GES projeli kapalı Pazaryeri'nin temel atma töreni gerçekleşti

Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi'nde bulunan Cumartesi Pazaryeri olarak bilinen, Güneş enerjisi santrali (GES) projeli kapalı pazaryerine temel atma töreni gerçekleştirdi.

  • 1763
GES projeli kapalı Pazaryeri'nin temel atma töreni gerçekleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan, halk tarafından “Cumartesi Pazar Yeri” olarak bilinen bölgeye, üstü kapalı pazaryeri için çalışmalara başlamıştı. Bu kapsamda GES projeli pazaryerinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilebilinecek. 
Temel atma törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Eski Muğla milletvekilleri Sami Gökmen, Ömer Süha Aldan, Mustafa Dedeoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Fethiye Sabit Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, FTSO Başkanı Osman Çıralı, STK başkan ve üyeleri ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3418,25 m² üstü kapalı alan
Yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olacak GES projeli kapalı pazaryeri birçok ihtiyaca hizmet edecek. Çelik konstrüksiyon kapalı pazaryeri ve güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi projesinde; mevcut pazaryerinin üst örtüsünün yapılması, zemin döşemesinin değiştirilmesi, drenaj hattının döşenmesi çalışmaları yapılacak. Pazar kurulum günü dışında alan, otopark olarak da vatandaşlara hizmet edecek. Aynı zamanda üst örtünün üzerine elektrik üretim tesisi kurulacak. 3418,25 m² üstü kapalı, 4 cephesi açık alan olacak projede elektrik üretim tesisinin arıza yapması durumuna karşın yedek paneller ihale kapsamında temin edilecek ve sistemin kesintisiz çalışması sağlanacak. Aydınlatma; lineer yüksek tavan aydınlatması kullanılarak, alanın 7/24 aydınlık olması sağlanacak.

Temel Atma Töreni programında tüm konuşmacılar, dün Bingöl’de dağlık bir bölgede düşen helikopterde bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ile 10 asker şehidimizi anarak konuşmalarına başladı.  Temel Atma Töreni pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapıldı.

“Çağdaş bir projeye imza atıyoruz”
Göksu Solar Kurucusu Mehmet Göksu, “Fethiye Belediyemizin böyle çağdaş bir projeye imza atmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Projede kullandığımız tüm ürünler TSEC gibi Türk standartlarına ve uluslararası standartlara sahip ve uzun ömürlü ürünlerdir. Göksu Solar Enerji Sistemleri olarak ülkemizin çok çeşitli yerlerine güzel projeler kazandırdık. Kendi memleketime böyle değerli bir hizmet sunmanın gururunu yaşıyorum. Dilerim daha çok hizmetlerle şehrimize ve ülkemize hizmet ederiz” diye konuştu.

“1,5 yılda verdiği sözü tuttu”
Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Pazarcılık mesleği zor ve meşakkatli bir meslektir. Kışın yağmurla, yazın sıcakla mücadele edersin. Kapalı Pazar yeri projesi uzun yıllardır bir hayaldi. Belediye Başkanımız Alim Karaca, seçimden önce bizi ziyaret ettiğinde pazarımızın üstünün örtülmesi konusunda bize söz vermişti. Sözünü 1,5 yıl sonra hayata geçiren sayın başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

“Verdiğim sözü yerine getirdiğimden dolayı mutluyum”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Seçimlerden önce burada yaşayan vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafımıza bir sözümüz vardı. ‘Fethiye’de kurulan pazaryerlerinin üstünü kapatacağız ama farklı projeyle karşınıza çıkacağız demiştik. Zor şartlarda çalışan pazarcı esnafımıza verdiğim sözü yerine getirdiğim için çok mutluyum. Vatandaşımızın her kuruş parasını yerli yerine harcamaya özen gösteriyoruz. Pandemide 50 milyon TL gibi bir kaybımız olmasına rağmen, mazeret üretmeden projelerimizi ruhsatlandırıp hayata geçiriyoruz. Geçen sene Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte Ölüdeniz Arıtma Tesisimizin açılışını yaptık, yine Belcekız bölgesindeki otellerin su bağlantıları yapıldı ve su deposu da hayata geçirildi. Yılların sorunu olan Ovacık-Hisarönü alt yapı projemizi 3 ay sonra sonuçlandıracağız. Güzel projelere imza atıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte güzel hizmetler yapacağız. Sosyal sorumluluk projelerimizle karşınızda olacağız. Önümüzdeki günlerde 15-20 milyon TL’ye mal olacak kimsesiz çocuklar için rehabilitasyon merkezi açacağız. Seçimlerden önce verdiğimiz sözleri bir bir hayata geçiriyoruz. İnlice ve Karaot Halk Plajlarımızı hizmete açtık. 5’inci Halk Evimizi de bitirdik. Belediye olarak bir müzemiz yok. Kent Müzemizle ilgili son aşamaya geldik. Anıtlar Kurulu’ndan onay çıktığı takdirde müzemizi yapmak için çalışmalara başlayacağız. Ana arterlerde siz de görüyorsunuz ki altyapı çalışmalarımız sürüyor. Kendimize ait olan bölgelerde BSK çalışması yapacağız. Büyükşehir Belediyesi de kendi güzergahındaki yolları planlayarak hizmete sokacak.  GES projeli kapalı pazaryerimiz Fethiye’mize hayırlı olsun” dedi.

“Önemli olan çevre hassasiyetidir”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Alim Başkan, farklı ve 2 fonksiyonlu bir pazaryerini yapıyor ve vermiş olduğu sözü tutuyor. Burada önemli olan çevreyle ilgili hassasiyetidir. Önemli olan pazaryerinin, tükenmez varlığımız olan güneş enerjisinden Fethiye’ye katkı sağlamasıdır. ” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Katılımcılar eşliğinde temel atma töreni alkışlar eşliğinde yapıldı.Konuşmaların ardından inşaat alanına geçen protokol üyeleri burada butona basarak GES projeli kapalı Pazar yerinin temeline ilk harcı koydular. Bu sırada Fethiye Belediyesi Kent Orkestrası da sevilen şarkıları seslendirdi.

GES projeli kapalı Pazaryeri'nin temel atma töreni gerçekleşti
GES projeli kapalı Pazaryeri'nin temel atma töreni gerçekleşti
GES projeli kapalı Pazaryeri'nin temel atma töreni gerçekleşti
GES projeli kapalı Pazaryeri'nin temel atma töreni gerçekleşti

Bakmadan Geçme