Muhtarlar Sorunlarını Anlattı, Yetkililer Çare Aradı

Seydikemer Kaymakamlığı'nın öncülüğünde her ay rutin olarak ilçe mahalle muhtarlarıyla birlikte gerçekleşen toplantılara bir yenisi daha eklendi. Şubat Ayı toplantısında muhtarlar, sıkıntılarını bir bir ilgili kurum yetkililerine iletti.

  • 686
Muhtarlar Sorunlarını Anlattı, Yetkililer Çare Aradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ay Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu önderliğinde, Seydikemer mahalle muhtarlarının, ilçeye bağlı birim yetkililerinin bir araya geldiği toplantılardan biri olan Şubat Ayı toplantısı dün gerçekleşti. Sohbet havasında geçen toplantıda muhtarlar,Kaymakam Gökçekuyu’ya ve ilgili kurum yetkililerine sıkıntılarını, mahallelerindeki eksiklikleri dile getirdiler. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, ilk olarak derneğin kuruluşundan bahsederek “Seydikemer bildiğiniz gibi 2014 yılında Büyükşehir Yasasıyla ilçe oldu Merkez Menteşe’yle beraber. O zaman 61 mahalle vardı 4 mahalle daha eklendi 65 mahalle oldu. Biz de o zaman eski Gölbent Muhtarı Hüseyin Sarar ve bazı arkadaşlarımızla derneğimizi kurduk. İlk kongrede görev bana verildi. İki dönemdir Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanlığı’nı yürütmekteyim. Ankara’da başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlara bu dönem öncelik bir hak tanıdı. Bu tanımış olduğu hakkı ilde Valimiz, ilçede Kaymakamımız, büyükşehirde Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün, ilçe belediye başkanımız Sayın Yakup Otgöz’e bu özverinin yerel anlamda bize katkıları oldu” diyerek “Ben başta Cumhurbaşkanımız’a, Valimiz’e, ilçe Kaymakamımız’a, Belediye Başkanımız’a tüm muhtarlarım adına teşekkür ediyorum. Geçen Aralık ayında Seydikemer Uğurlu Mahallesi’nde Valimiz Sayın Esengül Civelek’le birlikte bir toplantı yaptık.Güzel bir toplantı oldu. Önceden şöyle meşhur bir laf vardı ‘toplanıyoz toplanıyoz, dağılıyoz hiçbir şey olmuyo’ diye. Ama biz Seydikemer’de bu toplantılarda mahallelerde dile gelen şeylerden sonra bazı şeylerin yapıldığını, bazı şeylerin lafta kalmadığını gördük” şeklinde konuştu.
Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, iki gün önce Şubat Ayı muhtarlar toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Sayın Kaymakamımız Haktan Gökçekuyu’yla 14 artı bir de ben dernek başkanı olarak toplantıya katıldık. Kurum müdürlerimiz vardı. Bir aile ortamında güzel bir toplantı yaptık. Yeri geldi teşekkür ettik, yeri geldi eleştirdik. Kaymakamımız sağolsun o da ilçemizi bir adım öne götürmek için muhtarlarımızla elele çalışıyor. Ben de dernek başkanı olduğumdan beri Seydikemer’de, bu güzelliğe, bu ahenge nota gibi bir ses getirebildiysem ne mutlu bana. Biz bunun için varız Seydikemer’de. İnşallah daha güzel yerlere götürmek için elimizden geleni yapacağız” dedi ve Sed Medya’ya, Seydikemer’in gözü kulağı olduğu için teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme