Gökçekuyu ''Seydikemer'de Güzel Bir Ahenk Var''

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Kaymakamlık'ın her ay rutin olarak gerçekleştirdiği toplantılar hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında, en önemli toplantılardan birinin Muhtarlarla yapılan toplantılar olduğunu vurgulayan Kaymakam Gökçekuyu, Seydikemer'de tüm kurum ve birimler arasında güzel bir ahengin olduğunu ve kısa sürede ilçenin hak ettiği yere geleceğini düşündüklerini dile getirdi.

  • 1416

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu önderliğinde ilçede düzenli olarak kurum ve birimlerle toplantılar yapılmakta. Her ay düzenli olarak gerçekleşen bu toplantılarla ilgili FRT TV ve Dost Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kaymakam Gökçekuyu, “Seydikemer Kaymakamlığı olarak, rutin her ay İç İşleri Bakanlığımız’ın ve Muğla Valiliği’mizin talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz toplantılarımız var. Bu toplantıların içerisinde özellikle benimde çok önem verdiğim aylık muhtarlar toplantımız var. Bunun haricinde okul güvenliği, emniyet asayiş ve koordinasyon toplantılarımız, bağımlılıkla mücadele toplantılarımız var. Şehit ailesi ziyaretlerimiz var. Bunları rutin her ay mutlaka gerçekleştiriyoruz. İlçemizde Suriye’den gelen misafirlerimiz yoğunlukta olduğu için özellikle İç İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen dört ya da beş ilçesinde kurulması talimatı verilen bunlardan birisi de bizim ilçemizde Göç Koordinasyon Kurulu’nu yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, toplantılarla ilgili değerlendirmelerinde özellikle Seydikemer Kaymakamlığı önderliğinde gerçekleşen Şubat Ayı Muhtarlar Toplantısı’na değindi.Kaymakam Gökçekuyu, Seydikemer’in yeni ilçe, mahallelerinin ve ihtiyaçlarının fazla olması nedeniyle en sık gerçekleştirdikleri muhtarlar toplantısına büyük önem verdiklerini dile getirdi.Sözlerinde, toplantıya katılan yetkililerden de bahseden Kaymakam Gökçekuyu. “Muhtarlar Derneği Başkanlığı, davet ettiğimiz muhtarlarımız, belediyemiz, Seydikemer Kaymakamlığı’na bağlı olan ilçe müdürlerimizin, yine sorumluluk alanı kapsamında her ne kadar Fethiye’de konuşlu olsa da DSİ’den yetkililerimiz kadastro, Aydem ve Türk Telekom’dan yetkililerimizi de davet ediyoruz, katılıyorlar. Çünkü bölgemiz coğrafi anlamda çok geniş. Altyapı anlamında da Fethiye’den de söylediğim kurumları ilgilendiren hususlar oluyor. Burada muhtarlarımızla kendi mahallelerini ilgilendiren birinci ağızdan bize arz etmeleri gereken alt yapı eksiklikleri, sorunları, ihtiyaçları varsa görüşme fırsatı buluyoruz. Muhtarlarımızla aybeay bir araya gelmiş olmak her açıdan iyi oluyor, hem bir sohbet havasında geçiyor hem ilgili kurumların temsilcileriyle beraber en azından sorun şikayetler, aksayan yönler varsa bunların hepsi değerlendirilmiş oluyor. İlçemizde yapılan bu toplantılar oldukça verimli. Sonuçları anlamında da bizler de takip ediyoruz. Konuşulan hususların büyük bir kısmı ilgili kurumların yetki alanındaysa ve o andaki kabiliyetleri ya da yatırım programına giren hususlar varsa zaman geçirilmeden de yapılıyor” dedi.
Dünkü toplantıda özellikle DSİ Bölge Müdürlüğü’nü ilgilendiren sorunların gündeme geldiğini belirten Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, elektrik hatlarıyla ve Türk Telekom ile ilgili hususların da konuşulduğunu vurguladı. Gökçekuyu, “Aslında ilçe müdürlüklerinin iş ve işlemleri sundukları hizmetlerle alakalı büyük bir sıkıntı yok. Yüzölçümün de geniş olması, olumsuz hava koşullarının da yaşanması gibi hususlardan dolayı altyapı sıkıntıları ortaya çıkıyor. Bugün dünkü konulara ilişkin Aydın DSİ Bölge Müdürlüğümüz’le görüştük. Sağolsunlar isteklerimizi, taleplerimizi not aldılar. Bugün de bir heyet bizi ziyaret edecek, mahallelerimizdeki DSİ’yi ilgilendiren sorunlarla ilgili bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yine Aydem, kendi alanına giren özellikle bakım onarım ihtiyacı olan hatlarla alakalı olsun, elektrik kesintisinin sık yaşandığı mahallelerle alakalı olsun ya da yeniden bir yatırım gerektiren hususlarla alakalı olsun onları takip ediyorlar. Biliyorsunuz Aydem ve Türk Telekom özelleştikten sonra karar vericileri şirket hüviyetinde olduğu için biraz daha farklı mekanizasyon işliyor. Bizler takip ettiğimizi, bölgenin de ihtiyacı olduğunu kendilerine iletiyoruz. Bugüne kadar çok olumsuz bir durum olmadı. Genel hatlarla hem Türk Telekom hem de Aydem’in bölgemizdeki çalışmalarından memnunuz. Yapılan çalışmalar neticesinde bütün ihtiyaçlar ya da sıkıntılar gideriliyor mu? Mümkün değil ama ellerinden gelen gayreti herkes gösteriyor. İnsanın olduğu yerde ihtiyaçlar bitmiyor, sıkıntılar bitmiyor. İlçemiz yeni kurulan bir ilçe. Altyapı noktasında ya da kurumsal altyapı anlamında eksiklerimiz çok. Ancak hem bizler, hem bize bağlı olan kurumlar hem Fethiye’den buraya hizmet veren kurumlar hem Seydikemer Belediyemiz, yerel siyaset, sivil toplum örgütlerimiz, bölge milletvekillerimiz ellerinden gelen gayreti herkes kendine düşen hisse kadarıyla gösteriyor” diye konuştu. Seydikemer’de güzel bir ahengin olduğunun da altını çizenSeydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu değerlendirmelerini şu sözlerle noktaladı. “Bir sorun olduğu zaman herkes bu sıkıntı nasıl giderilir şeklinde birbirine destek oluyor. Bu güzel hava içerisinde ümit ediyoruz ki çok kısa bir süre içerisinde Seydikemer hak ettiği yere kendi potansiyeliyle beraber gelecek, güzel bir ilçe olacak diye düşünüyoruz. Bunda bizim de emeğimiz olursa ne mutlu bize” dedi.
 

Gökçekuyu ''Seydikemer'de Güzel Bir Ahenk Var''

Bakmadan Geçme