Fethiyeli öğrenci ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'te gerçekleştirilen 'Teknofest 2020' etkinliğinde Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören Fethiyeli Sefa Burak Memiş de projesiyle birinci olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül aldı. Fethiyeli öğrencinin arkadaşı Mustafa Ali Özgönül ile hazırladığı sanal göz projesi ilgi gördü. Sefa Burak Memiş'in başarısı ailesini ve Fethiye halkını sevince boğdu.

  • 3741
Fethiyeli öğrenci ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği’nde öğrenimini sürdüren Sefa Burak Memiş, arkadaşı Mustafa Ali Özgönül ile TÜBİTAK 22-42 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda tüm katılımcıları geride bırakarak; sanal göz ile birinci oldu. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde Sefa Burak Memiş arkadaşı Mustafa Ali Özgönül ile birlikte birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. 

Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Sefa Burak Memiş duygularını anlatırken, “Cumhurbaşkanımızın elinden ödül almak beni çok mutlu etti ve gururlandırdı” dedi. Memiş, “Fethiyeliyim, üniversite öğrenimim için Kocaeli’ndeyim. Projemizin adı sanal göz… Görme engelliler için yaptığımız bir çalışma. Onların günlük hayatta kullanabilecekleri yapay bir göz sistemi geliştirdik. Teknofest organizasyonunda TÜBİTAK 22-42 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldık. Sınıf arkadaşım Mustafa Ali Özgönül ile birlikte geliştirdiğimiz bir proje. Görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına bir çalışma hazırladık. Hazırladığımız çalışmada mesafe sensörleri var. Bu sensörler etraftaki engelleri algılayıp, kişinin alnındaki hissettirme noktalarına baskı yapıyor. Böylelikle kişi etrafında objeler olduğunun farkına varıyor” dedi. 

ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU
Sefa Burak Memiş, “Ödülümüzü Cumhurbaşkanımızın takdim etmesinden ayrıca mutluluk duyduk. Teknofest bu yıl Gaziantep’te yapıldı. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu projemiz daha gelişme aşamasında. Bunun yanında başka projeler de geliştirmeyi düşünüyoruz. Hazırladığımız çalışma da oldukça gelişime açık. Öte yandan kullanılan bir prototipi de var. İnşallah bu projenin devamı gelir. Amacımız ülkemiz ve insanlarımız için daha iyi projelere imza atmak. Ödülü alırken çok heyecanlıydım. Çünkü orası farklı bir atmosfer… Ödülü takdim ederken Cumhurbaşkanımız bizleri tebrik etti. Pandemiden dolayı programı çok uzun tutmak istemediler” diye konuştu. 

Fethiyeli öğrenci ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı
Fethiyeli öğrenci ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı

Bakmadan Geçme