bilgiler aktaran İlyas Uzuner, “Her yıl kutlanan 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla sayın kaymakamımızı ziyaret ediyoruz. 1953 yılında 17 ülkenin katılımıyla kurulan Dünya Gümrük Örgütü’nün ilk toplantısını yapması dolayısıyla 26 Ocak Gümrük Günü kutlanmaktadır. Kutlamalar kapsamında her yıl bir tema belirleniyor. Bu yılın teması ‘İnsanoğlu, refah ve gezegenimizin sürdürülebilirliğinde gümrükleri’ olarak açıklandı. Bu yıl refah ve çevre faktörlerine de vurgu yapıldı. Bu tema kapsamında gümrüklerde seminerler ve çalışmalar olacak. Fethiye Gümrük Müdürlüğü olarak da elimizden geleni yapacağız” dedi. 

ÖNEMLİ BİR KURUM 
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner açıklamasında, “Fethiye’de Gümrük Müdürlüğümüz çok önemli bir kurumdur. Müdürümüzün ve arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum. Fethiye’den 39 ülkeye 100 bin ton ihracat yapıldı. Bütün bunlarda arkadaşlarımızın gayreti ve emeği var. Bildiğiniz gibi yaz döneminde Rodos’a seferler oluyor. Burada da üstün bir özveri gösteriyorlar” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme