Fethiye sezondan ümitli 

Türkiye ve dünyanın en prestijli turizm fuarlarından olan EMITT Turizm Fuarı'nın, Fethiye için oldukça olumlu geçtiği vurgulandı. Fethiye Turizm Konseyi, EMITT Turizm Fuarı'nı değerlendirerek bu yıl 3. kez en iyi destinasyon ödülünün kazanılması Fethiye'nin birlik beraberliğini ortaya koyduğunu, fuar süresince en yoğun standın Fethiye standı olduğu kaydedildi. 

  • 1021
Fethiye sezondan ümitli 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EMITT Turizm Fuarı, FTSO Toplantı Salonu’nda yapılan Turizm Konseyi toplantısında değerlendirildi. Toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FETOB Başkanı Bülent Uysal’ın yanı sıra sektörün diğer temsilcileri de katıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı değerlendirmesinde, “Amaç Fethiye’yi tanıtmaktı. Birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir tanıtım gerçekleştirdik. En güzel anlardan birisi pek çok stant boştu ama Fethiye standı doluydu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in katkıları çok büyük oldu. 2019 turizm sezonunda yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacağımıza inanıyoruz. Şu ana kadar rezervasyonların iyi olduğu ifade ediliyor. Tur operatörleri bölgemize gelip, olumlu görüşmeler yapmış. 2020’nin daha iyi olacağını düşünüyoruz. 2020 yılında teleferiğimiz de açılacak. Fuarlara mutlaka birlik beraberlik içinde katılmalıyız. Dijital tanıtıma önem vereceğiz. Fuarın çok güzel geçtiğini ifade ediyorum” dedi. 

AMACIMIZ FETHİYE’YE KATKI SAĞLAMAK
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da “Birlik beraberliğin bizi nerelere getirebileceğinin örneğini gördük. Hiç kimse siyasi ayrım yapmadan oda ve dernek başkanları, turizme yön veren siz değerli arkadaşlarımızla Fethiye’ye katkı sunabilmek için bu fuara katıldık. Belediye olarak üstümüze düşen görevi yaptık bundan sonra da yapmaya kararlıyız” dedi. Karaca, “Gerçekten standımıza çok yoğun bir ilgi oldu. EMITT Fuarı’na her yıl katılıyorum. Ulusal basının da bize ilgi göstermesi beni memnun etti. 15 kanalın ana haber bültenlerine hiç maddi boyutu olmadan demeçler verdik. Tarihimizi, kültürümüzü, geçmiş ve gelecek dönemler hakkında açıklama yapma fırsatımız oldu. Siyaset yapılmaması beni mutlu eden temel konulardan birisiydi. Fethiye’de turizm adına bir şeyler yapmak, buranın geleceğini hazırlamak istiyorsak hep beraber el ele kol kola yürümek zorundayız. Siyaseti yerel ve genel seçim süreçlerinde son 1 yıl ya da 6 ay kala yapmak isteyen arkadaşlar yapabilir. Amacımız siyaset değil Fethiye’mize katkı sunmaktı. Büyükşehir belediye başkanımız, oda başkanlarımız ve diğer ilgililerin verdiği desteğe çok teşekkür ediyorum. Böyle olunca Fethiye daha güzel oluyor. Herkes bir tarafa çektiği zaman Fethiye güzel olmuyor, ilçemize katkı sunamıyoruz. Yasal ve ekonomik durumumuza bakarak, her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kaymakamımız 3 gün boyunca bizleri yalnız bırakmadı. Hep yanımızda oldular. Önümüzdeki fuarlarda da hep birlikte olacağız ki Fethiye’mize katkı sunabilelim. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. En iyi destinasyon ödülüne layık görüldük” diye konuştu.  

FUARLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK 
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir dünyanın en önemli fuarlarından birine katıldıklarını söyleyerek, “Fethiye standımız çok yoğundu. En iyi destinasyon plaketi almamız çok önemliydi. Birlik beraberliğimizi bu yıl da sağladığımızı düşünüyorum. Turizm fuarlarının destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. 

EN İYİ DESTİNASYON ÖDÜLÜNÜ ALMAMIZ GURUR VERİCİ 
FETOB Başkanı Bülent Uysal ise EMITT Turizm Fuarı’nda en iyi destinasyon ödülü almamızın önemini vurguladı. Uysal, “2020 turizm sezonu çalışmaları kapsamında hep birlikte EMİTT Fuarı’ndaydık. Fethiye olarak bütün kurumlar, odalar ve turizm paydaşları ile beraber organizasyondaki yerimizi aldık. İlçe turizmimizin gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştık. Bunun semeresini de aldığımız plaket ile görüyoruz. Fethiye olarak onlarca destinasyon arasında en iyi stant ve organizasyon ödülünü almak gurur verici. Geçtiğimiz yıllarda da bu ödülü almıştık. Belediye başkanımız aldığı bayrağı daha da ileriye taşıdı ve 3. ödülümüzle bunu pekiştirdik. Tüm Muğla ilçeleri bir aradaydık. Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum. Bu yıl yanımızda olan sayın kaymakamımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Mülki amirlerimizin turizmcilerimizle birlikte olması bizlere güç veriyor. Önümüzdeki yıllarda daha güzel fuar organizasyonları yapacağımıza inanıyorum. 2020 yılında da güzel bir sezon geçirerek, emeklerimizin karşılığını alırız” ifadelerini kullandı. 

DİJİTAL TANITIMIN ÜZERİNDE DURMALIYIZ
YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme A.Ş. İş Geliştirme Direktörü Ahmet Orçun Songur, “EMITT Turizm Fuarı git gide dünyanın en önemli fuarları arasına giriyor. Şu anda dünyayı kasıp kavuran bir virüs var. Bölgemizde Çinli turistlerin azaldığını görüyorsunuz. Birlik ve beraberlik içinde olmamızın avantajlarını yaşıyoruz. Şu anda dijital tanıtımda ilk defa Fethiye çalışma yapıyor. Dijital tanıtımın üzerinde durmalıyız. Fuarın kazananı birlik beraberliğimiz oldu” şeklinde konuştu.   

YURTDIŞI FUARLARI GÖRÜŞÜLDÜ 
Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığındaki Turizm Konseyi toplantısında 4-8 Mart 2020 tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirilecek ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na, Fethiye olarak katılma kararı alındı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının katılım sağladığı 17-19 Mart 2020 tarihinde açılacak Moskova Turizm Fuarı ile 25-27 Mart 2020 tarihinde açılacak Ukrayna Kiev Uluslararası Turizm Fuarı’na Fethiye olarak katılma konusunda görüşler ifade edildi. Turizm Konseyi’nde oluşturulan Dijital Çalışma Komisyonu komitesi de belirlenip, Fethiye’nin dijital tanıtımı için çalışmalar yapılması karara bağlandı. 

Fethiye sezondan ümitli 
Fethiye sezondan ümitli 
Fethiye sezondan ümitli 
Fethiye sezondan ümitli 

Bakmadan Geçme