Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde D Marine Çekek Yeri'ndeki taşeronlar Fethiye Belediyesi'ne ait 8 dönümlük alanın ihalesinin ardından bu ihaleyi kazanan firma, kendine ait yerin çevresini tel örgülerle çevirince dükkanlarına ulaşamaz oldu.10-12 yıldan bu yana burada tekne ve yatların bakım ve onarımını yapan taşeronlar, 'Sıkıntımızı çözerse Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca çözer. Oldukça zor durumdayız. Sözleşme yaptığımız tekne sahiplerine karşı zor durumda kaldık' ifadelerini kullandılar.

  • 6108
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddialara göre Fethiye’nin Göcek Mahallesi’ndeki D Marine Çekek Yeri; Milli Emlak, Fethiye Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazi üzerine kurulmuştu. Yıllar önce ihaleyi alan Doğuş Grubu’nun sözleşmesi sona erince Fethiye Belediyesi kendine ait 8 dönümlük alan için ihale gerçekleştirdi. İhaleyi bu alana marina yapmak isteyen Yeter İnşaat aylık 290 bin TL’ye kazandı. Doğuş Grubu, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak; yürütmenin durdurulmasını istedi. Bu isteğe ret kararı çıktığı ifade edilirken, Doğuş Grubu hukuki süreci devam ettiriyor. İhaleyi kazanan firma geçtiğimiz günlerde çekek yerinde kendine ait 8 dönümlük alanın çevresini tel örgüyle çevirince bu alandaki tekne bakım işi yapan taşeronların işyerlerini kapattı. Doğuş Holding ve Yeter İnşaat firması arasındaki ihale krizi nedeniyle 30’a yakın taşeron ile 200’e yakın çalışan mağdur durumda kaldı. Taşeronlar işyerlerine güçlükle girdiklerini, kış mevsimi boyunca daha önceden yaptıkları sözleşmeli yat ve teknelerin bakım ve onarımını yapma taleplerine ilgili firma olumsuz yaklaşınca; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan yardım istediler.  
Çekek yerinde toplanan taşeronlar mağduriyetlerine neden olan tel örgüyü gösterip, “Bizlerin çalışmasını önlemek için denizden teknelerin karaya çıkmasını sağlayan liftin önüne kamyon park ettiler. Bizler burada kiracıydık. Çok zor durumda kaldık. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya sorunumuzu anlattık. Sıkıntımızı çözmesini arzuluyoruz” dediler. 
7 yıldan bu yana çekek yerinde boya ve teknik servis hizmeti verdiğini söyleyen Zerrin Akboyun, “Burada bir işletme sahibiyim. Teknik servisim boya işleri yapıyorum. Burada 7. yılım. Doğuş Holding ve Yeter İnşaat arasındaki ihale krizi yüzünden çekek iş yerlerimiz kapandı. Kapılarımızın önüne kadar tel ile kaplandı. İş yapamıyoruz, içeride bir faaliyetimiz yok. Bizim iş yerlerimiz açılsın biz çalışmak istiyoruz. İhale olalı 4 ay oldu. Son 20 gündür etrafımız tel ile çevrili. Tekne sahiplerimize artık cevap veremiyoruz. Mağduruz bu kapılar açılsın. İster Doğuş Holding işletsin ister başka bir firma işletsin ama biz taşeronlar olarak tekrar çalışmak istiyoruz. Bizim tam şu mevsimde işlerimizin başladığı zaman da iş yapamıyor ve teknelerimiz denizde bekliyor. Belediye Başkanı Alim Karaca’dan sorunumuzun çözümü için adım atmasını bekliyoruz” dedi. 
İŞLERİMİZ DURMUŞ VAZİYETTE
Taşeron firma yetkililerinden Mesut Güler, “Göcek esnafıyım aynı zaman da D Marine’de taşeron firmayım. Fethiye Belediyesi kendisine ait araziyi ihaleye etti. Araziyi 20 yıldır kullanan D Marine değil de başka bir firma bu ihaleyi aldı. Kazandığı alanı da kendince haklı olarak çevirdi. Burayı kendim kullanırım veya kullanmam ama size de kullandırtmam demesi sonucunda bizim buradaki yat bakım işlerimiz durdu. Araziye tekne çekilemiyor. Ben dükkanıma ulaşabilmek için 20 metrelik yere 800 metre yürüyerek gidiyorum ve elimde hiçbir şey taşıyamıyorum. Çünkü geçiş alanlarımız yok ancak yürüyerek geçebiliyoruz. Şu an da bizim yapabileceğimiz şey kamuoyuna duyurmak ve Belediye Başkanımız Alim Karaca’dan randevu talep ederek; iki firmayı uzlaştırmasını bekleyeceğiz. Ama zor durumdayız” diye konuştu. 

SÖZLEŞMELİ OLDUĞUMUZ MÜŞTERİLERİMİZ VAR
Taşeron firma yetkililerinden Seyfi Ölmez, “Burada 4 yıldır taşeron olarak çalışıyorum. Tekne bakım onarım işi yapıyoruz. Yaklaşık 3-4 aydır Fransa’da bir müşterimle görüşüyorum. Önümüzdeki hafta buraya teknesini getirecek. Ama ben tekneyi karaya çıkartamayacağım. Onunla sözleşmemde var ve ne yapacağımızı bilmiyorum. Tekne yolda ama ne karaya alacağız ne de bakım yapabileceğiz. Burada bir uzlaşma sağlanamadığı sürece sadece biz değil Göcek halkı da mağdur olacak. Taşeronlar, restoranlar, taksiciler, oteller, havaalanına transfer yapan firmalar hepsi etkilenecek” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Hüseyin Dayıoğlu, “Göcek’te teknik servis hizmeti veren firmada teknik müdürüyüm. Bizim asıl sorunumuz kış sezonunda ancak çekek sahasını kullanabiliyoruz. Dolayısıyla hukuki süreç devam ediyor ve bu süre zarfında tellerin kalkmasını istiyoruz. Böylelikle bizler işimize devam edebilelim. Önümüzdeki aylarda bu sorun çözülürse bizim için bir anlamı yok. Çünkü geç kalmış olacağız. Belediye başkanımızdan destek bekliyoruz. Göcek çekek sahaları ve marinaları ile ünlenmiş bir yer” dedi. 

BİZİ BURADA HAPSETTİLER 
Son olarak konuşan Arif Çuvalcı, “Göcek’te 15 senedir motor ve jeneratör bakım işleri yapıyoruz. Yaklaşık 13 senedir de D Marine’detaşeron olarak hizmet veriyorum. Şirket sahamızın durumu böyle, resmen bizi burada hapsettiler. Belediyemizden bu işe bir el atmasını, çözüm bulmasını istiyoruz. Belediyenin yeri olduğu için bizim sorunumuzu başka kimse çözemez. Başkanımızı buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 


 

Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'
Göcekli esnaf 'Bu sorunu çözerse Alim Başkan çözer'

Bakmadan Geçme