GÖCEK'TE YAT BAĞLAMA YERİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Türkiye'nin gözde yat turizm merkezlerinden Göcek'te olumlu bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 8 yıldır Göcek'te yatlar için ikmal ve yolcu transferi gibi ihtiyaçların karşılanması durumunda mevcut yat yanaşma yeri ihtiyaca cevap veremediği için Göcek Mavi yolculuk programından çıkartılmıştı. Bu yıl MUÇEV yönetimine geçen Göcek limanı ciddi bir programlama ile bu yıl sezon başından itibaren bu sorun ortadan kaldırıldı ve gulet teknelerin Göcek'e bağlanması sağlandı

  • 4442
GÖCEK'TE YAT BAĞLAMA YERİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en önemli yat turizm noktalarından biri olan Göcek’e Milas, Bodrum ve Marmaris’ten gelen gulet tekneler yaşanan doluluk oranı nedeniyle yat yanaşma yeri bulamadığı için programlarından Göcek’i çıkarmışlardı. İMEAK Bodrum Deniz Ticaret Odası’nın MUÇEV ile yaptığı görüşmeler sonucunda 8 yıldır Göcek’te yaşanan sorun çözüldü. Eşsiz güzellikteki koylarıyla Mavi Yolculukta Türkiye’nin ve dünyanın göz bebeği olan Göcek’e yanaşan charter teknelerin bölge ekonomisine de ciddi oranda katma değer katması öngörülüyor. Göcek esnafı ve halkının da yaşanan gelişmeden oldukça memnun kaldığını belirten MUÇEV Alan Koordinatörü Osman Gökmen; “Biz MUÇEV olarak, öncelikli konularımızdan bir tanesi bölge esnafına ve halkına nasıl bir katma değer katabileceğimiz ile alakalı çalışmalar yapmaktan yanayız. Bu gibi çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“HER BİR KOY AYRI BİR CENNETTİR”

Konuyla ilgili bilgi veren MUÇEV Alan Koordinatörü Osman Gökmen; “Yat bağlama yeri vardı ama oradaki doluluk nedeniyle charter tekneleri Milas, Bodrum ve Marmaris’ten gelen gulet tekneler 8 yıldır yanaşma yeri bulamamaktaydı. Büyük bir çoğunluğu da programlarından Göcek’i çıkartmışlardı. Ben eski bir gemiciyim. Yıllar önce Göcek İskelesin’de yatlarımız o kadar teknolojik değilken sırtımda çok buz taşımış, kumanya taşımış bir insanım. Göcek’in 1990’lardaki durumunu çok iyi biliyorum. Göcek’in asıl geçim kaynağının yatçılık sektörü olduğunu da çok iyi biliyorum. Guletler Göcek’e geldiği zaman ya müşterilerini transfer ya da ikmal noktası olarak kullanır. Çünkü Göcek koyları gerçekten mavi yolculuk programı içerisinde çok özel yerlerdir. Her bir koy ayrı bir cennettir. Fakat bağlama yeri bulamamak, ikmal yapamamak yatçılık sektöründe ciddi bir sıkıntı halini almış. Bu konuda geçtiğimiz kış döneminde hem Deniz Ticaret Odalarımız hem de gulet yat, charter yat sahibi arkadaşlarımız bizimle bu konu hakkında temasa geçti” ifadelerini kullandı.

“GÖCEK, YAT TURİZMİ İLE ALAKALI CİDDİ BİR HAREKETLİLİK YAŞADI”

Gökmen; “Göcek’teki esnafta bu konudan ciddi manada şikayetçiydi. Çünkü her gelen bir gulette şuandaki kamara sayılarına baktığımızda kimi teknede 30-35 yolcu taşıyan guletlerimiz var. Kimi teknede ise 12-15 yolcu var. Fakat gerçekten kaliteli ve elit insanlar mavi yolculuğu seçen turistlerimiz. Bizde nasıl bir program yapabileceğimizle alakalı sağ olsunlar bizle sözleşmeli bulunan Göcek Limanında bulunan teknelerimizden de onlarda sağ olsunlar biraz feragat ederek bu sene ciddi bir programla beraber güzel bir başarıya neden olduk. Esnafımız son derece memnun. Sürekli bize teşekkür ediyorlar. Deniz Ticaret Odaları da bu konudan çok memnun. Göcek, yat turizmi ile alakalı ciddi bir hareketlilik yaşadı.

 Sezon boyunca Göcek’teki esnafımıza ciddi bir ek gelir getirecek. Göcek Limandaki ekibimizi kutlarım. Çünkü onlarda bilhassa hafta sonları büyük bir özveriyle guletlerin transfer olduğu noktada hiç oturmadan 10-12 saat tekne bağlamayla ve bu gibi işlemlerle uğraşıyorlar. Biz MUÇEV olarak, öncelikli konularımızdan bir tanesi bölge esnafına ve halkına nasıl bir katma değer katabileceğimiz ile alakalı çalışmalar yapmaktan yanayız. Bu gibi çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bakmadan Geçme