FTSO TARAFINDAN DRONE EĞİTİMİ VERİLECEK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) girişimiyle ekim ayında düzenlenmesi planlanan ticari 'Drone' eğitimi için ön kayıtlar başladı. Huma Akademi işbirliğinde gerçekleşecek eğitime katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlı tutulurken, eğitimi başarıyla tamamlayanlar aldıkları drone ehliyetiyle ticari uçuş faaliyetlerinde bulunabilecek.

  • 1662
FTSO TARAFINDAN DRONE EĞİTİMİ VERİLECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnşaat, tarım, telekomünikasyon, güvenlik, fotoğrafçılık, filmcilik gibi büyük sektörlerde kısa sürede önemli bir yere sahip olan ve sayıları hızla artan dronelerin uçurulması çıkarılan kanunlarla yasal izinlere bağlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı İHA Ticari Pilot Lisansı’nın yanı sıra Katılım ve Temel Radyo Haberleşme Belgesi bulunmayan drone kullanıcıları, ticari faaliyetler yürütemiyor. Bu belgelere sahip olmak içinse ticari drone eğitimi almak gerekiyor.

KATILIM ÜCRETİ 800 TL
Bu kapsamda harekete geçen FTSO, merkezi İstanbul’da bulunan Huma Akademi ile işbirliği yaptı. Ekim ayında yapılması planlanan drone eğitimi için ön kayıtlar başladı. 24 kişi ile sınırlı tutulacak eğitime katılıp başarılı olanlar tüm resmi makamlarda geçerli ve süresiz ticari drone ehliyetine sahip olacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sistemindeki pilot kaydı ile uçuş izni alabilecek pilotlar, dronelerini istedikleri ticari faaliyette kullanabilecek. Katılım ücreti 800 TL olan eğitimlere devamlılık zorunlu tutuluyor. 

HANGİ ORTAM İÇİN HANGİ DRONE?
Eğitimin amacı hakkında Huma Akademi’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Amaç drone ile katma değer üreten insan kaynağı yetiştirmek. Bu yüzden eğitimlerimize katılanlarla dronelerin nerelerde verimli olduğunu paylaşıyor, iş̧ hayatlarında ve kariyerlerinde nasıl kullanacaklarına dikkat çekiyoruz. Eğitimlerimizde havacılıktan meteorolojiye, mekatronik ve kumanda sistemlerinin detaylarına kadar tüm SHGM müfredatını kapsayan teorik bilgiler veriliyor. Bu bilgilerin ötesinde en kapsamlı ticari uygulamalar, örnekleri ile paylaşılıyor. Piyasadaki son model droneler ve sensörler, yapılan işler, tipler ve hangi ortamlarda hangi dronenin avantaj sağladığı gibi pratik bilgilere de yer veriliyor.”

Eğitime katılmak isteyenler, sabıka kaydı, ikametgâh belgesi, kimlik fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve katılım ücretinin ödendiğine dair dekontla FTSO’ya başvuru yapabiliyor.
 

Bakmadan Geçme