Gemiler Adası

Gemiler koyu ve plajının hemen karşısındadır. Gemiler Adası'nın eski adı Aya Nicola'ydı.

  • 2016
Gemiler Adası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bizans ve erken hristiyanlık dönemine tarihlenen kiliselerin kalıntıları bulunmaktadır. Büyük kilisenin freskleri iyi durumdadır. Deniz kıyısında sarnıç kalıntıları da bulunmaktadır. En ilginç kalıntı ise iki kiliseyi birbirine bağlayan tüneldir. 500 metrelik tünelin bazı kısımları yıkık durumdadır. Tünel içindeki merdivenlerin aralarında 17 durak var. Bunlar İsa'nın çarmıha gerilmeye götürülürken 17 defa dinlenmesini temsil etmektedir.
240-241 yıllarında meydana gelen depremler sonucu kıyıdaki kalıntıların bir bölümü sular altında kalmış. Batık kalıntılar iki metre derinlikte izlenebiliyor. 
Karşıdaki Gemiler koyu ve plajı, korunaklı oluşu, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili güzel kumsalıyla sadece gezi teknelerinin değil karayoluyla Fethiye-Hisarönü-Kayaköy üzerinden gelen piknikçilerin de akınına uğruyor yaz aylarında. Koyun Kayaköy'e uzaklığı 6 km. Kayaköy'den buraya sıkı bir yürüyüşle de ulaşılabiliyor. Bir trekking parkurunun durak noktalarından aynı zamanda. 
Gemiler'nin çevresinde başka gezi noktaları da var. Beştaşlar, içinde tatlı su kaynağı bulunan Soğuksu, Kısık koyu ve mağarası ile Kısık Koyu'nun batısındaki Afkule çevre gezisinin durak noktaları olacak. Hepsini aynı gün içine sığdıramayabilirsiniz. Fethiye'ye günler, haftalar yetmez diye boşuna söylemiyoruz.
 

Gemiler Adası
Gemiler Adası
Gemiler Adası

Bakmadan Geçme