Gökmen, Bodrum Belediyesi'nde Neler Oluyor Dedirtti

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, yaptığı açıklamayla yine CHP'li Bodrum Belediyesi'ni hedef aldı. Gökmen açıklamasında '2019 yılı Kasım ayında Cebrail Tunç'a ait firmaya Bodrum Yarımadası'nda 1 milyon 800 bin TL'lik ot biçim işi verildiği ve bu iş bittikten sonra bölgelere paylaştırılıp temizlik ve çevre koruma müdürlerinden doğrudan teminlere bölünerek ot biçim işi, 18 doğrudan temin yöntemi ile iş bittikten sonra yaptırıldığı doğru mu? diye sordu.

  • 2139
Gökmen, Bodrum Belediyesi'nde Neler Oluyor Dedirtti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, yaptığı açıklamayla gündemi damga vurdu. “Bodrum Belediyesi şeffaf yönetim ile yönetilmiyor” diyen Gökmen açıklamasında “Her fırsatta şeffaf yönetimden bahseden Bodrum Belediye yönetimi bu sözünde ne kadar samimi? Aşağıdaki konuları siz değerli Bodrumlulara anlatınca belediye yönetiminin şeffaflık konusunda nasıl sınıfta kaldığını görecek” diye konuştu.
“BAZI MÜTEAHHİTLERE İŞ VERİLMESİ DİKKATLERDEN KAÇMIYOR”
AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“-Belediye meclisi şeffaflık komisyonu Destek Hizmetleri müdürlüğüne bağlı satın alma şefliğinin doğrudan temin yöntemi ile yaptıkları alımları inceleyip Belediye meclisine ve kamuoyuna açıklaması gerekmektedir.
-Bodrum Belediyesi yöneticileri belli müteahhitlere resmî veya gayri resmî işler vermesi Bodrumda dikkatlerden kaçmıyor.
-Vatandaştan bize gelen aşağıdaki soruları Sayın Aras ve bilhassa Gürün güdümlü Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ile Kaftancıoğlu kadrolu muhasebe müdürü Ahmet Demirel’e soruyoruz?
-2019 yılı Kasım ayında Cebrail Tunç’a ait firmaya yarımadada 1milyon 800 bin TL’lik ot biçim işi verildiği ve bu ot biçim işi bittikten sonra bölgelere paylaştırılıp temizlik ve çevre koruma müdürlerinden doğrudan teminlere bölünerek ot biçim işi 18 doğrudan temin ile iş bitikten sonra yaptırıldığı doğru mu? Bu yöntemin hukuka aykırı olduğunu söyleyen belediyenin hakkını savunan satın alma çalışanı görevden alındımı?
-Peki 2020 yılında aynı bölgelerde ot biçim işi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılmış mıdır?
-Ot biçim işiyle ilgili biçilip biçilmediğini kim denetlemiştir ve kaç m2 yer biçilmiştir?
-Menemen Belediyesi’nde 20 milyon işi önce yaptıran ama sonra ihale eden CHP’li anlayış görevden alındığını Bodrum belediyesi yöneticilerine hatırlatmak bize düşüyor. Belediyede önce işler yapılıp sonra doğrudan temin yöntemleri ile fatura edilmesi ihale kanununa aykırı ve hukuki olmadığını hatırlatıyor ve sorulara devam ediyoruz.
-Tarımsal hizmetler ar-ge tohum merkezi binasını kim yaptı?
-Yine peksimette lavanta tarlası duvarlarını kim yaptı?
-Bu ilgili müdürlüklerin bağlı olduğu Gürün güdümlü Başkan yardımcısı İle bu kişi arasından nasıl bir bağ vardır?
-Çırkana yapılan park, Yokuşbaşı seyir terasını ne kadara yapmıştır? Bağışçı yaptıysa tesadüfen mi bu firmayı bulup yaptırdı. Ya da ilgili Başkan yardımısı mikro milliyetçilik yaparak gayri resmî mi yaptırdı? Bu kişi hangi parkları yapmıştır ve hangi yöntemlerle almıştır?
-Bu kişiye 2019-2020 yıllarında Belediyeye ne kadar fatura kesmiştir ve ne kadar ödemesini almıştır. Belediyede iş yapan alacaklı firmalar bekletilirken öncelikli ödeme nasıl sağlanıyor ?
-Zillet ittifakını desteklemek amacıyla Davutoğlunun kurmuş olduğu partide söz konusu müteahhit Cebrail Tunç’un bir yakının ilçe başkanı ve Diyarbakır il kurucusu olduğu doğru mudur? 
-Şu anda resmî veya gayri resmî hangi belediye işlerini yapmaktadır.
-Bu firma sahibi Facebook sayfasında Başkan yardımcısı ile resim paylaşıyor. Muğla’dan gelen başkan yardımcısı ve kardeşi ile paylaştığı resimler neyi gösteriyor? Sizin özellikle Bodrum Belediyesi’ne görevlendirilme sebebiniz nedir.”
 

Bakmadan Geçme