Soruşturma sonucunda 1 tutuklama

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne yönelik yürütülmekte olan rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik operasyonu kapsamında 2 şüpheli hakim karşısına çıkarıldı. Yapılan soruşturma sonucunda Orman Muhafaza Memuru Y.T'nin tutuklandığı öğrenildi.

  • 2045
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Soruşturma sonucunda 1 tutuklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye KOM Grup Amirliği tarafından yürütülen Rüşvet, Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından 12.01.2021 günü 5 şüphelinin yakalandığı bildirilirken; devam eden çalışmalarda 2 şüphelinin daha tespit edildiği ifade edildi. Ş.K, O.S ve B.Ç isimli şüphelilerin savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldığı; M.U, İ.K, M.K isimli şüphelilerin de çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldığı belirtildi. Orman Muhafaza Memuru Y.T’nin ise tutuklandığı öğrenildi.  

Edinilen bilgilere göre soruşturma kapsamında Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişlerince koordineli bir araştırma yapıldı. Düzenlenen rapor sonucunda; nakliye tezkerelerinde 1 milyon 448 bin 918 metreküp fazla ağaç kesimi, verim yüzdesi hesaplamalarında, orman bakım çalışmalarında, kaçak meşe ağacı kesiminde ve kozalak alımında yapılan usulsüzlükle olmak üzere toplam kamu zararının 2 milyon 138 bin 492 TL olduğu tespit edildi. (FATİH DERELİ)

Bakmadan Geçme