Girgin Ailesi Acı Olayı Bir Kez Daha Yaşadı

Trafik kazasında 1 kişinin ölümüne 4 kişinin yaralanmasına neden olan sürücü için 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

  • 11191
Girgin Ailesi Acı Olayı Bir Kez Daha Yaşadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 1 kişinin ölümü ve 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet verdiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan sürücü Ali Ö. için 1 kişinin ölümüne 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesi ile 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmada sürücü Ali Ö.’ nün yakınları olan yaralılardan 3 kişi sanıktan şikayetçi olmadıklarını belirtirken mahkemeye koltuk değnekleri ile gelen Girgin ailesi acı olayı bir kez daha yaşayıp ifade sırasında gözyaşlarını tutamadı.   
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir süre önce iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 9 kişi yaralanırken ağır yaralılardan Fethiye İmam hatip Fen ve sosyal bilimler lisesi Proje Okulu lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Güler Beyza Girgin kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 
İddiaya göre Ali Öz idaresindeki 48 ABU 297 plakalı otomobil yola dökülen mıcır nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu, Fethiye-Antalya kara yolu Bayır mevkisinde, karşı yönden gelen Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü görevlisi Ramazan Girgin yönetimindeki 06 EU 1695 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücüler ve Girgin’in yanında bulunan eşi, 3 kızı, diğer araçtaki 3 kişi yaralanmıştı. Fethiye İmam hatip Fen ve sosyal bilimler lisesi Proje Okulu lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Güler Beyza Girgin tüm müdahalelere rağmen hastanede vefat etmişti. Ağır yaralılardan Ramazan Girgin ve eşi Hacer Girgin kızının cenaze namazına bile katılamamışlardı. Sürücü Ali Ö. tutuklanıp cezaevine gönderilirken Ali Ö. hakkında Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan dava açıldı. Ali Ö. için 1 kişinin ölümüne 4 kişinin ağır yaralanmasına neden olmaktan dolayı 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Sürücü Ali Ö. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşmada kusurunun bulunmadığını karşı şeride geçmediğini ileri sürdü. Duruşmaya koltuk değnekleri ile katılan Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü görevlisi Ramazan Girgin yine koltuk değnekleri ile katılan Emine Seher Girgin, ve eşi Hacer Girgin sürücüden şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Tutuklu sanık Ali Ö. duruşmada yeğenleri ve eniştesi ile birlikte seyir halindeyken bir başka aracın kendisinin sıkıştırması neticesinde 2 çıkış halindeki yolda karşı şerit çizgisi üzerinde kaldığını ve aracını mıcıra kaptırma sonucu kazanın meydana geldiğini söyledi. Ali Ö. “yolda çalışma olduğunu belirten herhangi bir tabela yoktu. Yolda 2 çıkış 1 iniş vardı. Karşı şeride geçmedim. Karşı şerit çizgisi üzerindeyken tam virajda çarpışma meydana geldi. Benim kusurum yoktur” dedi. Kazada yaralanan Ali Ö.’nün yeğenleri Hamid Serdar, Hakan Ali ve eniştesi Hüseyin Ö. sürücü Ali Ö.’den şikayetçi olmadıklarını belirtip yolda çalışma olduğunu bir aracın içinde bulundukları aracı sıkıştırdığını ileri sürdüler. Emine Seher Girgin sürücüden şikayetçi olduğunu, ters istikametten gelip kazaya neden olduğunu babasının çarpmayı önleyecek mesafe bulamadığını söylerken Hacer Girgin’de “sürücüden şikayetçiyim. Karşımıza çıkınca eşim yavaşlamaya çalıştı. Kızımın cenazesine bile katılamadım. Ağır yaralandık” dedi. 

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü görevlisi Ramazan Girgin ise sürücüden şikayetçi olduğunu belirtip “ters istikametten geldiğini görünce durmaya çalıştım. Ancak mesafeyi kapatamadım. Duramadım. Bir baba olarak kızımı kaybetmekten büyük bir üzüntü içindeyim. Cenazesine de katılamadık. Bu kaza nedeni ile çok sıkıntı yaşadık ve hala yaşıyoruz” dedi. 
Girgin ailesinin avukatı Cemil Kaşlı yolun 3 şeritli olduğunu sürücü Ali Ö.’nün çıkış olan 2 şeridi de ihlal edip müvekkilinin üzerine geldiğini kazanın bu nedenle meydana geldiğini ifade etti. Ali Ö.’nün avukatı Mehmet Kunduracı ise Girgin ailesine baş sağlığı dileyip kazada şerit ihlalinin katılan tarafından yani Ramazan Girgin tarafından yapıldığını kaydetti. Avukat Mehmet Kunduracı olay yeri fotoğrafları gösterip “karayolları tabelasında da 2 çıkış 1 iniş vardır. Yol genişliği 14.4 metredir. Eğer çizgi var olduğu düşünülürse kaza orta şeritte meydana gelmiştir. Şerit ihlalini katılan tarafından yapılmıştır. Suç taksirle ölüme neden olmak suçudur. Ölüm olayı 10 gün sonra olmuştur. Böyle olunca taksirli suç olmaz. Bu nedenle müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.
 Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bilirkişi raporunda kazanın oluşumunda şüpheli Ali Ö.’nün sevk ve idaresindeki otomobili ile Devlet Karayolu soğuk asfalt çalışması yapılan yolda Fethiye istikametinden Korkuteli istikametine doğru keskin virajlı ve çıkış eğimli yolda aşırı süratli olarak seyir halinde iken 33. Kilometreye geldiği sırada aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek dikkatsiz ve tedbirsiz bir şekilde yolun sol şeridine doğru aracını kaydırmak sureti ile karşı istikamet şerit bölümüne geçerek kendi otomobilinin ön kısmı ile aynı yol üzerinde karşı istikametten kendi şeridinde seyir halinde bulunan sürücü Ramazan Girgin’in sevk ve idaresindeki 06 EU 1695 plakalı otomobilin ön kısmı ile yolun sol şerit bölümünde kafa kafaya çarpışarak karşı yönden gelen şerit bölümüne şerit ihlali yaptığı yol ve hava durumunu göz önüne almadan şeride tecavüz etme kuralını ihlal ettiğinden kazanın oluşumunda tam kusurlu olduğunun tespit edildiği de yer aldı. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri tarihe ertelenirken sanık Ali Ö.’nün tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşmada Girgin ailesi acı olayı bir kez daha yaşarken kızını kaybeden acılı anne Hacer Girgin ifadesi sırasında gözyaşlarını tutamadı. 


 

Bakmadan Geçme