Deniz hudut kapılarına düzenleme getiriliyor

Fethiye merkez ve Göcek'te bulunan deniz hudut kapılarına düzenleme getiriliyor. Turizm sezonu başlamadan önce Fethiye ve Göcek'teki deniz hudut kapıları 1. Sınıf hizmet verebilecek şekilde düzenlenecek. Daha güvenli ve emniyetli bir hale getirilecek olan deniz hudut kapılarında covid-19 pandemi tedbirleri de tam olarak uygulanacak.

  • 1593

T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı Özer Korkmaz beraberinde Muğla İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Fethiye’ye geldi. Daire Başkanı Özer Korkmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Fethiye Deniz Liman Şube Müdürü emniyet müdür yardımcısı Serpil Çalışkan, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman ve Emniyet yetkilileri ile birlikte Fethiye ve Göcek’te ki hudut kapılarında incelemelerde bulundu. 

REVİZE EDİLECEK
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat incelemelerin ardından yaptığı açıklamada “Muğla Valimiz Orhan Tavlı başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdik. Hudut Kapıları, Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Özer Korkmaz ve Muğla İl Emniyet Müdürümüz Süleyman Suvat Dilberoğlu; yerinde görmek amacıyla Fethiye’ye gelerek incelemelerde bulundu. Gerekli incelemeleri ve değerlendirmeleri yaptık. Fethiye’ye yakışır bir şekilde deniz hudut kapılarımızda düzenleme yapılacak. Bugüne kadar yaşanmış aksaklıkları giderip, birinci sınıf hizmet verebilecek bir planlamayı kısa bir sürede hayata geçireceğiz. Pandemi nedeni ile şuan itibari ile yoğunluk başlamadan burada çalışmalarımızı gerçekleştirebilecek bir durumdayız. İnşallah yasaklar kalkmadan, sezon da başlamadan tespit edilen eksiklikler ve aksaklıkları ortadan kaldıracağız” dedi.
TEKNELER GELİŞİ GÜZEL BAĞLANAMAYACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı Özer Korkmaz ise “En büyük deniz sınırı olan ilimiz Muğla’dır. Muğla Limanlarında da 11 tane hudut kapımız bulunmaktadır. Bunların iki tanesi Göcek ve merkezde olmak üzere Fethiye sınırları içerisinde bulunuyor. Bu limanların hem ülke güvenliği açısından, hem de turizmdeki konfor açısından, hazır pandemi döneminde yoğunluk da yok iken bir revize güvenliği edilmesi hissinde bulunduk. Hem güvenlik hem de inşaat konusunda tespitlerimiz sonrası geleceğe yönelik doğabilecek sıkıntılar üzerinde görüştük. Sahil Güvenlik Müdürlüğümüz ile de görüşmeler içerisindeyiz. Hiçbir turist kendi başına ülkemiz sınırları içerisinde gezemeyecek. Veya teknelerini herhangi bir adaya, koya demirleyemeyecekler. Malumu olduğu üzere farklı ve kötü düşünceli insanların önüne geçmek için de böyle bir çalışma içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
 

Deniz hudut kapılarına düzenleme getiriliyor
Deniz hudut kapılarına düzenleme getiriliyor
Deniz hudut kapılarına düzenleme getiriliyor

Bakmadan Geçme