GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ

Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından yapımı tamamlanan Göcek Halk Evi, ünlü sanatçı Haluk Levent'in katılımıyla hizmete açıldı. 

  • 2083

Göcek Mahallesi İskele Meydanı’nda bulunan, geniş yiyecek - içecek yelpazesi ve uygun fiyatlarıyla vatandaşlara hizmet verecek olan Göcek Halk Evi’nin açılışı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ünlü sanatçı Haluk Levent, ünlü sanatçı Şükriye Tutkun, meclis üyeleri, ilçe kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Covid-19 nedeniyle tüm hijyen kurallarına uyulan açılış törenine katılan vatandaşlara maske dağıtılarak, sağlık ekipleri tarafında ateş ölçümleri yapıldı. Açılış öncesi Fethiye Belediyesi Bando Takımı Göcek Mahallesi’nin tüm sokaklarını marşlar eşliğinde gezerek vatandaşların ilgi odağı oldu. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca kısa sürede yapımı tamamlanan Göcek Halk Evi’nin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çok daha farklı bir organizasyonla sizlerin karşısında olmak isterdik ancak pandemi nedeniyle kısıtlı ve sosyal mesafeyi koruyan bir anlayış içinde, kimseyi riske atmadan bu açılışı gerçekleştiriyoruz. Aylardır dünyanın birçok ülkesi Covid-19’la mücadele ediyor. Bu süreçte Fethiye Belediyesi olarak biz de gece gündüz çalışıyoruz. Sizlerin huzurunda kendini bu süreçte riske atan sağlık personelimize ve belediye personelimize çok teşekkür ederim. Bu zor süreçte insan dostlarına ihtiyaç duyuyor. Biz de tüm vatandaşlarımızın yanındaydık. Ancak bu süreç boyunca bize desteğini esirgemeyen değerli sanatçımız Haluk Levent’e sizlerin huzurunda sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” 

Gelecek Günlerde 15 Proje Hayata Geçecek
Yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili vatandaşları bilgilendiren Karaca, “15 aydır sistemi oluşturabilmek ve Fethiye’nin geleceğini hazırlamak için olağanüstü bir çalışma içindeyiz. 265 milyonluk yatırımı Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçiriyoruz. Gelecek günlerde 15 tane Fethiye’ye yakışan projenin hayata geçtiğini göreceksiniz ve bunların açılışlarını hep birlikte yapacağız. Cumhuriyet tarihinde Fethiye’ye yapılan en büyük alt yapı yatırımlarının temellerini attık. Ölüdeniz Arıtmasını komple yenileyerek 24 milyon TL’ye mal olan arıtma tesisimizi geçen yaz Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız ve sizlerle birlikte hayata geçirdik. Fethiye’de ciddi bir problem olan arıtmanın yetersiz olmasından dolayı halkımızın talebi vardı. O da 52 Milyon TL’ye ihale edildi. 1 yıl sonra oranın da açılışını gerçekleştireceğiz. Yine çok büyük problem olan Ölüdeniz, Ovacık ve Hisarönü altyapısının 6 kilometresi şuan itibariyle tamamlandı ve 62 Milyon TL’ye ihalesi yapıldı. Şuana kadar 3 sosyal tesis, 4 halk evi, 2 halk plajı, Down Kafe, 100 Yaş Evi’nin yapımları tamamlandı. 1 ay içerisinde de 5 tane büyük projenin ihalesine çıkıyoruz. 8 ay sonra da onların açılışını hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

“Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz.” 
Karaca; “Göcek’in damadı olarak ve kendimi Göcekli atfeden bir insan olarak Göcek’e yapılan bu hizmetlerin asla yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Önümüzdeki süreçte karşıdaki kordonu, tahsisi aldığımız takdirde Göcek’e yakışan standartlarda projelendirip, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Olumlu sinyaller var. Aldıktan sonra bu sahili sizlere kazandıracağız. Seçimlerden önce de söylediğim gibi, Fethiye ve 41 mahallesinde ‘Her şey güzel olacak’. Verdiğimiz bütün sözleri tek tek yerine getireceğiz. Bize inanın… biliyorsunuz ki geçtiğimiz dönemlerde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi’nin toplam 5 yılda yaptığı hizmetin 2 katını yapmazsam önümüzdeki dönem aday olmayacağım. 15 aylık süreç içinde asla partizanlık yapmadan Fethiye’de yaşayan 163 bin yurttaşımıza eşit hizmet verme noktasında emin adımlarla yürüyoruz. Kimseye siyasi ayrım yapmadık. Bundan sonra da yapmadan güzel hizmetler vereceğiz. Ancak sizlerden biraz sabır istiyorum. Tahsisler ve projelerin hayata geçirilmesi, ruhsatlandırılması aylar sürüyor” dedi.

Başkan Karaca, “Açılışımızda çok değerli insanlar var. Bu süreçte yanımızda olan değerli sanatçımız Sayın Şükriye Tutkun’a şükranlarımı sunuyorum. Nasıl pandemi sürecinde bizleri yalnız bırakmadıysa, bugün yine bizlerle beraber olan Sayın Haluk Levent’e çok teşekkür ediyorum. Yine bu süreçte desteklerini esirgemeyen sevgili arkadaşım Günay Önder’e de sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Halk Evi’nin yapılışında bize destek olan hiçbir talebi olmadan, Halk Evleri’nde büyümüş, Bursa’da Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nı yapmış olan değerli ağabeyim sayın Ertuğrul Kaplan’a da çok teşekkür ederim. Ayrıca bizleri yalnız bırakmayan değerli muhtarlarımıza, oda başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve siz değerli vatandaşlarımıza çok teşekkürler” diyerek konuşmasını bitirdi. 
Başkan Karaca’nın yaptığı konuşmanın ardından ünlü sanatçı Şükriye Tutkun sahneye çıkarak çok sevilen ‘Gücüm Yetene Kadar’ şarkısını seslendirdi. Tutkun yaptığı konuşmasında, “Pandemiden dolayı siz değerli insanların karşısında konser vermeyi özledik. Halk Evi açılacağını duyunca ben de bir tane şarkı söylemek istediğimi belirttim. En çok ‘Gücüm Yetene Kadar’ı istersiniz diye düşündüm. Emeği geçen herkese çok teşekkürler” dedi.

Şükriye Tutkun’un sahnesinin ardından ünlü sanatçı Haluk Levent sahneye çıkarak misafirlere müzik şöleni yaşattı. Haluk Levent sahneye çıktığında şunları söyledi, “Bugün aslında Göcek’e gelemeyecektim, programlara çıkamayacaktım. Çünkü sabah bir cenazemiz vardı. Yıllardır ilgilendiğimiz, kelebek hastası Elfida kızımızı bu sabah kaybettik. Ancak şarkıdaki Elfida değil. Onun adı Beyza Nur’du. Ancak talih onlara aynı ismi vermiş. O kadar tatlı bir çocuktu ki… Ancak bazen sanat böyle bir şeydir. Bir yerde halk bekler, açılış bekler, insanlar bekler ve onları yüz üstü bırakamazsınız. Tüm bunları sineye çekiyoruz. Bu ikinci Elfida yitirişimiz. Bu şarkı da ona gelsin” diyerek, meşhur Elfida şarkısını söyledi. 
Başkan Karaca, ünlü sanatçı Haluk Levent, ilçe protokolü ve vatandaşlar Göcek Halk Evi’nin önüne gelmesinin ardından kurdele kesim töreni gerçekleştirildi. 
 

GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ
GÖCEK'TE HALUK LEVENT RÜZGARI ESTİ

Bakmadan Geçme