Girgin ailesi, karara itiraz edecek 

Girgin ailesinin içinde bulunduğu otomobille çarpışan sürücüye 4 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, tutuklu sürücü Ali Ö. adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Fethiye Ağır ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sonrası Girgin ailesinin Avukatı Cemil Kaşlı, verilen cezayı Az buldukları için karara itiraz edeceklerini söyledi. 

  • 9200
Girgin ailesi, karara itiraz edecek 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 1 kişinin ölümü ve 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet verdiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan sürücü Ali Ö. için karar çıktı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Ali Ö.’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası verilirken, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Sürücü belgesine de 2 yıl el konulmasına karar verildi. 

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bir süre önce iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 9 kişi yaralanırken ağır yaralılardan Fethiye İmam hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Okulu 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Güler Beyza Girgin kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. İddiaya göre Ali Ö. idaresindeki 48 ABU 297 plakalı otomobil yola dökülen mıcır nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu, Fethiye-Antalya Karayolu Bayır Mevkii’nde karşı yönden gelen Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü görevlisi Ramazan Girgin yönetimindeki 06 EU 1695 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücüler ve Girgin’in yanında bulunan eşi, 3 kızı, diğer araçtaki 3 kişi yaralanmıştı. Fethiye İmam hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Proje Okulu 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Güler Beyza Girgin tüm müdahalelere rağmen hastanede vefat etmişti. Ağır yaralılardan Ramazan Girgin ve eşi Hacer Girgin kızının cenaze namazına bile katılamamışlardı. Sürücü Ali Ö. tutuklanıp cezaevine gönderilirken Ali Ö. hakkında Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan dava açılmıştı. 

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ali Ö. avukatı ile katılırken, Hacer Girgin, Emine Seher Girgin, Ramazan Girgin ve Hatice Kübra Girgin ile avukatı katıldı. Geçtiğimiz duruşmalarda ifade vermeyen müşteki Hatice Kübra Girgin sanıktan şikayetçi olduğunu, kazada yaralandığını söyledi. Duruşmada iddia makamı mutaalada bulunurken, tutuklu sanık Ali Ö. böyle bir olay yaşandığı için çok üzgün olduğunu, aileye başsağlığı dilediğini belirterek; “Ben de bir babayım. İsteyerek ve bilerek olmuş bir olay değildir. Çok üzgünüm. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi sanık Ali Ö.’yü taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırırken; iyi hal indirimi yaparak cezayı 4 yıl 2 ay hapis cezası olarak açıkladı. Ali Ö.’nün adli kontrol şartıyla tahliyesine de karar verilirken, sürücü belgesine 2 yıl boyunca el konulmasına da karar verildi. Girgin ailesinin avukatı Cemil Kaşlı, karara İstinaf Mahkemesi nezdinde itiraz edeceklerini; cezayı az bulduklarını söyledi. Kaşlı, “1 ölü 4 ağır yaralıya karşı verilen 4 yıl 2 aylık ceza bize göre düşük olduğu için kararın kaldırılıp, daha ağır ceza verilmesini isteyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme